Gaan Landal GreenParks en Bollo de Beer verdwijnen?

Gaan Landal GreenParks en Bollo de Beer verdwijnen?
Op het nieuwsbericht van Landal GreenParks en Roompot dat onlangs in de media verscheen: Landal wordt overgenomen door Roompot zijn veel reacties gekomen van vakantiepark liefhebbers. Je merkt dat er nog veel onzekerheid is over wat er allemaal gaat veranderen. Men wil vooral graag weten of het merk Landal GreenParks en Bollo de Beer zullen verdwijnen of niet.

Gaat het merk Landal / Landal GreenParks verdwijnen?

Het is nog niet zeker of de merknaam “Landal” / “Landal GreenParks” zal verdwijnen wanneer de Landal parken straks onder Roompot vallen. De verwachting is van wel, maar het is ook goed mogelijk dat Landal wordt gebruikt als label net zoals Roompot de vakantieparklabels “LARGO”, “Qurios” en “Hogenboom” aanbiedt.

Gaat Bollo de Beer verdwijnen?

Roompot heeft mascotte Koos Konijn en Landal GreenParks heeft Bollo de Beer. Het is even afwachten of dat beide mascottes blijven OF dat één van de twee overblijft OF dat er een hele nieuwe mascotte komt. Omdat Koos Konijn nog niet zo lang geleden een metamorfose heeft gehad is de kans groot dat Koos Konijn als enige overblijft. Een andere mogelijkheid is dat Bollo de Beer zal blijven, maar ook vernieuwd zal worden net zoals Koos Konijn.

Wanneer wordt Landal GreenParks Roompot?

De overname van Landal GreenParks door Roompot moet eerst nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), Europese mededingingsautoriteit en ook de ondernemingsraden van Landal GreenParks en Roompot moeten hun advies uitbrengen.

De verwachting is dat deze overname goedgekeurd zal worden.

Het kan dan nog even duren voordat de Landal vakantieparken naar Roompot “verhuizen”. Maar na goedkeuring kan het snel gaan. De verwachting is najaar/winter 2021.

Waarom neemt Roompot Landal GreenParks over?

Roompot wil graag Europees marktleider worden op het gebied van vakantieparken in Europa. Hoogstwaarschijnlijk heeft Roompot een flink bedrag neer moeten leggen om Landal GreenParks te kunnen kopen. Landal heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en heeft een groot aanbod met vakantieparken op mooie locaties in binnen- en buitenland met hoge kwaliteit. Zo iets is heel waardevol.

Roompot heeft na de overname van Landal een groot aanbod met vakantieparken in de Europese landen erbij: België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Hongarije, Zwitserland en Tsjechië. Zelf biedt Roompot al parken aan in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Na overname van Landal GreenParks door Roompot heeft ze een aanbod met meer dan 330 vakantieparken!

Wat gaat er gebeuren met de merknaam “Landal” / “Landal GreenParks”?

Er zijn twee mogelijkheden: 1. De merknaam “Landal” zal gebruikt worden als label voor de vakantieparken die van Landal GreenParks worden overgenomen (net zoals Roompot doet bij parken die vallen onder de labels “LARGO”, “Qurios” en “Hogenboom”). 2. Het kan ook zijn dat het merk Landal helemaal komt te vervallen.

Aan beide keuzes zitten voor- en nadelen. Wij verwachten dat het merk Landal op termijn helemaal zal komen te vervallen en dat alles onder het label Roompot aangeboden zal worden. Het kan zelfs zo zijn dat zodra Landal is overgenomen door Roompot dit merk snel verdwijnt. Wellicht is het verdwijnen van “Landal” het duidelijkste op termijn voor gasten: één naam en één huisstijl. Door juist te kiezen voor meer uniformiteit kunnen kosten bespaard worden. Extra labels aanhouden kan juist zorgen voor hogere kosten en dat kan weer zorgen voor hogere boekingskosten voor gasten.

