Landal verandert logo op website, GreenParks is weg

Het viel ons op dat Landal GreenParks een verandering heeft doorgevoerd in haar logo op haar website. Het woord “GreenParks” is niet meer zichtbaar in het logo en laat nu alleen nog “Landal” zien.

(!) UPDATE: Het “oude logo” is weer teruggeplaatst door Landal. Het logo op de website laat nu weer “Landal GreenParks” zien. De reden waarom Landal tijdelijk haar logo had aangepast is niet bekend. Mogelijk gaat het om een test.

Voor:
Logo Landal GreenParks voorScreenshot website landal.nl 17-01-2023

Na:
Logo Landal naScreenshot website landal.nl 19-01-2023

Reden waarom logo op website is aangepast niet bekend

We hebben gekeken of Landal GreenParks misschien over deze logowijziging een bericht naar buiten heeft gebracht in de media, maar dat was op het moment van schrijven niet het geval. Ook op de eigen nieuwspagina van Landal konden we hierover (nog) niets vinden.

Opvallend aan de logowijziging is dat het woord “GreenParks” in het logo is komen te vervallen. Het logoicoontje boven het woord “Landal” is hetzelfde gebleven: lucht (blauw), zon (geel), land (groen).

Omdat “GreenParks” weggehaald is het woord “Landal” nu groter geworden. Hierdoor springt “Landal” er nu meer uit wanneer je op de website komt, zowel op desktop als mobiel.

Center Parcs heeft recentelijk haar logo aangepast

Center Parcs heeft recentelijk haar logo aangepastNieuwe Look & Feel voor Center Parcs waaronder het nieuwe logo (vogeltje weg, dat is nu een C en P met boompje)

Eerder kon in de media al vernomen worden dat Center Parcs haar logo recentelijk heeft aangepast. Het vogeltje is verdwenen en daar is nu een C en P met boompje voor in de plaats gekomen.

Achtergrond informatie Center Parcs logo en huisstijl wijziging in het kort

Voor het nieuwe logo heeft Center Parcs zich laten inspireren door de natuur.

Niet alleen het logo werd aangepast, ook de huisstijl kreeg een make-over. Met de nieuwe look & feel wil Center Parcs de verbinding tussen mens en natuur visualiseren. Voor het nieuwe logo en nieuwe huisstijl heeft zij zich laten inspireren door de natuur.

Voor het nieuwe Center Parcs logo heeft Center Parcs gekozen voor geometrische en natuurlijke vormen. Het nieuwe kleurenpalet is geïnspireerd door de natuur, planten, aarde, water en lucht. De nieuwe merkidentiteit gaat dan ook verder dan alleen het logo en is een volledig concept met kleuren, iconen, vormen en patronen.

Na Roompot en Center Parcs heeft Landal GreenParks nu ook haar logo aangepast
Of Landal GreenParks inspiratie heeft opgedaan voor het wijzigen van haar eigen logo naar aanleiding van de recente wijzigingen bij Center Parcs (logo en huisstijl) of een tijd geleden de logowijziging van Roompot is niet bekend. Op verschillende pagina’s van Landal kan nog gezien worden dat de hoofdnaam nog steeds “Landal GreenParks” is. Of dit ook aangepast zal gaan worden: dus dat Landal GreenParks zichzelf meer wil gaan presenteren als “Landal” is niet bekend.

Herinner jij je deze logowijziging van Roompot nog?

Alweer een tijdje geleden maakte Roompot haar nieuwe logo en huisstijl bekend. Het logo veranderde van “Roompot Vakanties” (tekst in rood, geel en blauw met in de letter R watergolfjes) naar “Roompot” (tekst in het zwart met een blauwe cirkel / watergolf).

Voor:
Screenshot van website van Roompot met het oude logo
Screenshot van website van Roompot met het oude logo

Na:
Screenshot van website van Roompot met het nieuwe logo
Screenshot van website van Roompot met het nieuwe logo