9 Beste producten tegen muggen, vliegen en wespen tijdens je vakantie

Muggen, vliegen of wespen kunnen jouw vakantie aardig verpesten. We hebben van de 9 beste anti-insecten producten een lijstje gemaakt. Dit zijn producten die heel effectief zijn tegen muggen, vliegen, wespen en andere insecten én makkelijk mee op vakantie zijn te nemen.

Care Plus Citriodiol Anti-insect - 60 ml - Natural Spray
1. Care Plus Citriodiol Anti-insect – 60 ml – Natural Spray
Veel mensen gebruiken DEET om muggen te verjagen. Dat werkt goed, maar het middel DEET heeft ook enkele nadelen. Bij overmatig gebruik kan het je zenuwstelsel aantasten en het is agressief voor kunststoffen. Het vreet in op bijvoorbeeld meubels en apparatuur zoals je smartphone.

Er is een beter middel! Care Plus Citriodiol Anti-insect Natural Spray op basis van lemon-eucalyptus extracten en Citriodiol®. Deze spray beschermt tegen muggen, teken en knutten en is geschikt voor alle bestemmingen. Mag ook gebruikt worden voor kinderen en tijdens zwangerschap en borstvoeding. Biedt tot 6 uur bescherming (in de praktijk vaak zelfs 8 tot 10 uur). Dit middel tast geen kunststoffen aan.

Goed om te weten: Lees voor gebruik wel de gebruiksaanwijzing, want dit is een medisch hulpmiddel. Wanneer je redelijk wat van deze spray opdoet kan dat een wat sterke geur hebben, al is dit geen vieze geur.

Eurom Fly Away 16-2 insectenlamp - 2x8 Watt UV
2. Eurom Fly Away 16-2 insectenlamp – 2×8 Watt UV
De Eurom Fly Away 16-2 insectenlamp is één van de beste manieren om van muggen, vliegen en andere insecten af te komen. Insecten die in deze lamp vliegen worden direct geëlektrocuteerd en in een bakje aan de onderzijde opgevangen. In dit bakje zou je zelfs nog een lokmiddel kunnen doen zoals limonade om nog effectiever insecten naar de lamp te lokken.

Je kunt de Eurom Fly Away 16-2 zowel staand als hangend gebruiken. In metalen bak zitten 2x 8 Watt UV lampen (27 Watt) met een bereik van 100 m2. Deze insecten killer lamp is door zijn compacte formaat makkelijk mee op vakantie te nemen in een doos of tas.

Goed om te weten: De 2×8 Watt UV lampen geven best wel wat licht. Wanneer je graag in een donkere slaapkamer slaapt is deze lamp minder geschikt. Al zou je dat kunnen opvangen door het gebruik van een slaapmasker. Ook goed om te weten is dat deze insectenlamp een ‘knalgeluid’ maakt wanneer een insect in het rooster vliegt. Dat kan soms even schrikken zijn.

Flystopper HV16 16 Watt Vliegenlamp Insectenlamp Vliegenvanger
3. Flystopper HV16 16 Watt Vliegenlamp Insectenlamp Vliegenvanger
Flystopper is een topmerk wanneer het aankomt op zeer hoge kwaliteit insectenlampen. Met de Flystopper HV16 16 Watt maak je meteen een einde aan vervelende insecten zoals muggen, vliegen en wespen. Door zijn compacte formaat neem je hem eenvoudig mee op vakantie in een doos of tas.

In de bak zitten 2 krachtige 8 watt UV-lampen die insecten elektrocuteren zodra ze tegen het hoogspanningsrooster vliegen. Insecten zoals dode muggen en vliegen vallen automatisch in het bakje aan de onderzijde van de lamp. Dit opvangbakje kun je eenvoudig verwijderen en legen. Het is mogelijk om deze insectenlamp los te plaatsen of ergens op te hangen met de meegeleverde ketting.

Goed om te weten: De Flystopper HV16 16 Watt geeft nogal wat licht af door de 2x 8 Watt krachtige UV lampen. Daarom minder geschikt om op een slaapkamer te plaatsen wanneer je in een volledig donkere kamer wilt slapen. Maar dit kun je opvangen door de aanschaf van een slaapmasker of door de lamp in de gang, woonkamer of keuken van je accommodatie te plaatsen.

