Landal Marker Wadden voor uniek verblijf in eilandhuisje in Markermeer

Landal Marker Wadden ligt midden in het Markermeer op het Haveneiland. Marker Wadden is een uniek, nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten. Dit zijn vijf weidse eilanden waar een nieuwe natuur zich razendsnel ontwikkelt. Op het Haveneiland kun je verblijven in één van de vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes.

Wil jij als eerste in een eilandhuisje van Landal Marker Wadden verblijven?

De eilandhuisjes van Landal Marker Wadden op het Haveneiland
Het Marker Wadden project is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Wanneer jij een echte natuurliefhebber bent en je wilt graag als eerste verblijven in een volledig zelfvoorzienend eilandhuisje op het natuureiland, meld je dan vandaag nog aan!

Zo kun je je aanmelden:
1. Ga naar de nieuwsbriefpagina
2. Vul je gegevens in
3. Je ontvangt automatisch een e-mail van Landal GreenParks zodra je een eilandhuisje kunt boeken via de pre-sale. Ook ontvang je per e-mail informatie over de laatste ontwikkelingen rondom Landal Marker Wadden.

Video

Video met een impressie van het Haveneiland, dat is het eiland waar de unieke eilandhuisjes op komen te staan van Landal GreenParks
Alleen het Haveneiland van de Marker Wadden is toegankelijk voor publiek. Op dit eiland liggen vier eilandhuisjes die worden verhuurd door Landal GreenParks. Vanaf voorjaar 2020 kunnen de eerste gasten een kort verblijf boeken.

Onbewoond eiland
Een verblijf op dit onbewoonde eiland is een uniek verblijf midden in de natuur ver weg van alles en iedereen. In de kleine nederzetting zijn voorzieningen zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor beheer en toezicht en een onderzoekstation aanwezig.

Vogels spotten op het Haveneiland van Marker Wadden? Ga zeker eens naar de uitkijktoren of één van de vogelkijkhutten
Vogels spotten op het Haveneiland van Marker Wadden? Ga zeker eens naar de uitkijktoren of één van de vogelkijkhutten

Nieuwe leefruimte voor vogels, vissen en natuurliefhebbers
In het Markermeer komt met de Marker Wadden een nieuwe leefruimte voor vogels en vissen, evenals voor natuurliefhebbers. Gasten kunnen op het eiland heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige natuur.

Het Haveneiland heeft waanzinnig mooie uitzichten en je kunt op het eiland prachtige wandeltochten maken langs de lange wandel- en vlonderpaden. Het Haveneiland heeft een uitkijktoren en vogelkijkhutten.

Natuurhuisjes
De vier kleine eilandhuisjes liggen bij de havenkom. De huisjes zijn duurzaam ingericht door IKEA en volledig energieneutraal.

Opbrengsten en reserveringskosten geïnvesteerd Marker Wadden
Alle opbrengsten en reserveringskosten van Marker Wadden worden geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de natuur en onderzoek in het natuurgebied.

Veerboot
Het vervoer naar het Haveneiland verloopt via een veerboot die aanmeert in de haven van het Haveneiland.

Landal Marker Wadden is unieke vakantiebestemming

Landal Marker Wadden ligt op de Marker Wadden. Dat is een uniek, nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten. Het ligt midden in het Markermeer. Het natuurgebied bestaat uit vijf weidse eilanden waarop met hoge snelheid natuur zich ontwikkelt. De eilandhuisjes van Landal Marker Wadden liggen op één van deze vijf eilanden: het Havenland.

Eilandhuisjes in aanbouw op Landal Marker Wadden op het Haveneiland van de Marker Wadden
Eilandhuisjes in aanbouw op Landal Marker Wadden op het Haveneiland van de Marker Wadden

Veerboot
Je wordt met de veerboot weggebracht en opgehaald bij de haven van het Haveneiland. Zodra je een stap zet op het Haveneiland begeef je je op een onbewoond eiland en kun je genieten van de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft.

Eilandhuisjes
De eilandhuisjes van Landal Marker Wadden zijn geschikt voor 4 tot 5 personen en liggen op het Haveneiland. Deze huisjes zijn eenvoudig,  duurzaam gebouwd, energieneutraal en functioneel. Het voorzieningenniveau is afgestemd op de situatie van de Nederzetting.

De vloeren worden verzorgd voor Forbo Flooring. IKEA zorgt voor de duurzame inrichting en verlichting. De internetverbinding wordt verzorgd door Cellnex Netherlands.

Het verhuur van de eilandhuisjes wordt gedaan door Landal GreenParks via landal.nl/marker-wadden. De volledige verhuuropbrengst wordt geïnvesteerd in beheer en onderhoud van de eilanden.

Faciliteiten
Het ‘park’ krijgt een eilandpaviljoen met informatiepunt voor bezoekers en bescheiden restaurant met kleine horeca-kaart. Dit is tevens het startpunt voor excursies. Het eilandpaviljoen is geopend vanaf voorjaar 2020.

