Geen 55+ of 65+ korting bij Landal GreenParks

Ooit had Landal Greenparks een specifieke korting voor mensen met de leeftijd 55 jaar of ouder, maar dit is al jaren niet meer. Reden? Landal wil geen onderscheid maken in voordeel op basis van leeftijd of gezinsfase. Iedereen kan met voordeel boeken bij Landal door gebruik te maken van één van de aanbiedingen of Last Minutes.

© Foto landal.nl - Wil je voordeliger boeken bij Landal GreenParks? Kies voor een Last Minute of aanbieding.
© Foto landal.nl – Wil je voordeliger boeken bij Landal GreenParks? Kies voor een Last Minute of aanbieding.

Last Minutes: Voordeel wanneer je kort van tevoren boekt

Last Minute voordeel ontvang je wanneer je binnen nu en 2 maanden op vakantie gaat. Last Minute voordeel wordt automatisch berekend op basis van de reisdata die je ingeeft. Je hebt geen code nodig, het enige wat je hoeft te doen is je vakantie te boeken via één van de pagina’s op landal.nl zoals de Last Minute pagina of algemene boekingspagina.

Houd er wel rekening mee dat je bij Last Minutes een minder grote keuze uit vakantieparken en accommodaties hebt. Het aanbod is sterk afhankelijk van de periode waarin je op vakantie wilt gaan. Bijvoorbeeld de zomerperiode is altijd populairder dan de winterperiode.

Aanbiedingen: Voordeel wanneer je verder vooruit boekt

Landal heeft het hele jaar door verschillende aanbiedingen beschikbaar waarbij je voordeel ontvangt op je verblijf. Zowel voor een verblijf in als buiten de schoolvakanties zijn er aanbiedingen. Om voordeel te krijgen hoef je alleen een aanbieding te kiezen en je voordeel wordt automatisch geactiveerd. Ook hierbij heb je dus geen code nodig.

Wanneer je kiest voor vroeg boeken heb je het voordeel dat je de ruimste keuze hebt uit parken en accommodaties.

Buiten de schoolvakanties op vakantie gaan is voordeliger en heeft voordelen

Je boekt het voordeligste bij Landal GreenParks door juist buiten de schoolvakanties te boeken. Dan kun je echt geld besparen. De schoolvakanties zijn juist de piekperiodes van het jaar (veel vraag) en dat zorgt voor hogere boekingsprijzen. Mocht je toch per se in een schoolvakantie op vakantie willen gaan en vind je het niet erg dat je uit minder vakantieparken en accommodaties kunt kiezen dan is een Last Minute de beste optie.

Je bespaart geld
Je boekt een stuk goedkoper dan tijdens de schoolvakantie periodes. Dat kan je echt geld schelen. De schoolvakanties zijn altijd zo geliefd dat de boekingsprijzen in die periodes een stuk hoger liggen. De enige manier om in een schoolvakantie echt voordelig te boeken is door gebruik te maken van een Last Minute.

Meer keuze uit parken en accommodaties
Omdat de schoolvakanties zulke populaire vakantieperiodes zijn, zijn zowel parken als accommodaties snel volgeboekt. Daar heb je bij een vakantie buiten de schoolvakanties minder tot geen last van. Je hebt dan ook meer keuze uit parken en accommodaties.

Rustigere vakantie
Een vakantie buiten de schoolvakanties is ook een stuk rustiger. Je merkt het verschil heel duidelijk op de vakantieparken. Vooral op parken waar veel faciliteiten en activiteiten zijn. Je kunt lekker rustig genieten van een lekkere lunch of diner in het restaurant op het park, bij de activiteiten heb je minder drukte (bijvoorbeeld bij de minigolfbaan, bowlingbanen, beauty & wellness en zwembad), minder drukte op het strand en over het algemeen is er op het park minder drukte met auto’s en rondlopende parkgasten. Dat merk je vooral goed wanneer je aan het genieten bent van je vakantie op het terras vakantiewoning.

Meer tijd en aandacht voor jou (en je gezin)
Buiten de schoolvakanties is het minder druk op de vakantieparken. Dat kan als voordeel hebben dat er voor de parkgasten die in de rustigere periodes verblijven meer tijd en aandacht is.

