3 Nieuwe glijbanen zwembad Hof van Saksen

Het is voor parkgasten van Hof van Saksen mogelijk om een nieuwe zwemsensatie te beleven: drie nieuwe spectaculaire waterglijbanen. Deze bestaan uit een gigantische trechter, indoor bandenglijbaan en indoor speedslide. Absoluut een mooie uitbreiding van het prachtige design zwembad.

Dit zijn de 3 nieuwe glijbanen van Hof van Saksen

Bombo: Gigantische trechter
Bombo: Gigantische trechter
De gigantische trechter Bombo beleef je met vier personen in een band en maakt een vrije val van 10 meter. De diameter van deze glijbaan is 19 meter. Het is ’s werelds grootste glijbanentrechter waarin een onvergetelijke ervaring beleefd kan worden met maximaal vier personen in één band. Totale lengte: 129,1 meter.

Intenso: Indoor bandenglijbaan
Intenso: Indoor bandenglijbaan

De Intenso glijbaan is de hoogste bandenglijbaan van de Benelux. Met grote snelheid glijd je samen naar beneden om vervolgens vier keer helemaal rond te draaien. De indoor binnen glijbaan begint in het donker en tijdens je reis naar beneden zul je worden verrast door allerlei lichteffecten. Totale lengte: 187,5 meter.

Presto: Indoor speedslide
Presto: Indoor speedslide

De derde glijbaan: Presto indoor speedslide, is de steilste en hoogste indoor speedslide van Nederland. Door de hoge snelheid (60 km per uur) zal deze glijbaan waaghalzen zeker aanspreken. Totale lengte: 115 meter.

Ultieme en exclusieve zwembeleving

Ultieme en exclusieve zwembeleving
Met deze drie nieuwe glijbanen wil Hof van Saksen een ultieme en exclusieve zwembeleving aanbieden aan haar gasten. De glijbanen mogen natuurlijk ook beleefd worden door daggasten, houd er alleen wel even rekening mee dat tijdens de schoolvakanties het zwembad wegens drukte alleen toegankelijk is voor gasten van het vakantieresort.

De combinatie van drie verschillende glijbanen met allemaal hun eigen unieke karakter zal jong en oud aanspreken. De glijbanen zijn op een duurzame manier gemaakt waarbij sterk gelet is op minimaal energieverbruik. Er is gekozen voor een efficiënte manier van verwarmen en luchtbehandeling.

Er zijn plannen om in de komende jaren nog twee nieuwe glijbanen toe te voegen voor nog meer zwemplezier.

Veiligheid

Veiligheid glijbanen zwembad Hof van Saksen
Hof van Saksen wil graag dat iedereen veel plezier kan beleven aan deze toffe nieuwe glijbanen en uw veiligheid, evenals die van uw kinderen staat voorop. Voor de glijbanen geldt een minimale lente van 1,20 meter, een minimumleeftijd van 8 jaar en men dient in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Het is niet toegestaan gebruik te maken van de glijbanen wanneer u medische klachten hebt of in verwachting bent. Verder goed om te weten: In de glijbanen zijn lichteffecten aanwezig. Kijk voor alle regels van het Hof van Saksen zwembad in het reglement.

De glijbanen zijn vervroegd geopend op 18 juli 2017

De glijbanen zijn vervroegd geopend op 18 juli 2017
De glijbanen zouden eigenlijk pas geopend worden op 1 september 2017, maar parkgasten van Hof van Saksen kunnen NU al de nieuwe sensationele glijbanen beleven, want ze zijn al eerder klaar voor gebruik en zijn geopend op 18 juli 2017.

Super mooi zwembad

De wildwaterbaan van zwembad Hof van Saksen
Niet alleen de glijbanen zijn spectaculair, het zwembad van Hof van Saksen is in zijn geheel super mooi. Of u nu met zijn tweeën, met een groep of heel het gezin naar het zwembad gaat, voor iedereen is er veel waterpret te beleven.

Zwembadfaciliteiten
– Overdekt design zwembad met prachtige uitstraling
– Apart peuterbad
– 107 Meter lange wildwaterbaan
– Beach House met bar
– Wildwaterbaan
– Waterattracties
– Kinderglijbaan
– Onderwaterscooters
– Waterbubbles
– FiftyFit
– Recreatiemeer
– Strandspeeltuin
– Speelboot
– Pontje

Wildwaterbaan
De 107 meter lange wildwaterbaan is een hele leuke zwemattractie. Deze baan loopt helemaal langs buiten dwars door de natuur, dat geeft je als zwemmer het idee lekker buiten te zwemmen, maar altijd water met een lekkere temperatuur ongeacht het weer buiten.

Design wedstrijdbad
Binnen kan een design wedstrijdbad gevonden worden. Een prachtig ontworpen zwembad waar heerlijk in gezwommen kan worden. Bij het overdekte zwembad vindt u ook whirlpools, apart peuterbad, diverse waterattracties, kinderglijbaan, onderwaterscooters, waterbubbles en FiftyFit.

Recreatiemeer en recreatiestrand
Wanneer het buiten lekker weer is kunt u genieten van het zonnetje op het recreatiestrand. Bij dit strand ligt een recreatiemeer waarin zomers gezwommen kan worden. Ook is het mogelijk om op dit meer te kanovaren. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten zoals het bouwen van een vlot of een kampvuur maken en/of zich prima vermaken in de strandspeeltuin met pontje. Goed om te weten: Het recreatiemeer is alleen toegankelijk voor gasten van Hof van Saksen. Zo weet u dus zeker dat u in alle rust kunt genieten van een heerlijk dagje buiten vakantie vieren.

Nog meer outdoor plezier!

Nog meer outdoor plezier!
Hof van Saksen heeft nog veel meer leuke outdoor activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te klimmen en klauteren op de klimtoren, er kan een potje FootGolf gespeeld worden (combinatie van voetbal en golf) , er zijn diverse educatieve Kinder Academies en wandelen en fietsen in de omgeving is super dankzij de mooie omgeving.

Kinder Academies
Kinderen kunnen deelnemen aan uitdagende Kinder Academies. Gegarandeerd veel speel- en leerplezier! Een aantal voorbeelden van Kinder Academies ziet u hieronder.

Bouw Academie
Leer hutten bouwen als de beste.

Natuur Academie
Maak een ontdekkingstocht door het bos.

Sport Academie
Word nog beter in het uitoefenen van je favoriete sport of maak kennis met een sport die je leuk lijkt.

Archeologie Academie
Ga opzoek naar een schat uit het verleden.

Golfen
In de directe omgeving van Hof van Saksen vindt u vijf golfbanen. Op het resort zelf is het mogelijk om FootGolf te spelen. Golfliefhebbers zitten dus goed bij dit vakantiepark!

Wandelen en fietsen
Vakantiepark Hof van Saksen is de ideale uitvalsbasis voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten. Vanaf het resort zijn diverse wandelroutes te volgen om de mooie Drentse natuurgebieden te verkennen. Wilt u graag Drenthe ontdekken op de fiets? Het resort heeft een uitgebreide fietsverhuur beschikbaar, evenals diverse fietsroutes en fietskaarten.