Bedlinnen meebestellen is verplicht bij Landal GreenParks

Bedlinnen mee bestellen is verplicht wanneer je een vakantie boekt bij Landal GreenParks. Het bedlinnenpakket bestaat uit een overtrek voor de dekbedden, matras en kussens.

Waarom zijn bedlinnen verplicht bij Landal?

Bedlinnen afnemen is bij Landal GreenParks verplicht. Op deze foto zie je een mooie slaapkamer in een accommodatie van Landal waarbij gekozen is voor een luxe arrangement, de bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken en badslippers klaar voor de gasten.
Dit heeft te maken met hygiëne. Al het bedlinnen bij Landal wordt grondig gereinigd, in plastic hoezen verpakt en afgeleverd bij de vakantiehuisjes. Ook voorkomt het dat gasten eventueel eigen beddengoed achterlaten in de accommodatie bij vertrek.

Bekijk actuele prijs voor bedlinnen >

Opgemaakte bedden service

De opgemaakte bedden service is één van de beste services die je met je verblijf bij Landal Greenparks kunt mee bestellen. Dit geeft zoveel gemak en een extra luxe vakantiegevoel!

Super fijn, opgemaakte bedden bij aankomst. Je kunt direct aan je welverdiende vakantie beginnen!
Super fijn, opgemaakte bedden bij aankomst. Je kunt direct aan je welverdiende vakantie beginnen!

Wanneer je de opgemaakte bedden service mee boekt bij je vakantie dan zijn de bedden in jouw accommodatie alvast voor je opgemaakt. Ideaal, want wanneer je dan aankomt op je bestemming hoef je niet eerst nog zelf de bedden op te maken en kun je direct genieten van jouw welverdiende vakantie.

Bekijk actuele prijs voor opgemaakte bedden service >

Luxe en Extra luxe accommodaties: Luxe opgemaakte bedden + TV

De bedden in een luxe of extra luxe accommodatie zijn luxe boxsprings en -matrassen. Deze bedden zijn al netjes voor je opgemaakt bij aankomst. Bovendien is in één van de slaapkamers een tweede TV aanwezig.

Luxe en extra luxe accommodaties zijn fantastisch met luxe, opgemaakte bedden en tweede TV in één van de slaapkamers
Luxe en extra luxe accommodaties zijn fantastisch! Met luxe, opgemaakte bedden en tweede TV in één van de slaapkamers

Deze luxe zorgt voor nog meer vakantiegevoel en bij aankomst en je kunt meteen van een heerlijke vakantie genieten zonder dat je eerst nog zelf de bedden in jouw accommodatie hoeft op te maken.

Bekijk luxe accommodaties >
Bekijk extra luxe accommodaties >

Comfortpakket: Opgemaakte bedden + Handdoeken + Rituals badkamersetje

Wanneer je het Comfortpakket mee bestelt zijn de bedden voor je opgemaakt bij aankomst + ontvang je per persoon: handdoekenpakket, keukendoekenpakket, koffie- en theepakket en Rituals badkamersetje.

Het Comfortpakket zorgt voor extra luxe tijdens je vakantie met opgemaakte bedden, handdoeken en Rituals badkamersetje
Het Comfortpakket zorgt voor extra luxe tijdens je vakantie met opgemaakte bedden, handdoeken en Rituals badkamersetje

Dit is echt een leuke toevoeging voor je vakantie. Je krijgt hierdoor een extra luxe vakantiegevoel en het scheelt ook reisbagage, want zelfs de handdoeken liggen al voor je klaar in je accommodatie. Kortom extra comfortabel!

Bekijk actuele prijs Comfortpakket >

Mag ik zelf bedlinnen meenemen op vakantie?

Ja, voor zover de informatie van Landal reikt is het toegestaan eigen bedlinnen mee te nemen. Maar we raden je wel aan altijd goed de voorwaarden van Landal te controleren alvorens je boekt / op vakantie gaat en te controleren wat wel en niet mag.

Neem voor extra duidelijkheid contact op met de klantenservice van Landal GreenParks.

Eigen bedlinnen meenemen = weggegooid geld?
Wanneer je eigen bedlinnen gebruikt zijn de kosten voor verplichte bedlinnen eigenlijk wel weggegooid geld. Bovendien neemt het meenemen van eigen beddengoed extra reisbagage met zich mee. En wanneer je weer thuis bent moet je alles zelf nog wassen.

