Landal Vroegboek aanbiedingen voor 2024 en 2025

Landal Vroegboekaanbiedingen voor 2024 en 2025
Landal heeft diverse vroegboek aanbiedingen voor 2024 en 2025. Wist je dat wanneer je vroeg boekt je de grootste keuze uit parken en accommodaties hebt? Kijk ook zeker eens bij de Last Minutes wanneer je binnen nu en twee maanden op vakantie wilt.

Landal vroegboek aanbiedingen

Vakantie in maart of april 2024
Vakantie in maart of april 2024

In maart en april kun je al genieten van de eerste voorjaarszon. Omdat het al aangenamer weer begint te worden lenen deze maanden zich prima om ook leuke buitenactiviteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen, golfen, citytrip maken en kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de speeltuin of bij de kinderboerderij. Mocht het buiten toch wat minder weer zijn, dan kun je op veel Landal parken ook leuke binnenactiviteiten ondernemen. Maart en april zijn ook rustigere maanden om een verblijf te boeken (m.u.v. de voorjaarsvakantie) en voordeliger om te boeken.
Bekijk aanbieding

Vakantie in mei of juni 2024
Vakantie in mei of juni 2024

Mei en juni lenen zich uitstekend voor het boeken van een verblijf. Gedurende deze maanden is het weer doorgaans prima, met aangename temperaturen die perfect zijn voor het ondernemen van diverse buitenactiviteiten, zoals wandelen en fietsen (te midden van de opbloeiende natuur), waterfietsen, varen en watersporten. Kinderen kunnen volop genieten van de buitenspeeltuinen, de diverse activiteiten georganiseerd door het Fun & Entertainment-team en het bezoeken van dieren bij de kinderboerderij. Bovendien zijn mei en juni relatief rustige en voordelige maanden in vergelijking met het drukkere zomerseizoen in juli en augustus.
Bekijk aanbieding

Vakantie in juli of augustus 2024
Vakantie in juli of augustus 2024

Juli en augustus zijn de echte zomermaanden van het jaar. Extra leuk om tijdens deze maanden naartoe te gaan is een park aan de kust of aan een meer. Daar vind je tijdens de warme dagen heerlijke verkoeling. Op veel Landal parken kun je veel leuke buitenactiviteiten ondernemen in juli en augustus zoals wandelen, fietsen, buitenzwemmen, waterfietsen, sporten, (mini)golfen, klimmen en nog veel meer. Ook heel leuk om te doen tijdens een heerlijke zomerse dag is een terrasje pakken bij het parkrestaurant.
Bekijk aanbieding

Vakantie in september 2024
Vakantie in september 2024

September is een hele fijne nazomermaand. De temperaturen zijn in deze maand over het algemeen nog aangenaam genoeg om ook nog leuke buitenactiviteiten te kunnen ondernemen zoals het ondernemen van mooie wandel- en fietstochten door de natuur, boot varen, waterfietsen, (mini)golfen, citytrip maken en een terrasje pakken. Mocht het buiten toch wat regenachtig zijn, de meeste Landal parken hebben ook diverse binnenactiviteiten zoals zwemmen, bowlen, fitness en beauty & wellness.
Bekijk aanbieding

Vakantie in oktober of november 2024
Vakantie in oktober of november 2024

Oktober en november zijn de meest kleurrijke maanden van het jaar. De natuurlijk kleurt prachtig en het zijn de perfecte maanden om te genieten van al dit natuurschoon met mooie wandel- en fietstochten door de natuur. Oktober en november zijn over het algemeen best voordelige maanden om een verblijf te boeken en op de parken is het na alle drukte van de zomermaanden een stuk rustiger in vergelijking. Je kunt dan ook heerlijk tot rust komen tijdens je verblijf. Landal heeft in haar aanbod ook diverse parken die een ruim aanbod hebben met leuke binnenactiviteiten. Ideaal voor wanneer het buiten toch wat minder weer is tijdens je verblijf.
Bekijk aanbieding

