Landal GreenParks wordt waarschijnlijk overgenomen door Roompot

Landal GreenParks wordt waarschijnlijk overgenomen door Roompot
Belangrijk nieuws in vakantieland! Landal GreenParks wordt waarschijnlijk overgenomen door Roompot. Het gaat nu nog om een voornemen, omdat de overname nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit.

Waarom neemt Roompot Landal GreenParks over?

Roompot en Landal GreenParks willen samengaan om zo het meest diverse vakantieaanbod in Europa aan te kunnen bieden.

Als de overname wordt goedgekeurd dan heeft Roompot het grootste en meest diverse vakantieparkenaanbod in Europa.

Roompot heeft een aanbod met ruim 200 vakantielocaties in Midden- en Zuid-Europa (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje).

Landal GreenParks heeft een ruim aanbod met 100 vakantieparken in Noord- en Centraal Europa (België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland).

Roompot heeft na overname van Landal GreenParks straks een aanbod met 300 vakantieparken in Noord-, Midden-, Centraal en Zuid-Europa op mooie locaties aan de kust, aan het water, in de bossen en in de bergen.

Niet alleen het aanbod met parken zal enorm zijn, ook het aanbod met vakantie accommodaties is heel groot met o.a. bungalows, luxe design villa’s, tiny houses en beach villa’s.

Roompot en Landal GreenParks gaan samen om het meest diverse vakantieaanbod in Europa aan te kunnen bieden.

Overname is nog niet zeker

Het gaat hier nog wel om een voornemen van Roompot om Landal GreenParks over te nemen. De overname is nog niet definitief, omdat de overname nog goedgekeurd moet worden door de Europese mededingingsautoriteit.

Op dit moment is Landal GreenParks nog in handen van Awaze, dat is een portfoliobedrijf van Platinum Equity.

De directies van Roompot en Landal GreenPakrs zijn in ieder geval enthousiast over de mogelijke uitbouw van de Pan-Europese organisatie.

Overname zat er al aan te komen?

Misschien had men deze overname al een beetje aan zien kunnen komen. Het afgelopen jaar nam Roompot al twee vakantieparken van Landal GreenParks over.

Landal Beach Villa’s Hoek van Holland wordt nu op Roompot aangeboden als LARGO Beach Villa’s Hoek van Holland.

Landal Dunimar wordt nu op Roompot aangeboden als Duinresort Dunimar.

Toch komt de aankondiging van de overname van Landal GreenParks door Roompot voor veel mensen als een verrassing wat o.a. valt op te maken uit de reacties op dit nieuws op nu.nl.

Wat gaat er allemaal veranderen zodra Landal GreenParks is overgenomen door Roompot?

Roompot krijgt in ieder geval na overname van Landal GreenParks het grootste en meest diverse Europese aanbod met vakantieparken.

Van ruim 200 ineens naar ruim 300 vakantieparken
De organisatie groeit in een keer met ruim 100 parken en komt daarmee uit op ruim 300 vakantieparken in binnen- en buitenland.

Na overname van Landal GreenParks kunnen gasten bij Roompot een keuze maken uit een enorm aanbod met vakantieparken en accommodaties en genieten van een heerlijke zomerse strandvakantie, fantastische wintersportvakantie of leuke vakantie aan de kust, aan het water, in de bossen en in de bergen.

Unieke ervaring en kennis Landal op gebied van duurzaamheid naar Roompot
De ervaring en kennis van Landal GreenParks op het gebied van duurzaamheid wil Roompot gaan inzetten om haar eigen duurzame doelstellingen op het vlak van o.a. CO2- en afvalreductie te versterken en versnellen.

Roompot expertise digitalisering en projectontwikkeling toegepast op Landal parken
De huidige Landal GreenParks locaties worden door de Roompot expertise in digitalisering en projectontwikkeling versneld ontwikkeld.

Meerdere kantoren
Bij de ontwikkeling van deze grote Pan-Europese organisatie wil Roompot een regionale spreiding van medewerkers behouden. Talenten worden optimaal in een internationale setting benut. Er zullen meerdere kantoren in Nederland zijn en deze worden via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd.

