Huisje aan het water bij Landal Het Vennenbos? Let hier op

Huisje aan het water bij Landal Het Vennenbos? Let hier op
Op Landal Het Vennenbos zijn op een aantal plaatsen waterpartijen te vinden. Wil je graag een huisje aan het water? Dan is goed om te weten welk huisje je het beste kunt boeken, want ondanks dat op de plattegrond wordt aangegeven welke huisjes aan het water liggen, is er niet overal ook daadwerkelijk water te vinden.

Bungalows aan het water

Bungalows aan het water bij Landal Het Vennenbos
Wanneer je een bungalow aan het water wilt hebben kun je het beste een 6B1, 8C, 4CK, 5B1 of 4BM huisje boeken aan de achterzijde van het park. Je vindt waterpartijen in de omgeving van het Park Plaza (2), Bollo Club (18) en Strand / Beach volleybal (15). Op de plattegrond kun je precies zien waar dat is.

Droogstaande beken

Vooral aan de voorzijde van het park (oostelijk gedeelte van het park) staan veel droogstaande beken. Dit is al jaren zo. Op de plattegrond wordt aangegeven dat er water is in de omgeving van de 6B1 bungalows (nummer 501 t/m 262 en 549 t/m 248), maar dit valt tegen. De afgelopen jaren is het water in deze beken weggetrokken. Veel parkgasten die denken een huisje aan het water geboekt te hebben zijn teleurgesteld wanneer blijkt dat ze in werkelijkheid bij een droogstaande beek zitten. Ook bij de grote waterpartijen aan de achterzijde van het park zijn er gedeeltes waarbij het water zo laag staat dat je daar niet (meer) kunt waterfietsen of vissen.

Huisje aan het water = voorkeursligging

Wanneer je specifiek een huisje aan het water wilt bij Landal Het Vennenbos betaal je voor deze voorkeursligging. Het is verstandig goed op de plattegrond te kijken welk huisje je gaat boeken. Op deze manier voorkom je dat je een bungalow boekt dat aan het water lijkt te liggen, maar eigenlijk aan een droogstaande beek ligt. Zoals we al aangaven liggen de bungalows die echt aan het water liggen aan de achterzijde van het vakantiepark.

Huisjes aan het water bij Center Parcs De Kempervennen
Huisjes aan het water bij Center Parcs De Kempervennen zijn bijvoorbeeld de super mooie 4-persoons VIP cottages.

Tip: Bij Center Parcs ontvang je bij vroegboekkorting 2 extra’s: gratis voorkeursligging t.w.v. € 33 en ActiviteitenCadeau t.w.v. € 30. Je kunt met de gratis voorkeursligging gratis een huisje boeken aan het water. Center Parcs De Kempervennen is een uitstekend alternatief voor Landal Het Vennenbos. De Kempervennen ligt in dezelfde regio van Noord-Brabant, heeft grotere waterpartijen, meer activiteiten en een prachtig subtropisch zwemparadijs: Aqua Mundo (met o.a. bubbelbaden, Wild Water Rafting, Leven in Zee-bad, golfslagbad, Kinder-doe-bad, wildwaterbaan en diverse glijbanen) en je kunt tijdens je vakantie gratis gebruikmaken van Wifi internet (bij Landal Het Vennenbos is dit tegen betaling).

Boek een comfortabele bungalow met wat meer ruimte

Bij Landal Het Vennenbos kun je een keuze maken uit verschillende typen bungalows. Ons advies is om een comfortabele bungalow te boeken met wat meer ruimte. Sommige bungalows van Het Vennenbos zijn aan de krappe kant. Vooral de bungalows waar onlangs de hoekbanken zijn vervangen door een veel kleinere bank kunnen krap aanvoelen. Dan gaat het bijvoorbeeld om de 4-persoons bungalows waar niet langer een hoekbank aanwezig is, maar een krappe 2-3 zitter. Zelfs wanneer je met 2 personen in zo’n huisje zit is dat niet heel comfortabel.

We gaven al aan dat de bungalowtypes 6B1, 8C, 4CK, 5B1 of 4BM aan de achterzijde van het vakantiepark aan het water grenzen. Hieronder kun je zien welke bungalows dat zijn.

4-Persoonskinderbungalow 4CK - Leuk voor gezinnen met kinderen
4-Persoonskinderbungalow 4CK – Leuk voor gezinnen met kinderen

De 4CK kinderbungalows zijn extra leuk voor gezinnen met kinderen. We vinden het interieur wel iets minder mooi dan van de 6B1 en 8C bungalows. De ruimte is redelijk, kan een beetje krap zijn met 4 personen, al is deze bungalow gericht op maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. De hoekbank is weg, dit is een krappe 2-3 zitter. Wel leuk zijn de zitstoeltjes voor kinderen. Ook fijn zijn de vele kindervoorzieningen: babybad, kinderbox, kinderbestek, aankleedkussen, kinderspeel-/slaapkamer met hoogslaper, kinderbed, kinderstoel, speciale veiligheidsvoorzieningen, kindveilige keukenkastje, kindveilige kookplaat, kindveilige stopcontacten en speelgoed. Verder aanwezig zijn een flatscreen-TV in de slaapkamer, fijne keuken (met o.a. vaatwasser en combimagnetron).