Vakantie in december 2024
Vakantie in december 2024

December is een hele gezellige maand om op vakantie te gaan. De parken zijn mooie versierd met lampjes, in je accommodatie kun je jezelf heerlijk opwarmen bij de kachel en je kunt samen leuke activiteiten ondernemen zoals zwemmen, bowlen, gamen, sporten, genieten van beauty & wellness wandelen op het park of door de natuur, gezellig uit eten gaan en nog veel meer. Kies voor een mooi Landal park in Nederland of ga de grens over en geniet van een heerlijk verblijf in bijvoorbeeld het mooie België, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland.
Bekijk aanbieding

Beste Landal Last Minutes (ook voor verblijf over enkele weken)
Beste Landal Last Minutes (ook voor verblijf over enkele weken)

Wil je graag op vakantie, maar weet je nog niet zo goed naar wel Landal vakantiepark je wilt gaan? Kijk dan eens naar de Beste Landal Last Minutes en ga spontaan eropuit. Via de speciale Last Minute pagina kun je zowel een verblijf op heel korte termijn boeken (bijvoorbeeld morgen al vertrekken), als wat verder in de tijd (bijvoorbeeld over een aantal weken vertrekken). Tip! Kies bij de optie “Sorteer op:” voor “Aanbevolen”en je ziet meteen het beste aanbod parken geselecteerd door Landal GreenParks. Deze parken worden goed beoordeeld door vakantiepark gasten op basis van belangrijke punten zoals accommodaties, faciliteiten en/of activiteiten.
Bekijk Beste Landal Last Minutes

Vakantie met heel veel waterpret
Vakantie met heel veel waterpret
Landal GreenParks heeft 3 mooie vakantieparken in Nederland met een subtropisch zwemparadijs: Het Vennenbos (Noord-Brabant), De Lommerbergen (Limburg) en Hof van Saksen (Drenthe). Landal GreenParks heeft ook nog een ruim aanbod met mooie vakantieparken met een leuk zwembad. Wist je dat er ook parken zijn met accommodaties met privé zwembad?
Bekijk aanbieding

Hof van Saksen aanbiedingen 2024-2025
Hof van Saksen aanbiedingen 2024-2025

Bij Hof van Saksen kun je genieten van een heerlijke luxe vakantie in Drenthe. Super-de-luxe vakantieresort met veel faciliteiten en activiteiten zoals ruime keuze uit restaurants, luxe Spa & Wellness, design zwembad (met o.a. wildwaterbaan en unieke waterglijbanen), educatieve Kinder Academies, fitness, indoorspeelparadijs, Bounz® Arena, bowlingbanen en nog veel meer. Hof van Saksen heeft diverse aanbiedingen voor 2024 en 2025.
Bekijk Hof van Saksen aanbiedingen

Voorjaarsvakantie 2024
Voorjaarsvakantie 2024

Ga er samen even heerlijk tussenuit in de voorjaarsvakantie. Beleef volop zwemplezier in het (subtropisch) zwembad, neem deel aan leuke voorjaarsactiviteiten of ga gezellig uit eten in het parkrestaurant. Op en rondom de Landal vakantieparken is in ieder geval van alles te ondernemen. Extra leuk voor kinderen zijn het Fun & Entertainment-programma en Bollo de Beer.
Bekijk aanbieding

Voorjaar 2024
Voorjaar 2024
Het voorjaar is fantastisch om lekker op vakantie te gaan. De natuur is dan op zijn mooist. Ideaal om te gaan fietsen door de bossen, bergen of over de heide. Of maak een mooie wandeling door de bossen of over het strand. Ook op de parken zijn allerlei leuke activiteiten te ondernemen zoals zwemmen, fitness, bowlen, tennissen, golfen, gamen en nog heel veel meer. Ook heel leuk om te doen: ga samen gezellig uit eten op het vakantiepark zelf of in de direct omgeving van het park.
Bekijk aanbieding

Pasen 2024 (Paasweekend 2024)
Pasen 2024 (Paasweekend 2024)

Beleef een fantastisch lang paasweekend op een vakantiepark van Landal GreenParks en geniet van rust, ruimte en natuur. Tijdens het paasweekend worden er allerlei leuke paasactiviteiten georganiseerd zoals een paasmandje knutselen, eieren zoeken of lekkere paasbaksels maken. De meeste Landal parken hebben verder nog leuke activiteiten zoals zwemmen, (midget)golfen, bowlen, tennissen, waterfietsen of een (indoor)speelparadijs.
Bekijk aanbieding

