Eerste details nieuwe Center Parcs vakantiepark in Denemarken bekend

Centrumgebouw op het nieuwe Center Parcs vakantiepark Als in Denemarken
In 2024 opent Center Parcs haar eerste vakantiepark in Denemarken. Dit is zelfs haar eerste vakantiepark in Scandinavië. Het splinternieuwe vakantiepark is gelegen in Nordborg op het Zuid-Deense eiland Als. Op het park komen 440 cottages te staan. In de toekomst kan dit nog uitgebreid worden naar 700 cottages.

Wat wordt de naam van het Deense Center Parcs vakantiepark?

Het is even afwachten wat de precieze naam van dit nieuwe Deense vakantiepark wordt, maar deze naam zal waarschijnlijk iets in de trant hebben van: “Center Parcs Vakantie Resort Als”, “Center Parcs Als” of “Center Parcs Family Resort Als”. Het woord Als staat in de naam, omdat het vakantieresort is gelegen op het Zuid-Deense Eiland Als.

Opening vakantiepark in 2024

Als alles volgens planning verloopt zal het vakantieresort haar deuren openen in 2024.

Vakantie boeken bij dit nieuwe park in Denemarken?

Voorbeeld van een cottage op het nieuwe Center Parcs vakantiepark in Denemarken
Wanneer de boekingspagina van dit nieuwe Center Parcs vakantiepark in Denemarken precies online komt is nog niet bekend. MAAR…

Wil jij graag als één van de eersten zijn die kan verblijven op dit vakantiepark in 2024? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief van Center Parcs (tip: Ben je een nieuwe gast, dan ontvang je € 25 extra korting op je vakantie!). Wat je ook kunt doen is het overzicht met alle Center Parcs parken in de gaten houden. Zodra dit nieuwe vakantieresort beschikbaar komt zul je bij Denemarken een Center Parcs vogeltje zien staan. Klik je daarop dan ga je naar de boekingspagina.

Ligging vakantiepark

Het vakantiepark ligt in de provincie Jutland in het zuiden van Denemarken, bij het stadje Nordborg op het Zuid-Deense eiland Als. Het vakantieresort heeft een prachtige ligging aan de Baltische Zee.

Omdat het vakantiepark vlakbij de Duits-Deense grens ligt is het een ideale vakantiebestemming voor Nederlandse, Duitse, Noord, Zweedse en Deense vakantiegangers.

De reistijd van Nederland naar dit nieuwe Center Parcs park in Denemarken is ongeveer 7 uur.

Luxe cottages

Wanneer het vakantiepark opent in 2024 zijn er 440 accommodaties beschikbaar. Dit kan in de toekomst nog uitgebreid worden naar 700 cottages. Je kunt je vakantie zo luxe maken zoals jij wilt: van Comfort tot Extra Luxe. Naar alle waarschijnlijkheid komen er ook thema cottages beschikbaar. Wil je weten wat een thema cottage is? Bijvoorbeeld bij Center Parcs Het Heijderbos heb je gethematiseerde Avontuur Cottages waarbij iedere kamer een nieuwe verrassing in petto heeft.

Alle cottages hebben een privétuin. Een groot aantal van de cottages hebben een mooi uitzicht over het water.

In de architectuur van de vakantiehuisjes zijn typische Deense elementen verwerkt.

Faciliteiten en activiteiten

Op en rondom het vakantiepark is van alles te doen. Bij de Baltische Zee kun je genieten van diverse watersporten zoals surfen, zeilen en waterskiën. In de directe omgeving vind je mooie wandel- en fietsroutes, golfbanen en ruiterpaden.

Op het park zelf komen een Market Dome, Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs, diverse restaurants, winkels, leuke speeltuinen en ruim aanbod met indoor en outdoor activiteiten. De parkfaciliteiten zijn vanaf 2024 het hele jaar door beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen.

Extra gegevens
We konden bij de bouworganisaties Linak en Bitten & Mads Clausen Foundation extra gegevens vinden over wat je kunt verwachten.

+ Het wordt een luxe Family Resort met heel veel vakantieplezier voor jong en oud

+ Vakantiepark met veel groen, water en strand

+ Indoor Water Park (Aqua Mundo): 7200m2

+ Shopping Centre: 7500m2

+ Beach Promenade (boulevard): 1000 meter

Enkele namen van de faciliteiten die we konden vinden: Strand Café Landkab, Bycenter Stroget Burgerbar en Landskab Center Village

Enkele namen van de cottages: Omrade A en Viz Ex 8 UDE2

Er is een mogelijkheid tot uitbreiding van het vakantieresort na opening.

Bezienswaardigheden

Heb je zin om tijdens je vakantie cultuur op te doen? In de omgeving van het vakantiepark is van alles te ontdekken.

+ Augustenborg Palace

+ Historische kasteel Sonderberg (12e eeuw) met museum (geschiedenis en cultuur van Zuid-Jutland)

+ Kasteel van Graasten met uitgestrekte ruinen van de koninklijke zomerresidentie

+ Universe Science Park (avonturenpark met allerlei educatieve en spectaculaire attracties op het gebied van natuurwetenschap en technologie)

Bouw en exploitatie

Het vakantiepark wordt ontwikkeld door Linak en Bitten & Mads Clausen Foundation. Center Parcs zal het vakantiepark exploiteren.

Bij de bouw ligt de focus op een duurzaam vakantieconcept. De bouw van de cottages en faciliteiten moeten een zo klein mogelijke impact hebben op de omringende natuur.