Hoe oud moet je zijn om bij Center Parcs te kunnen boeken?

Wil je graag een verblijf boeken bij Center Parcs? Dit is gebonden aan een minimale leeftijd. Dat is een harde eis waar je niet omheen kunt. De minimale leeftijd die de hoofdboeker dient te hebben is 21 jaar. Ook dient hij/zij het gehele verblijf aanwezig te zijn.

Minimale leeftijd om te kunnen boeken: 21 jaar

De hoofdboeker, dat is de persoon die het verblijf boekt, dient minimaal 21 jaar te zijn op het moment dat er geboekt wordt.

Zodra een boeking bij Center Parcs binnenkomt wordt deze gecontroleerd. Boekingen worden alleen geaccepteerd wanneer de persoon die geboekt heeft 21 jaar of ouder is.

Mocht Center Parcs bij een boeking zien dat de boeker jonger is dan 21 jaar, dan wordt de boeking ongeldig verklaard.

© Foto: centerparcs.nl - Voor het boeken van verblijf bij Center Parcs geldt een leeftijdseis vanaf 21 jaar.
© Foto: centerparcs.nl – Voor het boeken van verblijf bij Center Parcs geldt een leeftijdseis vanaf 21 jaar.

Wij konden geen informatie vinden waaruit blijkt dat er kosten in rekening worden gebracht door Center Parcs wanneer zo’n boeking ongeldig wordt verklaard. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit kosten in rekening kunnen worden gebracht.

Ook konden we geen informatie vinden waaruit blijkt dat het maken van een boeking door iemand jonger dan 21 jaar gevolgen heeft met betrekking tot in de toekomst nog eens een boeking te doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een tijdelijke blokkering van het reserveringssysteem.

Ik ben jonger dan 21 jaar, maar wil graag naar Center Parcs wat nu?

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar dien je een medereiziger te vinden die 21 jaar of ouder is. Hij/zij (b.v. ouder/vriend/vriendin/familielid) kan dan het verblijf boeken als hoofdboeker.

De hoofdboeker dient tijdens het gehele verblijf aanwezig te zijn.

De hoofdboeker van het verblijf is aansprakelijk is voor alle medereizigers die in de boeking staan vermeld.

Alle correspondentie met Center Parcs verloopt via de hoofdboeker van het verblijf.

Maak geen valse boeking!

Wanneer je een vakantie gaat boeken bij Center Parcs zal tijdens het boeken naar je persoonsgegevens gevraagd worden. Hieronder vallen ook je geboortedatum en het nummer van je ID.

Nu zou je kunnen denken tijdens het boeken valse informatie op te kunnen geven, maar Center Parcs controleert alles uitvoerig en streng. Al snel zal Center Parcs zien dat de gegevens niet kloppen.

Vul ook geen gegevens van iemand anders in (bijvoorbeeld van één van je ouders of verzorgers) wanneer je geen toestemming hebt en wanneer die betreffende persoon niet tijdens het gehele verblijf aanwezig zal zijn.

Tijdens het inchecken worden alle gegevens in ieder geval nogmaals nauwkeurig gecontroleerd. Als jij bijvoorbeeld één van je ouders hebt opgegeven als hoofdboeker en jij checkt in, dan zien ze op het Center Parcs park snel genoeg dat het niet klopt. Zodra je alleen al de ID-check ingaat val je meteen door de mand. Je kunt dan meteen rechtsomkeer maken en je bent je geld kwijt. Je hebt immers een valse boeking gedaan.

Je moet echt niet denken dat Center Parcs zich zomaar laat misleiden. Lukt je dat toch en word je alsnog betrapt, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Om maar niet te spreken wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je tijdens je verblijf zorgt voor schade of geluidsoverlast!

Je wordt hoogstwaarschijnlijk aansprakelijk gesteld en Center Parcs zal je per direct te vragen het park te verlaten. Misschien houd je zelfs wel problemen in de toekomst wanneer je in het vervolg een verblijf wilt boeken bij Center Parcs. Zou toch vervelend zijn als je dan wel 21 jaar of ouder bent en je kunt alsnog niet boeken.

Wat zeggen de algemene voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden zijn belangrijk om in de gaten te houden wanneer je een verblijf gaat boeken bij Center Parcs.

Leeftijd: Minimaal 21 jaar
In de Algemene Voorwaarden kun je lezen dat boekingen alleen in behandeling worden genomen van mensen met een leeftijd vanaf 21 jaar.

De hoofdhuurder (degene die de boeking doet) dient 21 jaar of ouder te zijn. Daar komt bij dat die persoon het gehele verblijf aanwezig dient te zijn.

