Bouw van langste glijbaan ter wereld bij Hof van Saksen Video

In de video van RTV Drenthe zie je de bouw van de langste glijbaan ter wereld bij Hof van Saksen. De bouw van deze glijbaan is vorige maand begonnen. De naam van de nieuwe trechterglijbaan heet Saltato en is 200 meter lang.

Wil jij één van de eerste parkgasten zijn om de Saltato uit te proberen? Bekijk prijzen & beschikbaarheid >

De trechterglijbaan heeft 4 trechters. In de video is te zien dat de eerste trechter wordt bevestigd aan het zwembad van Hof van Saksen. Glijbaanbouwers noemen een trechter ook wel Crazy Cone. In de cone zijn diverse licht en geluidseffecten aanwezig. Deze maken de glijbaanrit extra intens. De doorsnede van de trechters is 5 meter.

Nog wat cijfertjes over de Saltato:
Verval: 10%
Lengte naar beneden: 197 meter

De Salto is de vierde glijbaan die wordt toegevoegd aan het zwemparadijs van Hof van Saksen. De glijbaan is een mooie aanvulling op de andere drie snelle glijbanen. In het begin waren er wat problemen met deze 3 glijbanen, maar deze zijn opgepakt door het vakantieresort en verholpen. Door ervaring leert men en daarom is de verwachting dat de Saltato trechterglijbaan direct vanaf het begin optimaal zal functioneren.

Omdat er bij de bouw van de eerste drie glijbanen al rekening is gehouden met de uitbreiding van de vierde glijbaan, zal de Saltato snel aangekoppeld zijn. Het testen van de Saltato gebeurt in juni 2019, de opening van de nieuwe glijbaan is op 5 juli 2019. Op deze dag kunnen parkgasten als eerste de nieuwe trechterglijbaan uitproberen.