Bijkomende kosten Landal 2021 verhoogd (reserveringskosten & voorkeursboeking)

Bijkomende kosten (reserveringskosten en voorkeursboeking) Landal verhoogd in 2021
Twee soorten bijkomende kosten zijn hoger bij Landal GreenParks in 2021: reserveringskosten en voorkeursboeking kosten. De bijkomende kosten voor bedlinnen blijven gelijk.

Reserveringskosten per reservering: +1,9%

In 2020: € 28,95
In 2021: € 29,50
Verhoging: € 0,55 (=1,9%)

Wat zijn reserveringskosten?
Reserveringskosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht wanneer je een boeking doet bij Landal GreenParks. Deze kosten betaal je altijd wanneer je reserveert, zowel telefonisch als online en deze vallen onder de verplichte bijkomende kosten.

Voorkeursboeking kosten: +10%

In 2020: € 25,00
In 2021: € 27,50
Verhoging: € 2,50 (=10%)

Wat zijn voorkeursboeking kosten?
Voorkeursboeking kosten zijn de kosten die je betaalt wanneer je een bepaalde accommodatie wilt reserveren. Je kunt hierbij denken aan speciale voorzieningen die aanwezig zijn (bijvoorbeeld open haard), voorkeursnummer (=huisnummer) of ligging van de accommodatie.

De kosten voor een voorkeursboeking zijn niet verplicht en kunnen optioneel gekozen worden tijdens het reserveren van je accommodatie bij Landal GreenParks.

Rookvrij of huisdiervrij zijn gratis voorkeuren
Wanneer je de voorkeur rookvrij of huisdiervrij aangeeft dan is deze voorkeur gratis.

Kosten voor bedlinnen blijven hetzelfde

De kosten voor bedlinnen (die vallen onder de persoonsgebonden kosten) blijven hetzelfde in 2021 als in 2020. Dat houdt in € 8,95 p.p. (regulier) en € 7,50 p.p. voor kinderbedlinnen.

Wat zijn bedlinnen kosten?
Bedlinnen kosten is de vergoeding voor het gebruik van bedlinnen. Deze kosten zijn verplichte kosten, het is niet mogelijk om tijdens het reserveren aan te geven dat je bedlinnen niet wilt hebben. Ook wanneer je zelf bedlinnen meeneemt op vakantie blijven de bedlinnen kosten verplicht.

Veel vakantiegangers zouden liever bedlinnen als optionele kosten zien
Veel vakantiegangers stellen vaak de vraag aan vakantiepark aanbieders waarom bedlinnen verplichte kosten zijn.

Wanneer je het juist fijn vindt om onder je eigen beddengoed te slapen zijn de bedlinnen kosten inderdaad overbodig. We zouden persoonlijk ook liever zien dat dit geen verplichte kosten zijn maar optioneel.

Houd er wel rekening mee dat er ook een gemak zit aan het gebruik maken van de bedlinnen van Landal GreenParks. Bij vertrek hoef je de bedden alleen maar af te halen en het bedlinnen in de gang te leggen van je accommodatie.

Optioneel: Opgemaakte bedden
Je kunt optioneel kiezen voor de opgemaakte bedden service. Dit houdt in dat de bedden in de accommodatie alvast voor je zijn opgemaakt bij aankomst. Dat is een makkelijke service, omdat je niets meer hoeft te doen wanneer je arriveert in je accommodatie. Deze extra service kun je wellicht beter niet kiezen wanneer je eigen beddengoed meeneemt op vakantie, tenzij je het makkelijk vindt wanneer de matrassen alvast een hoes hebben.

Grootste stijger bijkomende kosten 2021: Voorkeursboeking kosten

De reserveringskosten zijn in 2021 niet veel hoger dan in 2020 (verhoging van 1,9%), de voorkeursboeking kosten zijn wel een stuk duurder (verhoging van 10%). Landal GreenParks verhoogt jaarlijks de bijkomende kosten. Waarom en op basis waarvan het percentage verhoging van bijkomende kosten ieder jaar wordt berekend is niet bekend.

Tip! Bespaar geld door met korting te boeken

Wanneer je gebruik maakt van Landal korting kun je geld besparen op het boeken van je vakantie bij Landal GreenParks. Deze korting zorgt er ook indirect voor dat de bijkomende kosten gecompenseerd worden.

Je krijgt Landal korting bij:
Last Minutes
Aanbiedingen
Air Miles