Alternatieven voor Landal Lang verblijf korting

Landal biedt vanaf 2020 niet langer de Lang verblijf korting aan. Dit voordeel bestond uit 50% korting wanneer je twee weken aaneengesloten verbleef op hetzelfde park en 80% korting bij drie aaneengesloten weken. Er zijn alternatieven beschikbaar.

Zo boek je nu met korting bij Landal GreenParks

Gezin geniet samen van een heerlijke vakantie bij Landal Landgoed 't Loo. Dit park heeft een grote waterplas waarop je bijvoorbeeld kunt waterfietsen. Een aantal vakantiewoningen zijn aan het water gelegen. In de verte zie je het paviljoen waarin o.a. het restaurant is gevestigd.
Het is afhankelijk van 1. wanneer je op vakantie wilt gaan (snel of over een ruime tijd) en 2. of je een uitgebreide keuze wilt hebben uit accommodaties en parken of niet wanneer je met korting bij Landal GreenParks wilt boeken.

Ruim van te voren boeken? Kies voor een aanbieding
Gedurende het jaar heeft Landal GreenParks verschillende aanbiedingen beschikbaar voor zowel de schoolvakanties als daarbuiten. Hierbij kun je denken aan korting op je kerstvakantie, zomervakantie of een vakantie in voor- of najaar.

Vroegboekkorting 2020 >
Aanbiedingen 2019/2020 >

Snel op vakantie? Kies voor een last minute
Wanneer je binnen nu en twee maanden op vakantie wilt kun je het beste kiezen voor een last minute. Landal GreenParks heeft een speciale last minute pagina waarop alle beschikbare last minutes staan.

Houd er bij een last minute wel rekening mee dat het aanbod met parken en accommodaties beperkt kan zijn. Dit is vooral afhankelijk van de periode waarin je boekt. In het hoogseizoen wordt er vanzelf sprekend veel geboekt en is het aanbod klein, in het laagseizoen heb je vaak nog een ruime keuze én pak je mooi een aantrekkelijke last minute korting mee.

Air Miles korting is ook een optie
Spaar je Air Miles? Bijvoorbeeld via de Albert Heijn of Praxis? Dan kun je gebruik maken van Air Miles korting bij Landal. In dat geval ontvang je extra korting op de actuele boekingsprijs bij het inleveren van een bepaalde hoeveelheid Air Miles. Op de Landal Air Miles actiepagina kun je zien welke hoeveelheden Air Miles je kunt inleveren inruil voor korting.

Reden waarom Landal stopt met Lang verblijf korting onbekend

Het is niet bekend waarom Landal GreenParks vanaf 2020 niet meer de Lang verblijf korting wil aanbieden. Misschien omdat ze vinden dat parkgasten tegenwoordig meer dan voldoende mogelijkheden hebben om voordelig een vakantie te boeken.

Een andere reden zou kunnen zijn is dat deze korting voor verwarring zorgde bij klanten. Net als alle andere Landal kortingen was ook de Lang verblijf korting aan voorwaarden verbonden. Zo waren er data waarop je geen gebruik van deze korting kon maken. Ook waren bepaalde accommodatietypes uitgesloten. Dit was per vakantiepark verschillend.

Op zich viel het met de voorwaarden die gekoppeld zaten aan de Lang verblijf korting wel mee en was het helder hoe je van dit voordeel gebruik kon maken. Opvallend bij deze korting was wel dat vooral bij Hof van Saksen (het luxe vakantieresort in Drenthe) best wel een aantal accommodatietypes waren uitgesloten.

Onze tip is om vooral voor de last minute korting te gaan wanneer je nu in de buurt van de tot 50% korting op je vakantie wilt komen. De tot 80% korting ga je niet halen (zowel met een aanbieding als last minute niet).

Landal stopt ook met korting op tegelijk reserveren van 5 of meer accommodaties

Landal stopt niet alleen met de Lang verblijf korting, ook de korting die je ontvangt wanneer je 5 of meer accommodaties tegelijk boekt stopt. Dit voordeel was 10% korting op de gehele boeking en was te combineren met andere kortingen.

Ook hierbij is de reden niet bekend waarom Landal GreenParks deze korting niet meer aanbiedt vanaf 2020.

Wanneer je nu 5 of meer accommodaties tegelijk wilt boeken en korting wilt krijgen kun je ook hierbij het beste gebruik maken van één van de aanbiedingen of last minutes.

Landal stopt vanaf 2020 helemaal met extra kortingen?

