Family Buffet Restaurant Het Vennenbos is nu Family Self Service Restaurant

Family Buffet Restaurant Het Vennenbos is nu Family Self Service Restaurant
© Foto: Landal GreenParks Het Vennenbos

Het viel ons op dat het Family Buffet Restaurant ineens niet meer vermeld staat in de eten & drinken (faciliteitenlijst) van Landal Het Vennenbos. Maar waarom niet en waar is dit buffetrestaurant dan gebleven?

LET OP: Belangrijke update!
Het Family Self Service Restaurant op Vakantiepark Het Vennenbos is terug veranderd in het Family Buffet Restaurant.

Family Buffet Restaurant was leuk en goed

In het Family Buffet Restaurant kon je ’s morgens terecht voor ontbijt en ’s avonds voor diner. De reviews op internet die je nog kunt vinden over het Family Buffet Restaurant zijn wisselend. De sfeer kreeg een hoog cijfer, het eten een minder hoog cijfer.

Voor zover wij weten was het restaurant geliefd bij zowel gezinnen met kinderen als mensen zonder kinderen en nam het grote drukte weg bij de andere restaurants in het Park Plaza.

We hebben in 2019 zelf het Family Buffet Restaurant uitgeprobeerd en we vonden dit een leuk en goed restaurant. Je kon hier in sfeer genieten van lekker eten en drinken. Naar onze mening was al eten en drinken smakelijk en het bedrag per persoon was prima.

Behoorde tot de beste restaurants van het Park Plaza

Persoonlijk vonden we dit restaurant samen met Brasserie en het eetgedeelte vooraan (wat bij de bar hoort, vlakbij de bowlingbanen en speelparadijs) de beste eetgelegenheden van het vakantiepark.

Het minst vonden we Pizza Limone. Nogmaals: dat is persoonlijk! Pizza Limone heeft een uitstekende keuken met goede pasta’s en pizza’s. Het personeel was heel vriendelijk (dat was overigens in alle restaurants het geval).

Alleen het zitgedeelte van Pizza Limone vonden we niet fijn en niet echt sfeervol. De keuken ademt Italië uit, het zitgedeelte niet. Het pizzarestaurant staat in open verbinding met het binnenterras en pal daarnaast zit het eetgedeelte (tevens afhaal) van de Beach Snack. Ook het subtropisch zwemparadijs was heel dichtbij. Dat zorgt voor drukte rondom Pizza Limone.

Waar is het Family Buffet Restaurant gebleven?

Landal GreenParks heeft (voor zover we konden zien) geen nieuwsbericht uit doen gaan dat het Family Buffet Restaurant is gesloten. Ook op de Facebookpagina van Het Vennenbos staat hierover geen informatie. We kwamen hier bij toeval achter toen we de faciliteitenlijst bekeken van het vakantiepark.

Wel zagen we een stukje verder op de pagina dat er nu een Family Self Service restaurant is. Dit restaurant is onlangs geopend en heeft een nieuw self service concept. Wat ons opviel is dat dit concept voor ontbijt en lunch is. Over diner wordt niet gesproken.

De pagina van Landal Het Vennenbos geeft het volgende aan:
“Nieuw self service concept voor ontbijt en lunch. Kom langs voor een heerlijk kopje koffie met gebak, een belegd broodje, salades of iets lekkers”.

Nieuw: Family Self Service Restaurant

We zijn gaan uitzoeken wat dit nieuwe Family Self Service Restaurant is.

Ontbijt en lunch
Op de eten & drinken pagina van Landal Het Vennenbos staat aangegeven dat je bij dit restaurant terecht kunt voor ontbijt en lunch. Beiden zijn self service (=buffet).

Openingstijden
In de Landal App konden we zien dat het Family Self Service restaurant iedere dag is geopend van 08:30 tot 16:00. Diner is niet mogelijk, er worden voor de rest ook geen tijden voor ’s avonds aangegeven. Als je ’s avonds uit eten wilt gaan kun je kiezen uit De Brasserie of Pizza Limone. Onze tip is om wel echt even de actuele openingstijden te checken in de Landal App voordat je naar een restaurant op het park gaat.

Reserveren niet nodig
Je hoeft niet te reserveren om te kunnen eten bij het self service restaurant, want dat is niet mogelijk via de app. Bij De Brasserie zie je namelijk in de app onder de openingstijden een button “Reserveer een tafel” staan, die ontbreekt bij het Family Self Service restaurant. Die button ontbreekt overigens ook bij Pizza Limone.

We kunnen ons van twee jaar geleden nog herinneren dat je je meldde bij het bij de kassa aan de voorzijde van het Family Buffet Restaurant, je diende meteen voor het buffet per persoon te betalen en kon daarna een tafeltje uitzoeken en gaan eten.

De Brasserie en Pizza Limone zijn nu iedere avond geopend

Toen het Family Buffet Restaurant nog geopend was, was De Brasserie niet iedere avond geopend, nu wel. Ook Pizza Limone is iedere avond geopend. Het buffetrestaurant en de brasserie wisselden elkaar af. Tijdens vakanties was alles geopend.

Ga je eten bij De Brasserie, reserveer dan op tijd. Reserveren kan eenvoudig in de Landal App.

(!) Het viel ons trouwens op dat in de openingstijden van De Brasserie aangeven dat je iedere avond daar kunt eten, maar als je gaat reserveren kun je niet alle weekdagen kiezen. Dit viel ons op voor een datum buiten de schoolvakanties. Dat is onduidelijk.

Het Plein (buitenterras) hoort bij het Self Service Restaurant?

In de Landal App wordt bij Het Plein (buitenterras) aangegeven dat je net voor de ingang van het Plaza het grote gezellige buiten terras kunt vinden. Nu staat er bij Het Plein een foto van het terras IN het Park Plaza. We weten dat er een buitenterras is in de buurt van de waterfietsen, maar wij kennen Het Plein als het binnenterras.

We vinden de informatie verwarrend. Bij de informatie over Het Plein staat dus de foto van het binnenplein en er staat dat je heerlijk kunt terrassen op Het Plein onder het genot van een hapje en een drankje welke je zelf kunt verkrijgen in het Family Self Service Restaurant.

Bij Het Family Self Service restaurant staan de openingstijden: 08:30 tot 16:00 + dat je hier alleen terecht kunt voor ontbijt en lunch. Bij Het Plein staat aangegeven dat je daar terecht kunt voor een ‘hapje en een drankje’ welke je kunt verkrijgen in het Family Self Service Restaurant en de openingstijden zijn van 14:30 – 22:00. Dat zorgt voor verwarring.

Tot slot

We vinden het jammer dat je geen mogelijkheid meer hebt om  ’s avonds voor een buffet-/self service restaurant te kiezen. Het Family Buffet Restaurant was prima. Maar gelukkig heb je nog keuzemogelijkheden. Ontbijten en lunchen kan nu bij het Self Service restaurant en ’s avonds kun je kiezen uit De Brasserie en Pizza Limone.

De informatie op de pagina van Landal Het Vennenbos, evenals in de app waren niet voldoende om een helder beeld te krijgen van deze vernieuwing. Binnenkort gaan we het Family Self Service Restaurant een keer uitproberen om te zien wat dit precies is.