Meivakantie 2024
Meivakantie 2024

De meivakantie is één van de leukste vakanties van het jaar. Ga gezellig samen weg in de meivakantie en geniet samen van de mooie natuur tijdens een leuke wandel- of fietstocht. Ook op de Landal parken is van alles te doen zoals zwemmen, bowlen, midgetgolfen, fitness, voetballen, basketballen, waterfietsen en nog veel meer! Tijdens de meivakantie worden er bovendien extra activiteiten georganiseerd zoals een hut bouwen van bamboe, picknicken met Bollo de Beer of grote zeepbellen maken met een XXL bellenblaas.
Bekijk aanbieding

Hemelvaart 2024 (Hemelvaartweekend 2024)
Hemelvaart 2024 (Hemelvaartweekend 2024)

Beleef een bijzondere Hemelvaart bij Landal GreenParks. Kies voor een vakantiepark aan de kust, in de bergen of in het bos. Voor iedereen is er een passend verblijf op één van de mooie 90 Landal parken in binnen- en buitenland. Geniet met zijn tweeën, het gezin of de hele familie van leuke activiteiten zoals zwemmen, midgetgolfen of gezellig uit eten gaan.
Bekijk aanbieding

Pinksteren 2024 (Pinksterweekend 2024)
Pinksteren 2024 (Pinksterweekend 2024)

Geniet van een heerlijk verblijf met Pinksteren op een mooi vakantiepark van Landal GreenParks. Kies voor een Pinksterweekend aan de kust, in de bergen of het bos. Voor iedereen is er bij Landal wel een passend verblijf te vinden op één van de ruim 90 vakantieparken. Tijdens Pinksteren kun je met de hele familie leuke activiteiten beleven zoals zwemmen in het (subtropisch) zwembad, midgetgolfen, bowlen, klimmen, wandelen, fietsen, waterfietsen, fitness, Beauty & Wellness en nog veel meer!
Bekijk aanbieding

Zomervakantie 2024
Zomervakantie 2024
Op een vakantiepark van Landal GreenParks weet je zeker dat je kunt genieten van een heerlijk ontspannen zomervakantie. Wil je actief bezig zijn tijdens je vakantie? Dat kan! Tijdens de zomervakantie worden er speciale zomeractiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Veel Landal parken hebben allerlei leuke binnen- en buitenfaciliteiten zoals een zwembad waar je een heerlijk verfrissende duik in kunt nemen, tennisbaan, golfbaan, bowlingbanen, fitness, wellness, (indoor)speeltuin en nog veel meer!
Bekijk aanbieding

Zomer 2024
Zomer 2024

Beleef samen de mooiste avonturen op één van de mooie Landal vakantieparken in Nederland of het buitenland zoals België, Duitsland of Denemarken. Zowel op als rondom de vakantieparken is veel te ondernemen. Zo kun je heerlijk gaan wandelen of fietsen door de mooie natuur. Op de parken zelf vind je leuke activiteiten zoals tennissen, fitness, (mini)golfen, boogschieten, waterfietsen, boot varen, zwemmen en nog veel meer. Speciaal voor kinderen zijn er leuke activiteiten te ondernemen met het Fun & Entertainment-team, ook zijn er speeltuinen en kinderboerderijen.
Bekijk aanbieding

Nazomer 2024
Nazomer 2024

Geniet van een heerlijke vakantie op één van de mooie parken van Landal GreenParks in Nederland of het buitenland zoals België, Duitsland of Denemarken. Op de parken is volop vermaak, ga bijvoorbeeld samen naar de speeltuin, breng een bezoek aan de dierenweide, speel een potje bowling of midgetgolf, maak een mooie wandel- of fietstocht door de natuur of ga gezellig uit eten.
Bekijk aanbieding