Wat gaat er gebeuren met Bollo de Beer?

Bollo de Beer is de geliefde mascotte van Landal GreenParks. Deze knuffelbeer werd bedacht door Bas Hoogland (voormalig commercieel Landal directeur) en  is razend populair bij gasten van de Landal vakantieparken. Kinderen gaan graag met Bollo de Beer op de foto, is vaak aanwezig bij knutselactiviteiten (Bollo Club), brengt regelmatig een bezoekje aan de parkrestaurants en loopt rond op de parken (bijvoorbeeld bij de receptie op aankomst- en vertrekdag).

Roompot heeft ook een mascotte: Koos Konijn. Deze onderging onlangs nog een metamorfose. Roompot heeft al aangegeven goed te gaan kijken naar wat voor de toekomst de beste keuze zal zijn: Bollo de Beer én Koos Konijn OF één van beide mascottes. Het zou ook nog kunnen dat Roompot kiest voor een hele nieuwe mascotte die een combinatie is van beide mascottes, Bollo het Konijn of Koos de Beer misschien :)? Toch lijkt ons het introduceren van een hele nieuwe mascotte onwaarschijnlijk.

We verwachten eigenlijk een beetje dat Roompot ervoor kiest om Bollo de Beer met pensioen te laten gaan en dat Koos Konijn de enige mascotte zal zijn, omdat onlangs Koos Konijn een metamorfose heeft ondergaan.

Wanneer Roompot toch voor beide mascottes kiest is de verwachting dat Bollo de Beer vernieuwd zal worden net als Koos Konijn.

Hoeveel vakantieparken en accommodaties zal Roompot straks hebben?

In de toekomst komen er nog meer nieuwe vakantieparken bij. Maar zoals de cijfers nu zijn heeft Roompot na overname van Landal ruim 334 vakantieparken en 33.300 accommodaties (incl. campingplaatsen) in bezit.

Vakantieparken
Roompot (214) + Landal GreenParks (120) = 334

Accommodaties (incl. campingplaatsen)
Roompot (ruim 17.000) + Landal GreenParks (ruim 16.300) = 33.300

Gaan de boekingsprijzen straks omhoog?

De boekingsprijzen van alle vakantieparken gaan dagelijks omhoog en omlaag. De prijzen worden voornamelijk beïnvloed door vraag en aanbod in de markt. Bijvoorbeeld toen in Coronatijd de vakantieparken weer open mochten en reizen naar het buitenland niet mogelijk was, was de vraag naar vakantieparken in Nederland ongekend hoog, dat zorgde voor veel hogere boekingsprijzen.

Je hebt natuurlijk ook te maken met seizoensgebonden prijsschommelingen en prijsstijgingen in het algemeen (inflatie).

Er zijn vakantiepark liefhebbers die bang zijn dat de boekingsprijzen straks stukken hoger zijn bij Roompot omdat er een concurrent (Landal) wegvalt. We denken dat dat wel mee zal vallen. Deze prijzen worden waarschijnlijk automatisch gecorrigeerd, omdat Roompot een uniforme aanpak zal hebben voor haar parken, wat zorgt voor kostenverlaging (schaalvergroting). Dit is mede afhankelijk van op welke manier Roompot de Landal parken zal integreren in haar aanbod.

Tot slot: Roompot staat erom bekend een goede prijs/kwaliteitverhouding te hebben. Voor ieder budget kun je een leuke vakantie boeken bij Roompot en je kunt je vakantie zo luxe maken zoals jij wilt. Je vakantie bij Roompot kan ook goedkoper zijn wanneer je niet kiest voor eindschoonmaak en zelf je bedlinnen meeneemt. Bij Landal GreenParks zijn eindschoonmaak en bedlinnen altijd verplicht (bij Roompot is de eindschoonmaak alleen verplicht wanneer je en huisdier meeneemt).

Tip! Maak gebruik van de Roompot aanbiedingen wanneer je extra voordelig op vakantie wilt!