Flystopper HV30 30 Watt - 4000 Volt Vliegenlamp Insectenlamp Vliegenvanger
4. Flystopper HV30 30 Watt – 4000 Volt Vliegenlamp Insectenlamp Vliegenvanger

De Flystopper HV30 is het ‘grote broertje’van de Flystopper HV16. Deze versie heeft 30 Watt lampen en 4000 Volt. Het is één van de meest verkocht en meest effectieve vliegenlampen / insectenlampen die je kunt vinden. Een fantastisch hulpmiddel om werkelijk van alle vervelende insecten af te komen.

In de bak zitten 2 krachtige UV-lampen die onweerstaanbaar zijn voor insecten. Wanneer de insecten in het hoogspanningsrooster vliegen worden ze meteen geëlektrocuteerd. Dode insecten vallen direct in het bakje aan de onderzijde van de insectenlamp en kan eenvoudig worden verwijderd en geleegd. Je kunt de Flystopper HV30 overal los plaatsen of opgangen met de meegeleverde ketting.

Goed om te weten: De Flystopper HV30 geeft nog meer licht af dan de HV16. Kies daarom de plaats waar je deze gaat zetten zorgvuldig uit. De meeste mensen kiezen ervoor om deze bovenop een kast te plaatsen zodat je vrijwel geen last hebt van de UV-lampen. Deze insectenlamp is vooral ideaal om bijvoorbeeld in de woonkamer van je accommodatie te plaatsen. Je hebt dan geen last van de UV-lampen tijdens het slapen en vervelende insecten gaan ’s nachts naar de Flystopper lamp in de woonkamer en hangen niet rond in je slaapkamer. Wanneer een insect tegen het hoogspanningsrooster vliegt kun je wel opgeschrikt worden door een kleine knal, maar dit geluid went snel.

Vliegenlamp Flystopper HV18-IP - 18 Watt
5. Vliegenlamp Flystopper HV18-IP – 18 Watt
Vliegenlamp Flystopper HV18-IP 18 Watt is een makkelijk mee te nemen anti-insectenlamp welke je zowel los kunt plaatsen of kunt ophangen. Dankzij de aanwezige 18 Watt UV lamp is het een krachtige lamp tegen insecten zoals muggen, vliegen en wespen. Je kunt deze anti-insectenlamp zowel binnen als buiten gebruiken. Het bereik van de lamp is 160 m2.

Omdat de Flystopper HV-18-IP compact van formaat is, kun je deze extra makkelijk met je meenemen op reis. Ideaal om te plaatsen op een tafel of kast in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer van je accommodatie. Omdat de 18 Watt UV lamp best wel wat licht geeft kan het aan te raden zijn voor mensen die graag in een donkere kamer slapen de lamp in een andere ruimte te plaatsen dan de slaapkamer. Je zou bijvoorbeeld de lamp in de gang of woonkamer kunnen plaatsen. Een slaapmasker is ook een optie.

BSI InsectStop Muggenlamp
6. BSI InsectStop Muggenlamp
Wanneer je opzoek gaat naar een muggenlamp dan zul je merken dat je overladen wordt door allerlei lampen die beloven dat ze jou van die vervelende muggen afhelpen. Veel muggenlampen werken totaal niet, met name muggenlampjes die je in het stopcontact moet steken.

De BSI InsectStop muggenlamp maakt WEL een einde aan vervelende muggen. Dit is echt een fantastische anti-muggenlamp met een viervoudige werking: 1. Uitstoot van menselijk CO2, 2. blauw UV licht, 3. krachtige zuigende ventilator en 4. muggen worden levend gevangen en dat trekt andere vervelende muggen ook mee in de val. De muggenlamp is eenvoudig in gebruik, makkelijk te reinigen en veilig voor kinderen en/of huisdieren.

