Boomhut Landal Miggelenberg 4CTH 4-persoons boomwoning

De 4-persoons boomhut (type 4CTH) bij Landal Miggelenberg (Gelderland) is een hele bijzondere vakantiewoning gelegen tussen de bomen op 3 meter hoogte. Deze boomwoning heeft een uniek en luxe interieur met een mooie keuken, woon- en slaapkamers, badkamer en groot terras. Ook is er een supergave glijbaan voor kinderen waarlangs ze snel naar beneden kunnen glijden. Het is een fantastische accommodatie voor gezinnen met kinderen.

Foto’s

Foto's boomhut Landal Miggelenberg 4CTH 4-persoons boomwoning

Plattegrond

Plattegrond boomhut Landal Miggelenberg 4CTH 4-persoons boomwoning

Video

Zin om in deze 4CTH boomhut ‘De Droomboom’ te verblijven? Bekijk beschikbaarheid ›

Boomhut is unieke vakantiewoning

Boomhut is unieke vakantiewoning
De boomhut van Landal Miggelenberg is een unieke vakantiewoning. Vooral voor gezinnen met kinderen is het absoluut een beleving om in de tree house vakantie te vieren. Het is natuurlijk gaaf om 3 meter boven de grond in een echte boomhut te slapen. Kinderen kunnen met een glijbaan naar beneden roetsjen vanaf het terras.

De boomhut lijkt heel groot wanneer je deze zo van de buitenkant bekijkt, maar de ruimte binnenin is overzichtelijk. De totale oppervlakte van deze boomwoning is ongeveer 59 m².

Deze vakantiewoning is gezellig aangekleed, de houtstructuren komen in de gehele tree house duidelijk naar voren. Het interieur kan hier en daar wel wat druk overkomen omdat er veel donker hout is gebruikt. De woning is van alle gemakken voorzien (o.a. 2x flatscreen TV, vaatwasser, dubbele douchekop, privéterras en glijbaan voor de kinderen), je kunt dus een heerlijk ontspannen vakantie hebben.

Woonkamer, boomhut Landal Miggelenberg
Woonkamer

In de woonkamer kun je samen gezellig zitten. Heel comfortabel zijn de meubels helaas niet. Zo is er een 2 1/2 zitbank en 2 stoeltjes wat een beetje krap kan aanvoelen allemaal. Daarentegen geeft Landal duidelijk aan dat deze vakantiewoning geschikt is voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen, maar ook dan kan het wat krap aanvoelen allemaal. Een comfortable hoekbank was wellicht een beter optie geweest. De woonkamer heeft verder o.a. een houtkachel, flatscreen-TV en bluetooth speaker.

Keuken, boomhut Landal Miggelenberg
Keuken

Er is een open keuken die in directe verbinding staat met de woonkamer. Dat is aan de ene kant makkelijk, aan de andere kan kun je wel soms een beetje het idee hebben dat wanneer je in de woonkamer zit je tegelijk ook in de keuken zit. Dat neemt een beetje de gezellige sfeer weg. De keuken is niet supermooi, maar is wel van alle gemakken voorzien met o.a. een vaatwasser, elektrische citruspers en Senseo koffiezetapparaat.

Slaapkamers, boomhut Landal Miggelenberg
Slaapkamers

De slaapkamers zien er netjes uit. Vooral de slaapkamers voor de ouders ziet er prachtig uit met een groot raampartij. Beetje jammer is dat het 2-persoonsmatras op een plateau ligt en dat er geen gebruik is gemaakt van een mooi houten bed. Je krijgt al snel het idee dat je op een matras op de grond slaapt. De ouderslaapkamer heeft een flatscreen-TV.

De kinderkamer is niet heel bijzonder en ook dat is een beetje jammer. Dit had wel iets meer een leuke speelkamer mogen zijn zoals je vaak wel ziet bij veel andere kinderbungalows van Landal GreenParks. Wel leuk is dat er in de kinderkamer een hoogslaper aanwezig is, al kan daar wel enige strijd om zijn om wie waar mag slapen wanneer je met 2 kinderen op vakantie gaat.

Sanitair, boomhut Landal Miggelenberg
Sanitair

Het sanitair is prima en bestaat uit een badkamer met vlakke douche, dubbele douchekop (handig!), wastafel en apart toilet.