Wat gaat er allemaal veranderen op de Landal parken?

Het is even afwachten wat er per Landal vakantiepark allemaal gaat veranderen zodra de overname van Roompot definitief is. We hebben er echt wel vertrouwen in dat Roompot goed zal kijken naar wat haar gasten graag willen en op basis daarvan beslissing neemt.

De verwachting is een beetje dat het merk Landal zal verdwijnen en dat Roompot haar huisstijl zal doortrekken bij de Landal vakantieparken. Dat zou inhouden dat het merk Landal komt te vervallen, Bollo de Beer gaat weg of wordt vernieuwd, de Landal vlaggen aan de ingang van de parken worden vervangen door die van Roompot en bepaalde activiteiten zoals de Bollo Club, Kids Club en het Atelier krijgen een (iets) andere invulling.

Wat zal er gebeuren met de kwaliteit van Landal GreenParks?

Veel vakantiepark liefhebbers vragen zich af wat er gaat gebeuren met de hoge kwaliteit van Landal GreenParks. Landal fans zijn vertrouwd geraakt met de hoge kwaliteit van Landal en krijgen nu te maken met onzekerheid omdat een andere keten de Landal parken gaat aanbieden. Veel van deze vakantiegangers zijn nog niet bekend met andere vakantiepark aanbieders.

Op internet zijn veel reacties te lezen van Landal fans waarin men zorgen uit over bijvoorbeeld: Hoe zullen straks zaken geregeld zijn op het gebied van schoonmaak, hygiëne, klantvriendelijkheid en inrichting van de vakantieparken?

Schoonmaak accommodaties
Bij Landal GreenParks is de eindschoonmaak altijd verplicht. Bij Roompot kan hier optioneel voor worden gekozen, tenzij je een huisdier meeneemt op vakantie, dan is de eindschoonmaak verplicht. Wanneer je niet kiest voor de schoonmaakservice moet je zelf op het einde van je vakantie de accommodatie waarin je vakantie hebt gevierd schoonmaken. Roompot controleert deze schoonmaak en wanneer iets niet goed is kan de betaalde borg worden aangesproken.

Hygiëne
Op het gebied van hygiëne zijn strenge regels van toepassing. Dat geldt voor iedere vakantiepark aanbieder. Onze ervaring is dat de meeste vakantiepark aanbieders deze regels goed naleven, dat is ook het geval bij Roompot.

Klantvriendelijkheid
Gezien de vele positieve reviews over Roompot op internet, met name ook over de klantvriendelijkheid, kun je bij Roompot met een gerust hart een vakantie boeken.

Bedlinnen
Bedlinnen zijn bij Landal GreenParks altijd verplicht, bij Roompot is dat niet verplicht (=optionele service).

Roompot kan hoge kwaliteit Landal voortzetten
Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in dat Roompot de hoge kwaliteit van Landal kan voortzetten.

Het is een feit dat over de verschillende vakantiepark aanbieders wel negatieve en positieve reviews zijn te vinden. Maar wist je dat Roompot de afgelopen tijd de meeste positieve reviews kreeg op TrustPilot en ook zeer goed wordt beoordeeld op Zoover?

Ga je straks een vakantie boeken bij Roompot en weet je nog niet zo goed naar welk vakantiepark wilt gaan? Onze tip is om vooral de vakantiepark reviews te lezen op websites zoals TrustPilot en Zoover. Zij hebben het eerlijkste aanbod met negatieve en positieve reviews!

Roompot heeft voor ieder vakantiepark ook nog een eigen reviewpagina. Die kun je zo vinden: Ga naar de vakantieparken pagina van Roompot, klik op het vakantiepark van je keuze en klik op ‘Reviews’. Je krijgt nu beoordelingen van parkgasten van dat Roompot vakantiepark te zien en cijfers op het gebied van algehele verblijf, onderhoud, schoonmaak, vakantieverblijf en gastvrijheid.