Ook wanneer een vriendenverblijf zoals een vriendenweekend wordt geboekt dient de hoofdboeker minimaal 21 jaar oud te zijn en hij/zij zal tijdens het gehele verblijf aanwezig moeten zijn.

Boekingen voor groepen
Nog even dit over wanneer je een boeking gaat doen voor een groep.

Center Parcs kan speciale voorwaarden stellen aan het verblijf zoals begeleiding en ligging van de cottages ten opzichte van elkaar.

Het is mogelijk dat een groep niet wordt geaccepteerd, dit is afhankelijk van het doel en omvang van de groep.

Onder groepen jongeren wordt verstaan: groep van minimaal 4 personen, hoofdzakelijk jonger dan 21 jaar en zonder begeleiding van ouder of voogd. Deze groepen worden niet geaccepteerd en/of toegelaten op de Center Parcs parken.

Center Parcs kan boekingen die aan deze omschrijving matchen annuleren of weigeren bij aankomst op het park.

Mocht een groep wel geaccepteerd worden, dan kan een borg gevraagd worden.

De hoofdboeker van het verblijf is aansprakelijk is voor alle medereizigers die in de reservering staan aangegeven.

Zwemmen zonder begeleiding: Minimaal 13 jaar
Gelukkig hoef je niet minimaal 18 of 21 jaar te zijn om te kunnen zwemmen in het zwemparadijs.

Voor zwemmen in het Aqua Mundo (of Aqualagon of Aqua Garden) geldt een minimale leeftijd van 13 jaar.

Kinderen onder de 13 jaar en zonder begeleiding van een volwassene hebben geen toegang.

Zwemmen in de meren is niet toegestaan.

Boekingssysteem Center Parcs verstaat onder volwassenen: mensen 13-54 jaar?

Wanneer je een verblijf gaat boeken bij Center Parcs zul je zien dat Center Parcs onder volwassenen verstaat mensen in de leeftijdscategorie van 13 t/m 54 jaar.

Leeftijdscategorieën Center Parcs
55-Plusser: 55 jaar en ouder
Volwassenen: 13-54 jaar
Kinderen: 0-12 jaar

Dat komt toch enigszins verwarrend over wanneer je kijkt naar de minimale leeftijd om te kunnen boeken. Want waarom wordt iemand van 13 tot 18 jaar gezien als volwassene?

Het komt overigens wel overeen met de leeftijdseis voor het zwemparadijs: ‘Kinderen onder de 13 jaar en zonder begeleiding van een volwassene hebben geen toegang.’

Bij andere parkaanbieders kun je boeken vanaf 18 jaar?

We hebben gekeken naar de minimum leeftijd om te kunnen boeken + hoe de leeftijdscategorieën zijn bij twee andere vakantiepark aanbieders: Landal, TopParken en Roompot.

Leeftijdscategorieën Landal
Volwassenen: 18 jaar en ouder
Kinderen: 3 t/m 17 jaar
Baby’s: 0 t/m 2 jaar

Je kunt bij Landal een vakantie boeken vanaf 18 jaar. De hoofdboeker moet tijdens het gehele verblijf aanwezig zijn.

Leeftijdscategorieën TopParken
Senioren: 65 jaar en ouder
Volwassenen: 18-64 jaar
Jongeren: 12-17 jaar
Kinderen: 3-11 jaar
Baby’s: 0-2 jaar

Je kunt bij TopParken een vakantie boeken vanaf 18 jaar. De hoofdboeker moet tijdens het gehele verblijf aanwezig zijn.

Leeftijdscategorieën Roompot
Volwassenen: Vanaf 18 jaar
Kinderen: 0 t/m 17 jaar

Je kunt bij Roompot een vakantie boeken vanaf 21 jaar. De hoofdboeker moet tijdens het gehele verblijf aanwezig zijn.

Toch een beetje vreemd die leeftijdscategorieën bij Center Parcs?
Wat de reden precies is waarom Center Parcs een minimumleeftijd van 21 jaar is ons niet bekend. Heel raar is dat niet, want ook een grote parkaanbieder zoals Roompot hanteert een minimumleeftijd van 21 jaar.

We vinden de leeftijdscategorieën bij Center Parcs wel een beetje vreemd in elkaar zitten. Bij Landal, TopParken en Roompot zijn de leeftijdscategorieën naar onze mening logischer.

Misschien zou vooral de eenvoudige leeftijdscategorieën opzet van Roompot ook iets zijn voor Center Parcs in combinatie met de minimum leeftijdseis van 21 jaar om te kunnen boeken die nu al gehanteerd wordt.