Bij de receptie hebben medewerkers meer tijd voor je om je van alles uit te leggen, bijvoorbeeld over leuke uitstapjes die je kunt maken tijdens je verblijf. In het parkrestaurant hoef je minder lang te wachten op je eten/drinken en voor (nog niet schoolgaande) kinderen is meer aandacht per kind beschikbaar in de Bollo Club en bij de Fun & Entertainment activiteiten.

Verschil tussen weekenden en midweken
Let wel even goed op de weekenden buiten de schoolvakanties, deze zijn populair bij gezinnen met kinderen en dat kan juist zorgen voor hogere boekingsprijzen (i.v.m. meer vraag), minder keuze uit parken en accommodaties en meer drukte op de parken.

Wanneer je geen rekening hoeft te houden met schooltijden of werktijden, boek dan zeker een midweek als vakantie. Je boekt dan het meest voordelig, het is rustig op de parken en bovendien heb je de grootste keuze uit parken en accommodaties.

Een weekend loopt van vrijdag tot maandag, een midweek van maandag tot vrijdag.

Center Parcs heeft WEL 55+ korting

Center Parcs heeft WEL 55+ korting
Center Parcs heeft in tegenstelling tot Landal GreenParks wel 55+ korting beschikbaar. Je krijgt deze korting wanneer je minimaal 2 maanden van te voren een verblijf buiten de schoolvakanties en feestdagen boekt. Je ontvangt 20% korting op je verblijf.

De 55+ korting wordt automatisch geactiveerd zodra je bij het boekingssysteem ingeeft dat je 55+ bent. Het is ook mogelijk om voor deze korting in aanmerking te komen wanneer één van je mede vakantiegangers 55+ is. Ben jij bijvoorbeeld jonger dan 55 jaar, maar is je partner of andere mede vakantieganger wel 55 jaar of ouder, dan krijg je toch 55+ voordeel.

Wat de 55+ korting bij Center Parcs extra aantrekkelijk maakt is dat deze gecombineerd mag worden met de vroegboekkorting (tot 20% korting). Ook ontvang je in dat geval 2 extra’s: ActiviteitenCadeau en Voorkeursligging.

Goed om te weten: De 55+ korting van Center Parcs is NIET geldig tijdens schoolvakanties en feestdagen en je dient minimaal 2 maanden van te voren een verblijf moet boeken. Wil je graag in een schoolvakantie of tijdens feestdagen met voordeel boeken? Maak dan gebruik van een Last Minute of aanbieding.

Meest gestelde vragen over 55+ of 65+ korting

Krijg je seniorenkorting bij Landal, bijvoorbeeld in de vorm van 55+ of 65+ voordeel?
Nee, Landal maakt geen onderscheid op basis van leeftijd of gezinsfase. Iedereen kan met voordeel boeken door gebruik te maken van één van de Last Minutes of aanbiedingen.

Hoe zie je nu bij Landal of je voordeel op je verblijf ontvangt?
Je gaat bijvoorbeeld naar de algemene boekingspagina van Landal en dan zie je voordeel aangegeven in de vorm van tekst “Nu van voor” en kleurgebruik: aanbiedingsprijzen worden weergegeven in een oranje kleur. Zo zou je bij een bepaald park en verblijfsperiode kunnen zien staan: “Nu v.a.”. Het verschil tussen deze beide prijzen (van prijs – voor prijs) is het voordeel dat je ontvangt op je verblijf.

Bij welke vakantiepark aanbieder ontvang je wel 55+ of 65+ korting?
Center Parcs geeft wel 55+ korting. Deze korting geldt natuurlijk ook voor mensen met een 65+ leeftijd. Om voor dit voordeel in aanmerking te komen dien je minimaal 2 maanden van te voren je verblijf buiten de schoolvakanties te boeken. In dat geval ontvang je 20% korting op je verblijf en 2 extra’s: ActiviteitenCadeau en Voorkeursligging.

Je hoeft niet per se zelf 55 jaar of ouder te zijn om voor de 55+ korting van Center Parcs in aanmerking te komen. Zolang er maar één iemand in je reisgezelschap 55 jaar of ouder is.

De 55+ korting mag gecombineerd worden met de vroegboekkorting.

WAAR en NIET WAAR gerelateerd aan 55+ voordeel

Niet alle informatie online (met name. van reiswebsites) gerelateerd aan 55+ voordeel (m.b.t. tot Landal GreenParks) klopt. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met “WAAR en NIET WAAR”.