Kindervoorzieningen
De boomhut is een vooral een leuke vakantiewoning voor gezinnen met kinderen. Maar er zijn geen standaard kindervoorzieningen aanwezig. Zowel een kinderbed als kinderstoel zijn op aanvraag beschikbaar. Wel heel leuk is de glijbaan vanaf het terras naar beneden.

Gratis Wifi
Fijn is dat de Wifi tijdens je verblijf gratis is. Je hoeft dus geen internetvouchers te kopen bij de receptie op het park en kunt direct online.

Buiten
Buiten vind je een houten terras waar je meer dan voldoende privacy hebt en kunt genieten van het buitenleven. Het terras heeft verstelbaar terrasmeubilair en een glijbaan. Kinderen kunnen langs de glijbaan snel naar beneden roetsjen. Het was leuk geweest wanneer er bij deze boomhut ook een klein privé speeltuintje was geweest net zoals je ziet bij de nieuwe generatie kindercottages van Center Parcs. De glijbaan is leuk, maar kan al snel gaan vervelen bij kinderen.

Boomhut is populaire accommodatie

Boomhut is populaire accommodatie
De boomhut is ondanks zijn redelijk prijzige verhuurprijs een hele populaire accommodatie bij Landal GreenParks. Deze vakantiewoning wordt al maanden vooraf door vakantiegangers gereserveerd. Er is ook maar 1 boomhut beschikbaar bij Landal. Gezien de grote vraag en (naar onze mening veel te lange wachttijd) is het wellicht een idee om meer boomhut woningen beschikbaar te gaan stellen. Misschien niet alleen bij Miggelenberg maar ook op andere parken.

Zin om in deze boomhut te verblijven? Reserveer dan op tijd!

Nieuws

Update 30 april 2020: Boomhut is ideale vakantiewoning bij 1,5 meter samenleving?
De boomhut is een vrijstaande vakantiewoning op vakantiepark Landal Miggelenberg. Deze boomhut is dan ook een ideale vakantiewoning wanneer we de 1,5 meter samenleving i.v.m. beleid rondom het Coronavirus ingaan. Je zit helemaal op jezelf en dan ook nog eens een paar meter hoog. Ideaal voor wanneer je als gezin veilig op vakantie wilt gaan.

Update 11 november 2018: Boomhut wordt nog steeds maanden vooruit geboekt
De boomhut blijft onverminderd populair en wordt tot op de dag vandaag maanden vooruit geboekt. Landal GreenParks heeft maar één boomhutwoning beschikbaar en dat is op Landal Miggelenberg. Hopelijk dat Landal GreenParks in de toekomst meer boomwoningen gaat aanleggen op haar parken, want de wachtlijst is wat lang. Heb je niet veel geduld? Kijk dan eens naar één van de andere leuke kinderaccommodaties.

Update 18 maart 2017: Boomhut is razend populair
De boomhut op Landal Miggelenberg is zo populair dat een weekend al niet meer geboekt kan worden voor deze accommodatie tot 2019. De boomwoning boeken voor 2019 is wel mogelijk via de vroegboekoptie. Een midweek of week de boomhut reserveren in 2018 is (nog) wel mogelijk.

Update 4 januari 2017: Video van opening boomhut
In de bovenstaande video kunt u zien hoe de opening van de boomhut van Miggelenberg verliep.

Update 5 juli 2016: 10 Nieuwe foto’s te bewonderen
Landal GreenParks heeft op haar Facebookpagina 10 nieuwe foto’s van de Droomboom (Landal Miggelenberg) geplaatst. Die foto’s zijn op deze pagina te bekijken. Op het Facebookbericht kunt ook u laten weten wat u het mooiste vindt aan de Droomboom. De reacties van andere vakantiegangers zijn heel positief. Vooral de keuken en woonkamer worden positief beoordeeld.

Update 11 mei 2016: Nieuwe naam voor Landal boomhut is gekozen!
Landal GreenParks heeft uit alle inzendingen de nieuwe naam voor de Landal boomhut gekozen: Droomboom.
Deze naam werd ingezonden door Melanie en Thijs.

Update 14 juni 2016: Droomboom officieel geopend
Op 14 juni 2016 werd de Droomboom officieel geopend door Melanie en Thijs. Zij bedachten deze originele naam voor de 4-persoons tree house op Landal Miggelenberg.