Herfstvakantie 2024
Herfstvakantie 2024

Beleef een heerlijke herfstvakantie op één van de 90 mooie vakantieparken van Landal GreenParks. Keuze uit sfeervolle accommodaties (tot 32 personen), Fun & Entertainment-programma voor jong en oud en diverse binnen- en buitenfaciliteiten. Geniet van een prachtige wandeling of fietstocht door het bos of langs de kust en geniet van alle mooie herfstkleuren.
Bekijk aanbieding

Najaar 2024
Najaar 2024

Geniet van een een heerlijke vakantie in het najaar op één van de mooie vakantieparken van Landal GreenParks. Kies voor een vakantiepark in de bergen, aan de kust of in het bos. Ook heb je een ruime keuze uit prachtige accommodaties (tot 32 personen). Op heel veel vakantieparken is een Fun & Entertainment-programma voor jong en oud en er zijn diverse binnen- en buitenfaciliteiten.
Bekijk aanbieding

Sinterklaas 2024
Sinterklaas 2024

Vier Sinterklaas op één van de mooie vakantieparken van Landal GreenParks. Tijdens de sinterklaasperiode worden op veel Landal parken leuke sintactiviteiten georganiseerd zoals sintlekkernijen bakken, ontmoet de pieten of ga opzoek naar de Gouden Pepernoot. Zowel overdag als ’s avonds kun je diverse leuke activiteiten ondernemen zoals wandelen, fietsen, bowlen, waterfietsen, fitness, wellness, (subtropisch) zwemmen, lasergunnen, tennissen, (midget) golfen, gezellig uit eten gaan en nog veel meer leuks.
Bekijk aanbieding

Kerstvakantie 2024
Kerstvakantie 2024

Vier jouw kerstvakantie bij Landal GreenParks en beleef een onvergetelijk verblijf tijdens Kerst en/of Oud & Nieuw. Tijdens de kerstvakantie zijn de Landal vakantieparken sfeervol verlicht en er worden allerlei leuke kerstactiviteiten georganiseerd. Op en rondom de Landal vakantieparken kun je van alles ondernemen zoals gezellig samen uit eten gaan, diverse sporten (o.a. voetbal, basketbal, golf, handboogschieten en fitness), bowlen, minigolf, indoorspeeltuin(en), buitenspeeltuin(en), kinderboerderij bezoeken, (subtropisch) zwemmen, wandelen, fietsen en nog veel meer!
Bekijk aanbieding

Winter 2025
Winter 2025

Geniet van een super gezellig winters verblijf bij Landal GreenParks. Ook in de winter is er van alles te doen op en rondom de Landal vakantieparken. Ga bijvoorbeeld samen een winterse wandeling maken door de winterse natuur, kinderen vermaken zich prima in één van de speeltuinen of indoor speelplaatsen, ga lekker uit eten of onderneem leuke parkactiviteiten zoals bowlen, indoor tennis, fitness, beauty & wellness, zwemmen en nog veel meer!
Bekijk aanbieding

Wintersportvakantie 2025
Wintersportvakantie 2025
Leuke wintersportvakantie beleven? Bij Landal GreenParks kun je een unieke skivakantie boeken! Je hebt een ruime keuze uit parken en accommodaties gelegen in de mooiste skigebieden van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. De vakantieparken beschikken over allerlei faciliteiten voor een heerlijk aangenaam verblijf zoals een zwembad, indoorspeelparadijs, ijsbaan, restaurant, beauty & wellness en fitness.
Bekijk aanbieding

Hof van Saksen vroegboek aanbiedingen

Hof van Saksen is een luxe vakantieresort van Landal GreenParks. Speciaal voor dit vakantiepark gelden aparte aanbiedingen.