“Landal heeft geen specifieke 55+ kortingen”
WAAR: Landal maakt geen onderscheid op basis van leeftijd en gezinsfase.

“Als 55+ kun je gebruikmaken van alle actuele kortingen en acties”
WAAR (maar met een duidelijke opmerking): Iedereen kan gebruikmaken van eventueel voordeel op een verblijf. Dit is dus NIET specifiek voorbehouden aan een bepaalde leeftijd. Eventueel voordeel is al verwerkt in de boekingsprijs en wordt aangegeven met een van/voor prijs. De aanbiedingsprijs wordt weergegeven in een herkenbare oranje kleur.

“Je ontvangt 40% Last Minute korting”
NIET WAAR: Landal werkt niet met een specifiek kortingspercentage. Als er sprake is van voordeel op een verblijf wordt dit aangegeven met een van/voor boekingsprijs en de aanbiedingsprijs wordt met een oranje kleur aangegeven.

“Center Parcs heeft wel 55+ korting”
WAAR: Center Parcs biedt 55+ korting aan. Dit is 20% voordeel op je verblijf indien je minimaal twee maanden van te voren een verblijf boekt, minimaal één iemand in het reisgezelschap de leeftijd van 55 jaar of ouder heeft en wanneer buiten de schoolvakanties wordt geboekt. Je ontvangt daarnaast nog twee extra’s: ActiviteitenCadeau en Voorkeursligging. De 55+ korting mag gecombineerd worden met vroegboekkorting.

“Het hele jaar door kun je profiteren van vaste lage prijzen”
NIET WAAR: Er is geen sprake van “vaste lage prijzen” in de zin van dat alle boekingsprijzen van Landal voordeel bevatten en het hele jaar door. Als er sprake is van voordeel dan wordt dit helder aangegeven (van/voor prijzen) en de aanbiedingsprijs wordt in een oranje kleur weergegeven. Wel heeft Landal het hele jaar door Last Minutes en aanbiedingen beschikbaar. Maar niet voor ieder verblijf wordt standaard voordeel gegeven.

“Als 55+ boek je bij Landal voor een scherpe prijs”
NIET WAAR: Landal maakt geen onderscheid in leeftijd met boekingsprijzen. Iedereen kan met voordeel bij Landal boeken. Als er sprake is van voordeel wordt dit helder aangegeven. De boekingsprijzen is van allerlei factoren afhankelijk zoals: vraag naar parken en accommodaties, reisgezelschap samenstelling (neem je b.v. wel of geen huisdier mee), in welke periode van het jaar je op vakantie wilt gaan en hoe ver van te voren je een verblijf boekt.

“Landal heeft vaste kortingen waar je gebruik van kunt maken”
NIET WAAR: Landal heeft gedurende het hele jaar geen vaste kortingen beschikbaar, wel Last Minutes en aanbiedingen. Eventueel voordeel wordt automatisch berekend.

“Landal heeft forse kortingen”
NIET WAAR: Landal werkt helemaal niet met forse kortingen. Je kunt eventueel een voordeel krijgen wanneer je bijvoorbeeld een Last Minute boekt of je verblijf valt onder een bepaalde aanbieding zoals voor de zomervakantie of kerstvakantie. Als er al voordeel is dan wordt dit duidelijk aangegeven in de boekingsprijs (van/voor prijs) en oranje kleur.

“Landal geeft de korting weer die je ontvangt”
NIET WAAR: Zodra je een verblijf gaat boeken bij Landal zie je netjes een all in prijs vermeld staan. Als er sprake is van voordeel dan staat die aangegeven met een van/voor prijs en de aanbiedingsprijs wordt in het oranje weergegeven. Een kortingspercentage wordt niet weergegeven, ook niet de hoeveelheid korting. Je kunt wel zelf berekenen hoeveel voordeel je krijgt door de “voor-prijs” af te halen van de “van-prijs”.

“Je krijgt korting op een lang verblijf bij Landal”
NIET MEER WAAR: Voorheen was het zo dat je extra voordeel ontving op de tweede of tweede en derde week van je verblijf. Dit lang verblijf voordeel is komen te vervallen.

“Je krijgt korting wanneer je meerdere accommodaties reserveert”
NIET MEER WAAR: Voorheen was het dat wanneer je meerdere bungalows tegelijkertijd boekte je een bepaalde korting kreeg. Dit voordeel is komen te vervallen.