Alle lichten uit op Center Parcs parken i.v.m. Earth Hour (laatste weekend maart)

Verblijf jij in het laatste weekend van maart 2024 op een park van Center Parcs? Schrik dan niet wanneer alle lichten uitgaan op het park van 20:30 tot 21:30u. Dit heeft te maken met Earth Hour.

Wanneer is het laatste weekend van maart 2024?

Het laatste weekend van maart 2024 is: vrijdag 29 maart, zaterdag 30 maart en zondag 31 maart 2024.

Wat is Earth Hour?

In het laatste weekend van maart 2024 vindt Earth Hour plaats. In dit weekend wordt over de hele wereld door mensen, bedrijven en gemeenten de lichten voor een uur uitgeschakeld.

© Foto: centerparcs.nl - Tijdens Earth Hour (laatste weekend van maart) gaan van 20:30u tot 21:30 alle lichten uit op de parken.
© Foto: centerparcs.nl – Tijdens Earth Hour (laatste weekend van maart) gaan van 20:30u tot 21:30 alle lichten uit op de parken.

Earth Hour is een internationaal initiatief van het WWF en is in het leven geroepen om mensen stil te laten staan bij de klimaatverandering.

Omdat wereldwijd alle lichten worden uitgeschakeld tussen 20:30u en 21:30u wordt er op grote schaal energie bespaard.

Center Parcs doet mee aan Earth Hour

Wanneer je een verblijf hebt geboekt op één van de Center Parcs parken zul je merken dat op het park om 20:30u de lampen uitgaan. Dit duurt tot 21:30u. Hierdoor zal het hele park in duister gehuld zijn.

Er zijn alleen wel een aantal dingen die ons niet duidelijk waren n.a.v. het artikel van Center Parcs.

De parken worden tussen 20:30u en 21:30u donker gemaakt. Dat is duidelijk.

In het artikel wordt niet gesproken over dat de lampen in alle accommodaties ook uitgeschakeld zullen worden. We gaan er van uit van niet. Immers dan zou Center Parcs de gehele elektra bij alle accommodaties eraf moeten halen. Dan zouden de koelkasten (incl. vriezers) het bijvoorbeeld een uur lang ook niet meer doen.

Center Parcs wil in het artikel aandacht vragen om mee te doen met Earth Hour en we denken dan ook dat ervan uit gegaan wordt dat parkbezoekers tussen 20:30u en 21:30u de lampen in de accommodaties allemaal uit zullen doen. Televisies geven ook best wel wat licht, dus die kun je wellicht ook beter even uitschakelen ;).

In het artikel wordt ook niet gesproken over op WELKE dagen en HOEVEEL dagen de lichten worden uitgedaan op de parken. Begint dat al op vrijdag en gaat dit drie dagen zo zijn of alleen op zaterdag en/of zondag? Dat is niet duidelijk.

Het laatste weekend van maart 2024 is op: vrijdag 29 maart, zaterdag 30 maart en zondag 31 maart 2024. Als je er rekening mee houdt dat op al deze drie dagen tussen 20:30u en 21:30u de parken donker zullen zijn, dan zul je niet verrast worden.

In het het artikel wordt trouwens ook niet duidelijk of tussen deze tijden ook alle faciliteiten op de parken gesloten zullen zijn. Als Center Parcs aangeeft alle lichten uit te zullen doen, dan lijkt het ons sterk dat je in dat uur nog kunt zwemmen of iets kunt ondernemen in bijvoorbeeld de Market Dome (o.a. uit eten gaan), omdat alle lampen uitgeschakeld worden.

Houd even goed de berichtgeving over Earth Hour in de gaten op het park waar je verblijft. Mocht je hierover niets kunnen vinden, vraag dan om extra informatie tijdens het inchecken of bij de receptie op de dag van aankomst (als je op vrijdag voor 20:30u arriveert).

Wat je ook kunt doen is hierover even contact opnemen met de klantenservice van Center Parcs voor je vertrek.