Hof van Saksen vroegboek aanbiedingen 2024-2025

VAKANTIEAANBIEDING
Spontaan er tussenuitTot 30% korting
Magische MidweekTot 30% korting
Weekend verblijfWeekend vroegboeken
Midweek verblijfMidweek vroegboeken
Week verblijfWeek vroegboeken
Winter 2024Vroegboek Winter 2024 verblijf
Voorjaarsvakantie 2024Vroegboek Voorjaarsvakantie 2024
Voorjaar 2024Vroegboek Voorjaar 2024 verblijf
Pasen 2024Vroegboek Pasen 2024 verblijf
Meivakantie 2024Vroegboek Meivakantie 2024
Moederdag 2024Vroegboek Moederdag 2024 verblijf
Hemelvaart 2024Vroegboek Hemelvaart 2024 verblijf
Pinksteren 2024Vroegboek Pinksteren 2024 verblijf
Vaderdag 2024Vroegboek Vaderdag 2024 verblijf
Zomer 2024Vroegboek Zomer 2024 verblijf
Zomervakantie 2024Vroegboek Zomervakantie 2024
Nazomer 2024Vroegboek Nazomer 2024 verblijf
Herfstvakantie 2024Vroegboek Herfstvakantie 2024
Najaar 2024Vroegboek Najaar 2024 verblijf
Sinterklaas 2024Vroegboek Sinterklaas 2024 verblijf
Kerstvakantie 2024Vroegboek Kerstvakantie 2024
Oud & Nieuw 2024Vroegboek Oud & Nieuw 2024 verblijf
(i) Kortingen zoals gezien op hofvansaksen.nl. Hieraan kunnen geen rechten aan worden ontleend. Kortingen verschillen per reisdata, verblijfsduur en accommodatie. Prijzen bij Hof van Saksen zijn inclusief alle onvermijdbare kosten zoals bedlinnen en toeristenbelasting (bron: prijsinformatie hofvansaksen.nl)

Hoe ontvang je vroegboekkorting bij Landal?

Als je recht hebt op voordeel op je verblijf dan wordt dit automatisch door Landal berekend. Je hebt geen codes of wat dan ook nodig. Ook maakt het niet uit via welke pagina van landal.nl je jouw verblijf boekt. De aanbiedingenpagina is wel één van de handigste pagina’s.

Het berekenen van voordeel (zo ook voor vroegboeken) gebeurt op basis diverse gegevens. De belangrijkste zijn: waarheen je op vakantie wilt (land en park), wanneer (reisdata en reislengte) en reisgezelschap.

Voorbeeld:
Je wilt naar een Landal park in Nederland op vakantie in de zomervakantie met een reisgezelschap van 2 volwassenen. Zodra je dit hebt ingegeven en je gaat zoeken naar beschikbaarheid krijg je een overzicht te zien met parken en boekingsprijzen.

Handige pagina’s op landal.nl om snel je volgende vakantiebestemming te vinden zijn bijvoorbeeld via de pagina’s: bestemmingen, parken of accommodaties.

Indien je korting krijgt op je verblijf wordt dit door Landal aangegeven met een “van-prijs” en “voor-prijs”. De aanbiedingsprijs wordt weergegeven met een oranje kleur. Het verschil tussen deze beide prijzen is het voordeel dat je ontvangt op je verblijf. Zie je alleen een zwarte prijs staan, dan ontvang je geen voordeel op dat verblijf.

In de regel spreek je van vroegboekkorting / vroegboekvoordeel wanneer je langer dan 2 maanden je verblijf vooruit boekt.

In het door ons gegeven voorbeeld konden wij op moment van schrijven bijvoorbeeld zien dat we korting zouden kunnen krijgen op een verblijf bij Hof van Saksen, Beach Park Texel of Vakantiepark Rabbit Hill. Maar bijvoorbeeld niet bij Vakantiepark Coldenhove, Vakantievilla’s PUUR Exloo of Vakantiepark Het Land van Bartje. Dit kan op een later moment weer anders zijn, bijvoorbeeld wanneer je na een week of maand nog eens gaat kijken naar de beschikbaarheid.

Ontvang je extra voordelen wanneer je vroeg boekt bij Landal?

Je krijgt geen extra voordelen in die zin zoals je dat bijvoorbeeld ziet bij Center Parcs. Als je daar vroeg boekt ontvang je naast vroegboekkorting 2 gratis extra’s: ActiviteitenCadeau (voucher waarmee je activiteiten kunt ondernemen op het park) en Gratis voorkeursligging (kies zelf de locatie van je accommodatie).

Center Parcs vermeldt nog een extra voordeel op haar vroegboekpagina en dat is “gratis omboeken”. Hierbij kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig je verblijf gratis omboeken.

