Kinder Academies Landal Hof van Saksen

De Kinder Academies van Landal Hof van Saksen zijn leuke, uitdagende activiteiten zoals het bouwen van een droomhut, kleding ontwerpen en schatten graven. Tip: Bij aankomst op Hof van Saksen ontvangt u een welkomstmap met daarin de locaties, tijdstippen en prijzen van de Kinder Academies.

Archeologie Academie

Archeologie Academie
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Kinderen mogen naar schatten graven bij de Archeologie Academie. Ze kunnen bij een opgravingsterrein op zoek gaan naar schatten en hun ontdekkingen noteren in een speciaal archeologiepaspoort. In het Archeologiemuseum kunnen kinderen hun opgegraven schatten tentoonstellen. Creatieve kinderen kunnen ook deelnemen aan de activiteiten: armbanden maken, mandenvlechten of middeleeuws punniken.

Avonturen Academie

Avonturen Academie
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Beleef spannende uitdagingen bij de Avonturen Academie. Kinderen leren om een eigen vlot te bouwen waarmee over het recreatiemeer kunnen varen. Ook is er een klimwand met uitkijktoren.

Bouw Academie

Bouw Academie
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Bouw een eigen droomhut in het Bouwdorp bij de Bouw Academie. Kinderen ontvangen een stoere bouwhelm en een gereedschapskist. Kinderen mogen de hulp van hun papa en/of mama inroepen tijdens het bouwen. Aan het einde van de dag is er een gezellig kampvuur waarbij iedereen zijn/haar avonturen van die dag kan delen.

Kook Academie

Kook Academie
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Tijdens de Kook Academie kunnen kinderen aan de slag met bakken: brood, koekjes, pizza etc. Kinderen leren zelfs hoe ze hun eigen bonbons kunnen maken. Hele leuke academie voor echte zoetekauwen en toekomstige chefs ;).

Knutsel Academie

Knutsel Academie
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
De Knutsel Academie kan ondernomen worden in het indoorspeelparadijs Harrewar van Landal Hof van Saksen. Een leuke academie voor kinderen die in alle rust iets moois willen maken met papier, potloden en verf. Bij de Knutsel Academie kunnen ze al hun creativiteit de vrije loop laten.

Mode Academie

Mode Academie
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Jonge couturiers kunnen zich uitleven met nieuwe stoffen en patronen en de mooiste modestukken maken met naaimachines tijdens de Mode Academie. Van alles kan gemaakt worden zoals jurkjes, tuniekjes en shorts. Ook is het mogelijk om accessoires te maken zoals een telefoonhoesje of kussenhoes.

Natuur Academie

Natuur Academie
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Tijdens de ontdekkingstocht van de Natuur Academie gaan kinderen op onderzoek uit in de natuur en gaan op pad met een biologenkar die vol zit met loeppotjes, trechtertjes, maatbekers, waterthermometers, stethoscopen en microscopen. Kortom alles is aanwezig voor een geslaagde onderzoekstocht. Tijdens de Natuur Academie leren kinderen veel over flora en fauna zoals over insecten, watervlooien en paddenstoelen.

Spoor Academie

Spoor Academie
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Splinternieuw bij Hof van Saksen is de Spoor Academie. Bij deze academie kunnen kinderen samen met hun ouders bouwen aan een houten spoorbaan met heuvels, bruggen, wissels en tunnels. Gegarandeerd veel bouw- en speelplezier!

*Er is nog geen video van de Spoor Academie beschikbaar.

Sport Academie

Sport Academie
Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Voor kinderen die van sport houden is de Sport Academie heel leuk. In de SportArena kunnen kinderen leuke, sportieve activiteiten ondernemen zoals hockey, voetbal en basketbal. Fietsen kan op de ATB en voetballiefhebbers kunnen nog beter leren voetballen door de voetbalclinic te volgen.

Techniek Academie

Techniek Academie
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Creatieve kinderen kunnen hun hart ophalen bij de Techniek Academie en aan de slag gaan met stoere materialen: metaal, hout, hamers, spijkers, boortjes en zagen. Van alles kan geknutseld worden zoals boten en speeldozen. Hof van Saksen heeft voor de Techniek Academie bouwpakketten klaarliggen waarmee kinderen aan de slag kunnen (mag samen met papa of mama).