Met het stoppen van de Landal Lang verblijf korting en korting bij het tegelijk boeken van 5 of meer accommodaties lijkt het erop dat Landal helemaal stopt met extra kortingen vanaf 2020.

Ook geen seniorenkorting of familiekorting bij Landal
Wist je dat Landal ook geen 50+, 55+, 65+ of familiekorting (meer) heeft? Dat komt omdat Landal geen onderscheid wil maken. Wanneer je voordeliger wilt boeken verwijst Landal je naar haar aanbiedingen en last minutes.

WEL 55+ Korting en Familiekorting bij Center Parcs!

Bij Center Parcs kun je als gezin familiekorting krijgen. Voor senioren is er 55+ korting. Het gezin op de foto geniet in ieder geval van een heerlijke vakantie en maakt een leuke fietstocht door de natuur.
Vakantiepark aanbieder Center Parcs, biedt wel 55+ korting en familiekorting aan. Beide kortingen mogen gecombineerd worden met vroegboekkorting + je ontvangt ActiviteitenCadeau t.w.v. € 30 waarmee je leuke activiteiten kunt ondernemen op het vakantiepark waarop je verblijft + je ontvangt gratis voorkeursligging t.w.v. € 33.

Tot 20% vroegboekkorting >
20% 55+ Korting >
20% Familiekorting >

Vooral het combineren van de 55+ Korting of Familiekorting met de vroegboekkorting is interessant. In dat geval kan je totale voordeel oplopen tot 40% korting. Bovendien ontvang je dan ook ActiviteitenCadeau en Gratis voorkeursligging.

Dat zijn extra unieke voordelen die je wel bij Center Parcs ziet, maar niet bij Landal GreenParks. Ongeacht van welke aanbieding je bij Landal gebruik maakt, je betaalt altijd kosten wanneer je een voorkeursboeking doet.

(!) Een belangrijke voorwaarde van de 55+ korting en familiekorting is wel dat deze niet geldig is tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Zo boek je bij Landal een voordelig verblijf van maximaal twee weken

Vader, moeder en kinderen genieten van hun vakantie bij Landal Miggelenberg. Bij dit park loop je zo vanuit je accommodatie de natuur in.
Bij Landal kun je online een verblijf van maximaal twee weken boeken. Alle kortingen die Landal beschikbaar heeft zijn automatisch in de boekingsprijzen verwerkt. Dat geldt voor de seizoensaanbiedingen, schoolvakanties en last minutes.

Stap 1: Ga naar de boekingspagina

Stap 2: Kies je verblijfsduur (weekend, midweek, week of twee weken)

Stap 3: Kies bij ‘Sorteer op:’ voor ‘Laagste prijs’

Je krijgt nu direct een overzicht te zien met beschikbaarheid van vakantieparken en accommodaties gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Op deze manier zie je het snelste waar je zo voordelig mogelijk een verblijf van maximaal twee weken bij Landal kunt boeken.

Buiten de schoolvakanties of in het laag seizoen boeken = geld besparen
Je kunt ook veel voordeliger op vakantie door juist buiten de schoolvakanties of in het laag seizoen je vakantie te boeken. Daarmee kun je echt geld besparen. Kijk maar eens goed naar het verschil in prijzen wanneer je in het hoog (zomer) of laag seizoen (winter) boekt, scheelt echt veel geld. En nog een voordeel: het is rustiger op de vakantieparken.

Luxe of extra luxe accommodatie voor een lagere boekingsprijs
Het kan ook zeker een tip zijn om eens te kijken naar een luxe of extra luxe accommodatie wanneer je buiten de schoolvakanties of in het laagseizoen op vakantie gaat. Omdat je veel goedkoper uit bent, kun je een luxe of extra luxe accommodatie boeken voor een prijs die je normaal betaalt wanneer je een standaard of comfort accommodatie boekt.

Bij luxe of extra luxe kun je denken aan een bubbelbad in de tuin, sauna/zonnehemel, wasmachine en droger of koffiemachine in je vakantiewoning of extra flatscreen-TV en/of Auping bedden in de slaapkamer(s).

Langer verblijf dan twee weken boeken?
Landal is niet duidelijk over hoe je het beste een langer verblijf dan twee weken kunt boeken. Via het online boekingssysteem kun je namelijk bij verblijfsduur niet meer dan twee weken kiezen. Ons advies is om even contact op te nemen met de Landal klantenservice wanneer je bijvoorbeeld 3 of 4 weken aaneengesloten wilt verblijven op een vakantiepark.