Als dat omboeken ook als extra wordt gezien: bij Landal heb je deze extra ook hebben we gezien. Je kunt tot 28 dagen voor aankomst je verblijf gratis omboeken. Dat is 7 dagen korter dan bij Center Parcs, maar deze “extra” ontvang je bij Landal dus ook.

Kiezen voor vroegboeken of toch Last Minute?

Bij vroegboeken heb je over het algemeen de grootste keuze uit vakantieparken en accommodaties. Vaak kun je met een voorkeursboeking bovendien een bepaalde ligging of exact accommodatienummer kiezen. Bij een Last Minute heb je het voordeel dat je snel op vakantie kunt gaan tegen een extra aantrekkelijke prijs. Daar staat wel tegenover dat je meestal een wat kleiner aanbod met parken en vakantieverblijven hebt waar je uit kunt kiezen.

Vroegboeken
Bij vroegboeken boek je jouw verblijf ruim van te voren. Omdat bij de meeste vakantieparkaanbieders last minutes gaan over verblijven tussen nu en twee maanden wordt over het algemeen onder vroegboeken verstaan: een verblijf boeken voor over twee maanden of nog verder weg in de tijd. Wanneer je gaat vroegboeken kun je gebruikmaken van één van de aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn voor schoolvakanties, seizoenen (zomer, herfst, voorjaar en winter), maar ook voor gedurende de rest van het jaar.

Last Minutes
Wanneer je graag binnen nu en twee maanden op vakantie wilt dan zijn Last Minutes een goede keuze. Je kunt hiermee snel op vakantie en dat voor een aantrekkelijke boekingsprijs. Daar staat wel tegenover dat het kan zijn dat het aanbod met vakantieparken en accommodatie waar je uit kunt kiezen minder groot is dan je bij vroegboeken hebt. Dat geldt voornamelijk voor populaire periodes (vooral de schoolvakanties) zoals de voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Vroegboeken verstandig?

Het is per jaar verschillend of vroegboeken wel of niet verstandig is. Stel dat de zomer goede temperaturen kent dan zullen de vakantieparken snel volgeboekt zijn, is het een slechte zomer dan zijn er best wel wat mensen die hun vakantie annuleren en hun vakantie omruilen voor een vliegvakantie naar de zon. Wanneer je vroeg boekt heb je veel keuze uit vakantieparken en accommodaties, maar betaal je vaak meer dan wanneer je kiest voor een Last Minute, al begint dit stilaan te veranderen. Soms kan vroegboeken nu juist voordeliger zijn, bijvoorbeeld wanneer je in een schoolvakantie op vakantie wilt. De boekingsprijzen zijn vooral afhankelijk van vraag en aanbod.

Goede tip: Laat je in ieder geval niet opjagen
Laat je zeker niet opjagen om zo snel mogelijk te boeken. Neem echt even de tijd om een vakantie te boeken. Kijk bijvoorbeeld goed of je in Nederland op vakantie wilt gaan of naar het buitenland en naar wat voor soort parkvakantie je opzoek bent, wil je bijvoorbeeld vakantie vieren op een park met veel/weinig faciliteiten en activiteiten en wil je afgezonderd zitten of juist niet. Maak je een overhaaste beslissing door zo snel mogelijk te boeken, dan krijg je misschien spijt, moet je je vakantie annuleren en opnieuw boeken met het risico dat je ideale vakantie niet meer geboekt kan worden.

Geen beschikbaarheid bij Landal GreenParks meer? Kijk dan eens bij parkaanbieders zoals Center Parcs of Roompot
Is er geen beschikbaarheid meer bij Landal GreenParks, neem dan eens een kijkje bij één van de andere vakantieparkaanbieders. Bijvoorbeeld Center Parcs en Roompot hebben ook hele mooie parken en accommodaties in binnen- en buitenland.

Tip! Bij Center Parcs is je verblijf inclusief toegang tot subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo (indien je kiest voor een park met zwembad). En boek je minimaal twee maanden van te voren je vakantie dan ontvang je vroegboekkorting + gratis extra’s (gratis ActiviteitenCadeau t.w.v. € 30 + Gratis Voorkeursligging).

