Gratis actiepakket Wilde Bloemen van OERRR Natuurmonumenten

Gratis actiepakket Wilde bloemen van OERRR Natuurmonumenten
Je kunt een gratis actiepakket Wilde Bloemen van OERRR (Natuurmonumenten) aanvragen met daarin allerlei leuke informatie over wilde bloemen en een zakje met biologische bloemenzaadjes waarmee je jouw eigen mini-natuur kunt maken. Landal GreenParks geeft je meer informatie over Red de Wilde bloem en hoe je het gratis actiepakket ‘Red de wilde bloem’ aanvraagt.

Landal GreenParks maakt ruimte voor wilde bloemen

In Nederland komen steeds minder wilde bloemen voor en dat is geen goed nieuws. Landal GreenPaks is een samenwerking met OERRR (Natuurmonumenten) aangegaan om meer ruimte te maken voor natuur. Op ruim 30 vakantieparken maakte Landal meer dan 35.000 m2 ruimte voor wilde bloemen en gasten kunnen met OERRR ontdekkaarten opzoek naar wilde bloemen en insecten.

Wilde bloemen zijn heel belangrijk. Zo hebben bijen de wilde bloemen nodig voor stuifmeel en nectar. Vlinders leggen hun eitjes op de bloemen. Vogels zijn dol op de zaden en beestjes die op de zaden afkomen.

Maak jij ook plaats voor wilde bloemen?
Natuurmonumenten heeft een gratis OERRR actiepakket Wilde Bloemen beschikbaar gesteld waarmee jij een mini-natuur kunt maken. In het actiepakket zit veel belangrijke informatie over het behoud van wilde bloemen en er zit in het pakket een zakje met biologisch bloemzaad waarmee jij bloemen en insecten een steuntje in de rug kunt geven.

Video

Wil je graag het gratis OERRR actiepakket ontvangen? Lees meer informatie

Ga ook op avontuur in je eigen tuin of straat. Op diverse parken legt Landal GreenParks tuinen aan met wilde bloemen en insectenhotels. Je kunt zelf ook in actie komen. Zaai wilde bloemen zaden in je tuin, in je straat, op het schoolplein of in een bak op je balkon.

Zo maak jij je eigen mini-natuur vol met mooie wilde bloemen

Kies de juiste plaats
Eerst ga je goed kijken waar je graag de wilde bloemen wilt zaaien. Zo zou je bijvoorbeeld een hoekje van de tuin kunnen gebruiken of kies een perkje bij jou in de straat, dan heeft iedereen veel plezier van de mooie bloemen. Het schoolplein kan ook, vraag aan je meneer of juffrouw of er een stoeptegel uit kan om daarna in de aarde een kleine mini-natuur te maken. Ook mensen met een balkon kunnen de wilde bloemen zaaien in een grote pot, kistje of bloembak.

Voldoende zonlicht
Wilde bloemen houden heel erg van de zon, kies daarom een zonnig plekje voor je mini-natuur. Je kunt de zaadjes planten tussen april en oktober.

Goede aarde
Belangrijk is ook de aarde, deze moet hard en stevig zijn. Meng alles met een beetje potgrond en woel het goed om. Oude wortels en onkruid kun je het beste eerst even verwijderen voordat je de wilde bloemen gaat planten.

Hulpmiddelen
Handig om bij de hand te hebben om je mini-natuur te maken: Potgrond, schepje, gieter en een stukje gaas waarmee je jouw mini-natuur kunt afdekken ter bescherming van katten/poezen, Op het balkon: grote pot of kistje met worteldoek.