Tip: De 4CK huisjes liggen vlakbij de speeltuin (9), strandje (15), kinderboerderij (17), Bollo Club (18) en uitgang staatsbos/wandeluitgang (20).

4-Persoonsbungalow 4BM - Voordeligste keuze
4-Persoonsbungalow 4BM – Voordeligste keuze

De 4BM bungalows hebben nog de ‘oude stijl’. Deze worden nog vernieuwd. Bij deze huisjes vind je nog wel een comfortabele hoekbank. Je levert bij deze bungalow wel in op comfort als het gaat om de keuken (geen vaatwasser aanwezig) en je merkt dat het huisje aan vernieuwing toe is. Een flatscreen-TV in de woonkamer en magnetron in de keuken zijn overigens wel aanwezig. Zolang de oude stijl nog aanwezig is, is deze 4BM bungalow wel extra voordelig om te boeken in vergelijking met de andere huisjes op het park. Wanneer je net wat meer te besteden hebt kun je wellicht beter voor een 5B1 of 6B1 huisje kiezen, dan heb je wat meer bewegingsruimte en luxe.

5-Persoonsbungalow 5B1
5-Persoonsbungalow 5B1

De 5B1 bungalows zijn geschikt voor 5 personen, maar zelfs wanneer je met 2-4 personen in dit huisje vakantie viert kan het wat krap zijn. Ook bij dit huisje heeft de hoekbank plaatsgemaakt voor een krappe 2-3 zitter. Wanneer je met zijn allen comfortabel in de woonkamer wilt zitten kan dat wat tegenvallen met comfort. Met 3 personen op de bank is wat krap en de 2 stoeltjes die aanwezig zijn, zijn niet comfortabel genoeg om lang op te zitten. Voor de rest is deze bungalow comfortabel genoeg voor een fijne vakantie. In de woonkamer is een flatscreen-TV aanwezig en er is een fijne keuken (met o.a. vaatwasser en magnetron). De badkamer is netjes en heeft een douche, wastafel en toilet. De 5B1 bungalows kan op voorkeur worden gereserveerd met douche of ligbad, maar dat kost je wel voorkeurskosten. Wanneer in elke bungalow een douche was geplaatst was dat misschien iets makkelijk geweest, want douchen in bad is wat onhandig met instappen in bad (uitglijd gevaar).

6-Persoonsbungalow 6B1
6-Persoonsbungalow 6B1

De 6B1 bungalows zijn een ruime bungalows voor maximaal 6 personen. De buitenzijde is niet super mooi, maar het interieur wel. Er is meer dan voldoende ruimte wanneer voor een gezelschap tot ongeveer 4 personen. Met 5 of 6 personen kan het wat krap zijn. Vooral de slaapkamers kunnen wat benauwd overkomen. Zeker tijdens warme dagen zijn deze slaapkamers warm om in te slapen. Er is helaas maar 1 badkamer. Deze bungalow heeft wel het nodige comfort zoals een flatscreen-TV in de woonkamer, goed uitgeruste keuken (met o.a. vaatwasser en magnetron) en nette badkamer met vlakke douche. Buiten heb je de nodige privacy dankzij de muurtjes die de terrassen van de bungalows van elkaar scheiden.

Tip: De 6B1 bungalows met de nummers 417 t/m 405, 828 t/m 805 en 844 t/m 829 kijken uit over het water waar waterfietsen mogelijk is. Heel gezellig om zo nu en dan ineens een waterfiets voorbij te zien komen. Je kunt bij deze huisjes aan de waterkant een hengeltje uitgooien en prima vissen.

8-Persoonsbungalow 8C - Beste keuze
8-Persoonsbungalow 8C – Beste keuze

De 8C bungalows zijn leuk om te zien en hebben een mooi interieur. Vooral het kleurgebruik (aarde- en groentinten), veel lichtinval en de leuke bar zijn superleuk. Bungalowtype 8C is dan ook één van de mooiste type bungalows van Landal Het Vennenbos. Deze bungalow heeft veel ruimte (ook prima te doen wanneer je met 8 personen op vakantie gaat) en er is het nodige comfort aanwezig zoals flatscreen-TV in de woonkamer, luxe open keuken (met o.a. bar, open keuken, vaatwasser, magnetron en extra koelkast in de berging), 2 mooie badkamers (waarvan 1 badkamer en suite met douchecabine -> bij enkele bungalows).