Landal heeft geen vaststaand kortingspercentage voor vroegboeken!

Landal GreenParks heeft GEEN vaststaand kortingspercentage voor vroegboeken beschikbaar. Als je voordeel ontvangt dan wordt dit automatisch berekend in de boekingsprijs. Je ontvangt in dat geval een bepaald bedrag als voordeel.

Voordeel wordt gebaseerd op ingegeven reisdata met voordeelkoppeling in boekingssysteem:

1. Er wordt gekeken of er voordeel van toepassing is op basis van de ingegeven reisdata.

2. Als er voordeel van toepassing is dan wordt deze automatisch toegepast op de boekingsprijs.

Voorbeeld
Stel dat je ruim van te voren je verblijf boekt bij Landal dan kan het zijn dat jouw verblijf in aanmerking komt voor vroegboekvoordeel. Over het algemeen geldt voor vroegboeken dat je twee maanden voor aankomst je verblijf boekt. Boek je binnen twee maanden voor je verblijf dan kan het zijn dat je Last Minute voordeel krijgt. Boek je een verblijf dat valt in een een schoolvakantie dan zou je bijvoorbeeld zomervakantie of kerstvakantie voordeel kunnen krijgen.

Geen specifiek kortingspercentage!
Er zijn reiswebsites die claimen dat Landal GreenParks een vroegboekkorting heeft van “20%” of “tot 20%”, maar dat klopt NIET. Zoals al eerder aangegeven heeft Landal GEEN specifiek kortingspercentage beschikbaar voor vroegboeken. Als je al voordeel ontvangt is dat een bepaald bedrag, geen vaststaand percentage.

Het voordeel dat je ontvangt is van diverse factoren afhankelijk zoals boekingsperiode en vraag naar beschikbaarheid.

Oranje prijzen zijn aanbiedingsprijzen
Op de verschillende boekingspagina’s van Landal worden aanbiedingsprijzen met een oranje kleur aangegeven. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de Zoek & Boek pagina. Wanneer je voordeel kunt krijgen op je verblijf wordt er een “van/voor”-boekingsprijs aangegeven. De van-prijs min de voor-prijs is dan het voordeel dat je ontvangt.

Het maakt niet uit via welke Landal pagina je boekt
Of je nu bijvoorbeeld via de algemene boekingspagina je verblijf boekt of via één van de aanbiedingen, als je recht hebt op voordeel wordt dit automatisch berekend in de boekingsprijs. Het maakt dus eigenlijk niets uit via welke pagina je boekt bij Landal.

Pas later je vakantie boeken hoeft helemaal niet voordeliger te zijn
De regel dat je vakantie voordeliger zou zijn wanneer je vroeger boekt hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt ook op het laatste moment boeken en dat doen tegen een hele aantrekkelijke Last Minute prijs.

Maar het kan ook gebeuren dat wanneer je later boekt, de boekingsprijs toch hoger is, zelfs wanneer je heel kort voor vertrek boekt.

De prijsvorming is namelijk afhankelijk van diverse factoren. In de regel geldt dat vooral de vraag naar parken en accommodaties de boekingsprijzen sterk beïnvloedt.

DUS: Meeste zekerheid EN beste prijs wanneer je vroeg boekt hoeft helemaal niet zo te zijn!

De belangrijkste reden om vroeg te boeken is, omdat de kans groot is dat je dan de ruimste keuze hebt uit parken en accommodaties.

Juist in januari en februari vroeg boeken voor voordeligere prijzen is niet waar
Het is niet waar dat wanneer je juist in januari of februari boekt voor de rest van het jaar dat je dan goedkoper uit zou zijn. Onder vroeg boeken wordt simpelweg verstaan dat je vroeger je vakantie boekt voor verder weg in het jaar.

In de regel geldt dat men spreekt over vroeg boeken wanneer twee maanden vooruit een verblijf wordt geboekt. Vertrek je korter voor verblijf dan twee maanden dan wordt dat gezien als een Last Minute boeking.

