Bedlinnen meebestellen is verplicht bij Landal GreenParks

Tot op de dag van vandaag is het verplicht om bedlinnen verplicht mee te bestellen wanneer u een vakantie boekt bij Landal GreenParks. Het bedlinnenpakket bestaat uit een overtrek voor de dekbedden, matras en kussens.

Bedlinnen afnemen is bij Landal GreenParks verplicht. Op deze foto ziet u een mooie slaapkamer in een accommodatie van Landal waarbij gekozen is voor een luxe arrangement, de bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken en badslippers klaar voor de gasten.

Wat kan de reden zijn dat Landal de bedlinnen verplicht stelt?

Mogelijk heeft dit te maken met hygiëne. Al het bedlinnen bij Landal wordt grondig gereinigd, in plastic hoezen verpakt en afgeleverd bij de vakantiehuisjes.

Bekijk actuele kosten voor bedlinnen >

Tip: Wanneer u de service ‘opgemaakte bedden‘ mee boekt (of dit is bij de accommodatie die u kiest inbegrepen) dan zit het bedlinnen al om de matrassen, dekbedden en kussens heen.

Mag ik zelf bedlinnen meenemen op vakantie?

Voor zover de informatie van Landal reikt is het toegestaan eigen bedlinnen mee te nemen. We raden u wel aan altijd goed de voorwaarden van Landal te controleren alvorens u boekt / op vakantie gaat en te controleren wat wel en niet mag. Wanneer u eigen bedlinnen gebruikt zijn de kosten voor verplichte bedlinnen wel weggegooid geld. Het brengt ook als nadeel mee dat u eigen bedlinnen mee naar het vakantiepark moet sjouwen en ook weer mee terug moet nemen om deze vervolgens thuis zelf te moeten wassen (kan omslachtig zijn).

Veel makkelijker: Bedlinnen van Landal kunt u na uw vakantie in de bungalow op een stapel leggen. In de instructie die u meekrijgt wanneer u arriveert op het park staat precies aangegeven waar u de gebruikte bedlinnen dient neer te leggen op dag van vertrek.

Toch kan het meebrengen van eigen beddengoed soms toch makkelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat u gewend bent om op een bepaald type kussen te slapen, bijvoorbeeld een speciaal nekkussen. De dekbedden op de tweepersoons bedden van Landal bestaan altijd uit twee losse dekbedden. Dat heeft als nadeel dat er altijd een opening zit in het midden. Het over elkaar leggen van de dekbedden gaat op zich wel, maar dit kan toch voor irritatie zorgen gedurende de nacht wanneer gedraaid wordt in bed. Een eigen tweepersoons dekbed is dan toch een stuk aangenamer.

Opgemaakte bedden service

Toch wel fijn, opgemaakte bedden bij aankomst
Toch wel fijn, opgemaakte bedden bij aankomst

De opgemaakte bedden service is een luxe arrangement dat u mee kunt bestellen bij uw vakantie. Dit mee boeken hoeft u alleen te doen wanneer dit niet bij uw vakantie is inbegrepen. Boekt u bijvoorbeeld een luxe bungalow bij Landal dat is deze service (meestal) inbegrepen. Dit staat aangegeven per bungalowtype.

Opgemaakte bedden service zegt eigenlijk al wat dit inhoudt: de bedden in de vakantiewoning worden voor u opgemaakt. Wanneer u aankomt in uw bungalow hoeft u niet nog zelf eerst de bedden op te maken, dat geeft toch even een wat meer luxe vakantiegevoel. Per bed kost het € 4,25 (excl. huur bedlinnen) om deze op te laten maken. Ook deze serviceprijs gaat omhoog in 2018, namelijk naar € 4,50 per bed.

U kunt ook nog kiezen voor een luxe comfortpakket of premiumpakket waar de ‘bedden opschudden service’ bij zit.

U kunt uw vakantie bij Landal zo luxe maken zoals u zelf wilt
U kunt uw vakantie bij Landal zo luxe maken zoals u zelf wilt

Comfortpakket
Het comfortpakket kan mee besteld worden voor minimaal 2 personen. Dit comfortpakket bestaat uit: handdoekenpakket p.p., opgemaakte bedden bij aankomst (excl. huur bedlinnen), keukendoekenpakket, koffie- theepakket en Rituals badkamersetje.

Premiumpakket
Het premiumpakket gaat nog een stapje verder in luxe dan het comfortpakket. Ook dit pakket dient voor minimaal twee personen mee geboekt te worden en bestaat uit: handdoekenpakket formaat XXL p.p., keukendoekenpakket, koffie- en theepakket, Rituals badkamersetje, setje geurkaarsen en badmat per badkamer.

Bedlinnen afhaalservice
Heeft u geen zin om na uw vakantie de bedden af te moeten halen? Daar heeft Landal een service voor: “Luxe Check Out“. Bij deze service wordt het bedlinnen van de bedden afgehaald, de afwasmachine wordt uitgeruimd en de vuilnis weggebracht. Deze service kost € 12,50 per accommodatie (2-8 personen), € 17,50 per accommodatie (10-12 personen) en € 30 per accommodatie (16 of meer personen).