De uitkijktoren bij Landal Marker Wadden waarin je een extra mooi uitzicht hebt over het natuurgebied Marker Wadden
De uitkijktoren bij Landal Marker Wadden waarin je een extra mooi uitzicht hebt over het natuurgebied Marker Wadden

Voor wie?
Een verblijf in een eilandhuisje is een unieke ervaring. Je zit ver weg van alles en iedereen, echt midden in de natuur. Een prachtige en waanzinnig unieke vakantiebestemming voor natuur- en vogelliefhebbers die mooie wandelingen willen maken door de natuur en die vogels op afstand willen observeren.

Je verblijft op één van de vijf eilanden midden in het Markeermeer: Het Haveneiland
Je verblijft op één van de vijf eilanden midden in het Markeermeer: Het Haveneiland

Overnachten op Marker Wadden
Het is mogelijk om te overnachten op Marker Wadden met een eigen boot (maximaal 3x 24 uur in de haven), op het kleine kampeerveldje met een trekkerstentje (maximaal 3x 24 uur) of in één van de vier eilandhuisjes (voor een korte periode te huur).

Landal Eilandhuisje boeken?

De eilandhuisjes van Landal Marker Wadden liggen echt heel mooi. Een verblijf in een eilandhuisje is absoluut een unieke ervaring.
Een eilandhuisje huren is basis van beschikbaarheid. De eilandhuisjes kunnen geboekt worden via landal.nl/marker-wadden. Je hebt hierbij de keuze uit een weekend, week, midweek of maximale boekingsduur van twee weken.

Weekend, week, midweek of twee weken
Het is mogelijk om een eilandhuisje voor een weekend, week of midweek te boeken. Een eilandhuisje kan maximaal twee weken aaneengesloten geboekt worden (op basis van beschikbaarheid).

Wil jij graag als eerste verblijven in een eilandhuisje?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je kunt tijdens de pre sale als eerste een eilandhuisje reserveren.

Zodra het boekingsysteem voor deze huisjes wordt open gezet door Landal GreenParks ontvangen de nieuwsbriefinschrijvers als eerste hier bericht van en is het mogelijk om te boeken in de pre-sale.

Houd wel in de gaten dat alles op basis van beschikbaarheid is. Probeer zo snel mogelijk een eilandhuisje te boeken zodra je de uitnodigings e-mail van Landal GreenParks ontvangt.

Landal en Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft prachtige natuurgebieden waar je met zijn allen (bijvoorbeeld met het gezin) een heerlijke wandel- of fietstocht kunt maken.
Landal Marker Wadden is niet de eerste samenwerking tussen Landal GreenParks en Natuurmonumenten. Ze zijn al partner sinds 2005. Zo werden eerder al duizenden bomen geplant om nieuwe bossen aan te leggen. In 2019 creëerden Landal op haar parken in totaal 35.000 m2 aan bloemenweides om zo de biodiversiteit te laten herstellen. Landal is bovendien hoofdsponsor van het OERRR-kinderprogramma van Natuurmonumenten.

Kinderprogramma OERRR
Het kinderprogramma OERRR zijn diverse leuke buitenactiviteiten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Zij bleven de natuur via deze activiteiten met als intentie om van hen toekomstige natuurbeschermers te maken en om hun liefde voor de natuur te vergroten.

Wilde bloemen
Zo is er de campagne Wilde bloemen. Op de parken van Landal GreenParks worden steeds meer mooie wildebloemenweides aangelegd. Parkgasten kunnen bij de parkreceptie een gratis OERRR Ontdekkaart ophalen waarmee ze zelf in de omgeving wilde bloemen kunnen ontdekken. Ook worden er gratis actiepakketen met bloemenzaadjes aangeboden. Hiermee kan iedereen in de eigen tuin of op het balkon een wilde bloementuin maken.

Gratis OERRR ontdekkaarten
Er is altijd genoeg te zien en te ontdekken in de omgeving van een Landal vakantiepark. Met de OERRR Ontdekkaarten kun je nog beter de natuur beleven. De gratis OERRR Ontdekkaarten zijn gratis te krijgen bij de parkreceptie van het vakantiepark (zie parkoverzicht). Er zijn OERRR Ontdekkaarten voor Zee, Bos, Heide en Water en staan vol met interessante informatie over de natuur en leuke tips voor verzamelen en bouwen.

Gratis Routeboekje wandelen en fietsen van Natuurmonumenten
Gratis Routeboekje wandelen en fietsen

Natuurmonumenten heeft een gratis routeboekje. In dit boekje vind je door boswachters geselecteerde mooiste gebieden waar je mooie wandel- en fietstochten kunt maken. Het is een uniek boekje met prachtige routes die je langs bossen, rivieren, heidevelden en leuke tussenstops voeren. Aan de hand van dit boekje kun je ook een goede keuze maken voor een Landal parken waar je in de omgeving van het park zo’n mooie wandel- of fietstocht kunt maken.