Waarom zou je wachten bijvoorbeeld je zomervakantie te boeken in juist de maand januari of februari? Je kunt je zomervakantie ook al eerder boeken. Maar ook veel later. Wanneer je vooral de boekingsprijs belangrijk vind kun je ook wachten tot op het laatste moment en een zomervakantie Last Minute boeken. Maar let op: wanneer de vraag groot is, kan dat juis zorgen voor hogere boekingsprijzen.

De belangrijkste reden om vroeg te boeken is, omdat je dan de grootste kans hebt om uit het ruimste aanbod met parken en accommodaties te kunnen kiezen.

Vroegboek verblijf omboeken

Je kunt bij Landal je een verblijf dat je vroeg geboekt hebt omboeken. Let hierbij op dat de aankomstdatum van je verblijf niet binnen de komende 28 dagen valt. Voor omboeken word je door Landal verwezen naar haar Contact Center. Deze is bereikbaar via 0900-8842.

Wanneer jouw aankomstdatum binnen 28 dagen valt, dan kun je NIET meer de verblijfsperiode of park wijzigen.

Vroegboek verblijf wijzigen

Ook voor een verblijf dat je vroeg hebt geboekt kun je op een later moment diverse wijzigingen doorgeven via de Landal-App, online account of Contact Center (0900-8842).

Zo kun je bijvoorbeeld voorkeur voor type accommodatie (bijvoorbeeld met bad/zonder bad, rookvrij/huisdiervrij etc.), huisnummer, reisgezelschap en huisdieren wijzigen.

Goed om te weten: Je reisgezelschap kun je tot 1 dag voor aankomst wijzigen.

Je kunt later ook nog extra’s toevoegen zoals arrangementen.

Landal GreenParks geeft aan dat je veel van deze wijzigingen ook kunt doorgeven via de Wijziging-Boeking pagina.

Let op! Het is mogelijk dat je met kosten te maken krijgt bij het doen van wijzigingen. Mocht dat het geval zijn + de hoogte van deze kosten worden duidelijk aangegeven door Landal. Het kan ook zo zijn dat je geld terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je op een later moment beslist dat er minder reisgenoten meegaan of wanneer je geen huisdieren meeneemt.

Vroegboek verblijf annuleren

Het is mogelijk om een verblijf dat je vroeg hebt geboekt te annuleren.

Binnen 14 dagen
Annuleren kun je eenvoudig zelf doen via MijnLandal-account.

Let op! Je betaalt GEEN annuleringskosten wanneer je jouw verblijf 14 dagen of korter geleden hebt geboekt en waarbij de aankomst op de dag van annulering niet binnen 30 dagen is. Na 14 dagen zijn er kosten verbonden aan annuleren.

Annuleringsverzekering
Je zou kunnen overwegen om een annuleringsverzekering af te sluiten voor je verblijf. Zeker wanneer je je verblijf vroeg boekt kan het je een gevoel van rust geven wanneer je weet dat je op een later moment je verblijf nog gewoon kunt annuleren. Je weet nooit wat er allemaal nog tussen kan komen. Zeker niet wanneer je verblijf pas veel later is dan je geboekt hebt.

Het is mogelijk om een annuleringsverzekering bij Landal af te sluiten, maar je kunt ook zelf een verzekeraar kiezen. Ons advies is om de voorwaarden en premies goed met elkaar te vergelijken.

Vroegboek verblijf flexibel betalen

Er zijn twee mogelijkheden om je vroegboek verblijf bij Landal te betalen.

1. Op een later moment betalen
Heb je een verblijf in gedachten maar kun je niet meteen betalen? Geen zorgen. Reserveer nu en betaal het bedrag binnen 14 dagen. Deze betaaloptie is beschikbaar voor alle boekingen, met uitzondering van Last Minute boekingen met aankomst binnen 30 dagen. In dat geval vraagt Landal om directe betaling.

2. In termijnen betalen
Als je een verblijf boekt dat over 8 weken of later begint, hoef je niet meteen het volledige bedrag te betalen. In plaats daarvan kun je in twee termijnen betalen. De eerste termijn, 30%, betaal je direct of binnen 14 dagen. Voor de overige 70% heb je tot 8 weken voor aankomst de tijd om te betalen.