Aanbod Culinaire Arrangementen (tijdelijk) beperkt bij Landal?

Het lijkt erop dat Landal het aanbod met Culinaire Arrangementen onlangs beperkt heeft. Kon je eerder nog een keuze maken uit diverse arrangementen, nu staat alleen nog het gourmetarrangement aangegeven. Na enig zoekwerk zagen we bij Vakantiepark Heideheuvel ook nog het Uit & Thuis arrangement staan.

Aanbod Culinaire Arrangementen (tijdelijk) beperkt bij Landal?
© Foto: Landal.nl – Bij de Culinaire Arrangementen staat nu alleen nog het gourmetarrangement aangegeven

Zo zag het aanbod met Culinaire Arrangementen eruit

Landal GreenParks had een uitgebreid aanbod met Culinaire Arrangementen beschikbaar. Deze kon je mee reserveren tijdens je boeking. Je kon een keuze maken uit het gourmetarrangement, ontbijtarrangement, halfpensionarrangement en Uit-eten arrangement. Een combinatie van gourmetten en uit eten was mogelijk bij het Uit & Thuis-arrangement.

Gourmetarrangement
Dit arrangement is inclusief huur van een gourmetstel en diverse soorten vlees, sauzen en stokbrood. Het gourmetarrangement kun je op dit moment nog steeds bij diverse parken mee boeken met je reservering of op het park zelf bestellen.

Ontbijtarrangement
Bij dit arrangement kon je ’s morgens een ontbijtje laten bezorgen bij je accommodatie. Dit arrangement was vooral populair om te bestellen op de vertrekdag. Het ontbijtpakket bevatte o.a. verse sap, broodjes, snijwaren, kaas en zoetigheden.

Halfpensionarrangement
Dit arrangement was een combinatie van ontbijten en dineren in het restaurant op het park. Zowel het ontbijt als diner waren goed verzorgd. Je kont een ruime keuze maken uit allerlei lekkere (streek)producten.

Uit-eten arrangement
Hield je van uit eten gaan, maar wilde je ook zo voordelig mogelijk uit zijn? Dan was het Uit-eten arrangement ideaal. Je kon een keuze maken uit het 2-gangen en 3-gangen arrangement. Uit eten was mogelijk bij het parkrestaurant of bij een restaurant vlakbij het park.

Uit & Thuis-arrangement
Het Uit & Thuis-arrangement is een combinatie van één keer een 2-gangemenu in het restaurant en één keer gourmet in de accommodatie. We zagen dat wanneer je dit arrangement direct bij de reservering van je accommodatie boekt, je een gratis fles wijn in de accommodatie ontvangt (bijvoorbeeld bij Vakantie Heideheuvel). Kijk even bij de actuele voorwaarden van het Uit & Thuis-arrangement (onder de “i” tijdens het boeken van je verblijf) om te zien wat precies inbegrepen is.

Alleen het Gourmetarrangement is nu nog beschikbaar?

Bij het aanbod met Culinaire Arrangementen wordt nu alleen nog het gourmetarrangement weergegeven.

Of de beperking van het aanbod met Culinaire Arrangementen tijdelijk of definitief is, is niet bekend. Het kan misschien zijn dat Landal wijzigingen aan het doorvoeren is. Ook is niet bekend je de “online verwijderde arrangementen” nog wel op het park zelf kunt reserveren (wordt niets over vermeld in ieder geval). Tevens is het de vraag of het gourmetarrangement beschikbaar zal blijven.

Om te zien of je echt alleen nog voor het gourmetarrangement kunt kiezen tijdens het boeken van je verblijf bij Landal hebben we een aantal tests gedaan (testdatum: 18 februari 2022) in het online boekingssysteem.

TEST 1:
Vakantiepark Heideheuvel (NL)

Beschikbare culinaire arrangementen:
+ Gourmetarrangement
+ Uit & Thuis-arrangement

TEST 2:
Vakantiepark Coldenhove (NL)

Beschikbare culinaire arrangementen:
Geen

TEST 3:
Vakantiepark Het Vennenbos (NL)

Beschikbare culinaire arrangementen:
+ Gourmetarrangement

TEST 4:
Vakantiepark Miggelenberg (NL)

Beschikbare culinaire arrangementen:
+ Gourmetarrangement

TEST 5:
Vakantiepark Landgoed ’t Loo (NL)

Beschikbare culinaire arrangementen:
+ Gourmetarrangement

TEST 6:
Vakantiepark Mooi Zutendaal (BE)

Beschikbare culinaire arrangementen:
+ Gourmetarrangement

TEST 7:
Vakantiepark Sonnenberg (DE)

Beschikbare culinaire arrangementen:
Geen

TEST 8:
Vakantiepark Hochwald (DE)

Beschikbare culinaire arrangementen:
Geen

TEST 9:
Vakantiepark Ronbjerg (DK)

Beschikbare culinaire arrangementen:
Geen

TEST 10:
Vakantiepark Sluftervallei

Beschikbare culinaire arrangementen:
Geen

Het lijkt er inderdaad op dat alleen het gourmetarrangement op dit moment nog geboekt kan worden. Maar dit arrangement is niet bij alle parken beschikbaar. We zagen we een uitzondering: Bij bijvoorbeeld Vakantiepark Heideheuvel kun je ook nog het Uit & Thuis arrangement kiezen.

Het Gourmetarrangement

Als je de mogelijkheid hebt om het gourmetarrangement te boeken, dan wordt dit tijdens het boeken onder het kopje “Maak je verblijf compleet” getoond. Er staat dan “Gourmetarrangement (i) + vanaf prijs per persoon”.

Dit arrangement is voor minimaal twee personen en is inclusief gourmetstel (huur, inclusief benodigde materialen), stokbrood, salades, diverse soorten vlees en sauzen.

Je kunt het gourmetarrangement zowel vooraf reserveren als op het park zelf.

Uit & Thuis arrangement

Wij zagen dat dit arrangement nog staat aangegeven bij Vakantiepark Heideheuvel. Indien beschikbaar vind je dit arrangement onder hetzelfde kopje als het Gourmetarrangement: “Maak je verblijf compleet”.

Bij dit arrangement heb je een combinatie van een avond uit eten gaan (2-gangenmenu) een avond gourmet in je accommodatie.

Je kunt het Uit & Thuis arrangement zowel vooraf reserveren als op het park zelf.