Het kan veel makkelijker
Bedlinnen van Landal kun je na je vakantie in de accommodatie op een stapel leggen. In de instructie op het kaartje in je accommodatie staat waar je de gebruikte bedlinnen dient neer te leggen op de dag van vertrek.

Wanneer wel eigen beddengoed meenemen?
Het meebrengen van eigen beddengoed kan soms toch raadzaam zijn. Bijvoorbeeld omdat je gewend bent om op een bepaald type kussen te slapen, bijvoorbeeld een speciaal nekkussen of omdat je fijner slaapt onder je eigen dekbed.

Kussens zijn standaard
De kussens van Landal zijn standaard. Wanneer je bijvoorbeeld gewend bent om op een Tempur kussen te slapen (Tempur maakt de beste kussens ter wereld), dan raden we je aan om dit kussen zeker mee te nemen op vakantie. Anders bestaat de kans dat je een stuk slechter zult slapen op een zo’n standaard kussen.

Dekbedden zijn losse dekbedden en niet dik
De dekbedden van Landal zijn altijd losse dekbedden. Dat heeft als nadeel dat bij een tweepersoonsbed een opening zit in het midden. Het over elkaar leggen van de dekbedden gaat op zich wel, maar dit kan toch voor irritatie zorgen gedurende de nacht wanneer gedraaid wordt in bed.

Een eigen tweepersoons dekbed is dan toch een stuk aangenamer. Ook zijn de dekbedden van Landal niet heel dik. Wanneer je het snel koud hebt ’s nachts, bijvoorbeeld in de winter, kun je beter een eigen dik dekbed meenemen.

Hoe worden de kosten voor bedlinnen berekend door Landal?

Landal berekent de bedlinnenkosten op basis van reisgezelschap. Tijdens het online boeken dien je aan te geven met wat voor reisgezelschap je naar een vakantiepark gaat.

Voorbeeld: Je reisgezelschap bestaat uit twee volwassenen en één kind. Dat wordt er een totaalprijs voor bedlinnen berekent. Je zult deze kosten zien staan in het overzicht met reiskosten, deze worden aangegeven als ‘Bedlinnen’. In het gegeven voorbeeld bestaan deze uit 2x kosten bedlinnen volwassen + 1x kosten kinderbedlinnen.

De bedlinnenkosten worden altijd berekend ongeacht welk type accommodatie je bij Landal boekt. Het type accommodatie heeft alleen invloed op extra luxe zoals opgemaakte bedden bij aankomst. Deze service is inbegrepen bij de Luxe en Extra luxe accommodaties, maar niet bij Standaard en Comfort. In het laatste geval kun je deze als optionele service mee boeken, genaamd ‘opgemaakte bedden service’.

Bekijk actuele bedlinnenkosten >

Landal bedlinnen baby

Indien een kinderbed standaard in de accommodatie is opgenomen is het bedlinnen voor baby ook verplicht (indien je aangeeft bij de reservering dat je een kinderbed nodig hebt). De kosten hiervoor zijn iets goedkoper dan voor andere personen.

Ook bij een kinderbed zijn de bedlinnen verplicht. Een kinderbed is makkelijk, want je hoeft niet zelf een campingbedje mee te nemen
Ook bij een kinderbed zijn de bedlinnen verplicht. Een kinderbed is makkelijk, want je hoeft niet zelf een campingbedje mee te nemen

Wanneer een kinderbed niet standaard aanwezig is in de accommodatie is het mogelijk om een kinderbed te huren. In dat geval zorgt Landal ook voor het kinderbedlinnen (verplicht).

Op het groot aantal Landal parken is het mogelijk om een extra kinderbedje (met kinderbedlinnen) te reserveren.

Kinderbedden worden bij niet opgemaakt. Het kinderbedlinnen ligt wel voor je klaar in je accommodatie.

Wanneer je zelf beddengoed wilt meenemen voor het kinderbed is dat toegestaan. Houd er wel rekening mee dat bij het reserveren van een kinderbed de verplichting voor afname van het bedlinnen blijft.

Zelf campingbedje meenemen?
Je zou zelf een campingbedje mee kunnen nemen. Bol.com bijvoorbeeld heeft een ruim aanbod met campingbedjes die makkelijk mee te nemen zijn op vakantie.

Controleer wel even goed of jouw accommodatie ruimte biedt voor het plaatsen van een campingbedje!

Wanneer je meer vakantiegemak wilt kun je beter bij Landal een kinderbedje reserveren. Dat scheelt je een hoop reisbagageruimte en gesjouw met een campingbedje.