Wat gaat er gebeuren met Landal GreenParks na overname?

Het is nog wel onzeker wat er precies allemaal gaat veranderen m.b.t. Landal GreenParks wanneer de overname door Roompot rond is.

Gaat de naam Landal GreenParks verdwijnen?
Het is mogelijk dat de vakantieparken straks ZONDER het woord “Landal” worden aangeboden door Roompot. Maar het kan ook zijn dat zij het label behoudt zoals zij ook vakantieparken aanbiedt onder het label “LARGO”, “Qurios” en “Hogenboom”.

Hoe kun je straks een Landal vakantiepark boeken bij Roompot?
De verwachting is dat de vakantieparken van Landal straks zullen worden aangeboden via roompot.nl. In dat geval zou de website landal.nl komen te vervallen.

Nu is het wel zo dat de labels LARGO, Qurios en Hogenboom ook opvraagbaar zijn via eigen websites, het kan dus ook zo zijn dat landal.nl ernaast blijft functioneren.

Ook zal hoogstwaarschijnlijk de naam “Landal” voor de vakantieparknamen komen te vervallen. Bijvoorbeeld Landal Het Vennenbos wordt dan Vakantiepark Het Vennenbos.

Schoonmaakkosten niet langer verplicht?
Bij Roompot kun je de schoonmaakservice mee boeken. Dit is een optionele service, tenzij je een huisdier meeneemt op vakantie, dan is de schoonmaakservice verplicht. Bij Landal GreenParks zijn de schoonmaakkosten verplicht ongeacht of je een huisdier meeneemt of niet.

Het is goed mogelijk dat de schoonmaakkosten straks voor de Landal parken niet langer verplicht zijn.

Verplichte borgkosten straks ook voor de Landal parken?
Bij Roompot wordt een borg berekend, deze is verplicht. Deze borg wordt aangesproken op het moment dat er na vertrek extra schoonmaak- of reparatiewerkzaamheden nodig zijn in het vakantieverblijf.

Landal GreenParks kent geen standaard verplichte borg. Het verschilt per Landal vakantiepark, accommodatietype en/of reisgezelschap of er toch een borg in rekening wordt gebracht.

De verwachting is dat straks voor de Landal parken onder de vlag van Roompot wel altijd een verplichte borg zal gelden.

Het borgbedrag bij Roompot is in 2021 € 65 of € 115. Dit is afhankelijk van de vakantie die wordt geboekt.

Geen verplichte bedlinnen meer?
Bij Landal GreenParks zijn bedlinnen verplicht om af te nemen. Bij Roompot kun je zelf kiezen of je bedlinnen mee wilt boeken of dat je deze zelf meeneemt. De verwachting is dat straks voor de Landal parken bedlinnen niet langer verplicht zijn.

Wat gaat er gebeuren met de huisstijl van Landal GreenParks?
Het is even afwachten of de bekende groene kleuren en het herkenbare logo van Landal GreenParks komen te vervallen of dat deze als label behouden blijven door Roompot.

Maar het is ook mogelijk dat alle Landal parken straks de huisstijl van Roompot krijgen met het nieuwe logo van Roompot en de kenmerkende blauwe kleuren.

Zal Bollo de Beer er straks nog zijn?
Op de persfoto’s van Roompot en Landal GreenParks staan Bollo de Beer en Koos Konijn hand in hand, dat symbool staat voor de wens van beide organisaties om samen te gaan.

Het is nog niet bekend of Bollo de Beer (mascotte Landal GreenParks) straks zal blijven of dat alleen Koos Konijn (mascotte Roompot) over zal blijven. Kinderen en ouders zijn dol op Bollo de Beer, de verwachting is dan ook wel dat Roompot Bollo de Beer aan zal houden naast Koos Konijn. Misschien dat de beer nog een make-over zal krijgen zoals de make-over van Koos Konijn.

Op Landal Het Vennenbos en Landal De Lommerbergen zijn nog twee bekende figuren aanwezig, namelijk Puk & Pelle. Dit zijn de beste vriendjes van Bollo. Of zij zullen blijven na overname door Roompot is ook nog onzeker.