Deze anti-muggenlamp is 26 x 26 x 35 cm en daarom makkelijk mee te nemen op vakantie. Meest effectieve plaats om hem neer te zetten is op de grond, maar je kunt om ook op bijvoorbeeld een tafel of kastje zetten van je vakantie accommodatie. Zet hem aan en hij begint meteen zijn werk te doen. Het is aan te raden om regelmatig de InsectStop muggenlamp schoon te maken. Het reservoir van deze lamp is eenvoudig te legen. Wanneer je regelmatig het muggenreservoir leeft heb je altijd een optimale werking.

De BSI InsectStop houdt niet alleen muggen tegen maar ook vliegen, motten en andere vliegende insecten.

Tip: Je kunt ook kiezen voor de BliZzz Muggenlamp of Mozzie muggenvanger, deze hebben dezelfde werking.

Goed om te weten: De BSI Insectstop, BliZzz en Mozzie zijn muggenlampen die een kleine ventilator hebben. Ze zijn heel effectief, maar hebben wel als nadeel dat die ventilator geluid maakt en daarom zijn deze insectenvangers minder geschikt om te plaatsen op een slaapkamer, wanneer je geen enkel geluidje op je slaapkamer wilt. Maar je zou in dat geval de lamp in de woonkamer of keuken van je accommodatie kunnen zetten.

Eurom Fly Away Plug-In Uv
7. Eurom Fly Away Plug-In Uv
De Eurom Fly Away Plug-In Uv is een anti-insectenlampje dat je super makkelijk met je mee kunt nemen op vakantie, omdat deze heel compact is. Je kunt dit lampje direct in het stopcontact steken waarna het insecten zoals muggen en vliegen doodt zodra ze tegen het hoogspanningsroostertje in de lamp komen.

Tip: Het beste kun je de Eurom Fly Away Plug-In Uv lamp in een stopcontact op de gang steken of in een stopcontact op de slaapkamer. Belangrijk is dat het stopcontact op een hoogte van ongeveer 1 meter zit voor het beste resultaat. Het is aan te raden om op iedere slaapkamer + woonkamer deze UV-lamp te plaatsen zodat iedereen beschermd is tegen insecten in de accommodatie.

Foetsie SK311 - Insectenlamp Vliegenlamp 12 watt
8. Foetsie SK311 – Insectenlamp Vliegenlamp 12 watt
De Foetsie SK311 insectenlamp vliegenlamp 12 watt is één van de best beoordeelde anti-insectenlampen. Klein van formaat én heel effectief tegen o.a. muggen, vliegen en wespen. Ideaal als alternatief voor insectensprays. Deze insectenlamp werkt veilig, zuinig en is dankzij de 12 Watt UV lampen en hoogspanning heel krachtig.

Door zijn compacte formaat neem je hem makkelijk mee op vakantie. Stekker in het stopcontact en de lamp gaat meteen de strijd aan met vervelende insecten.

Goed om te weten: Wanneer een insecten zoals muggen of vliegen tegen het hoogspanningsrooster van de lamp aanvliegen kan dat een knallend geluid geven. Dat is in het begin even schrikken, maar je went hier snel aan.

LED Campinglamp en Anti-Muggenlamp 2-in-1 KMCL004 King Mundo
9. LED Campinglamp en Anti-Muggenlamp 2-in-1 KMCL004 King Mundo
De LED Campinglamp en Anti-Muggenlamp 2-in-1- van King Mundo (type KMCL004) is een heel handig mee te nemen anti-insectenlamp om van o.a. muggen en vliegen af te komen tijdens je vakantie.

Deze anti-muggenlamp is oplaadbaar via USB en Solar Zonnecel. Hij is waterdicht, dat heeft als voordeel dat je hem zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het UV-licht zit op een golflengte van 320-400nm en schijnt 360 graden rond wat precies goed is om vervelende insecten zoals muggen aan te trekken en te verdelgen.

Handige ingebouwde functies van deze King Mungo anti-insectenlamp zijn dat er een uitklapbare haak is zodat je de lamp ook eenvoudig kunt ophangen en via de USB-poort kun je jouw smartphone opladen.

De KMCL004 2-in-1 insectenlamp is dankzij de ingebouwde accu en compacte formaat ideaal om met je mee te nemen op vakantie. Zet hem op een tafel of kast in de woonkamper, slaapkamer van je accommodatie of op de terrastafel wanneer je buiten gaat zitten, het kan allemaal.