vakantieparkmagazine.nl

5 Landal vuurwerkvrije vakantieparken in 2018

U kunt dit jaar bij Landal GreenParks een keuze maken uit 5 vuurwerkvrije vakantieparken waar u ongestoord kunt genieten van de jaarwisseling 2018/2019. Deze parken zijn ideaal voor iedereen die niet van vuurwerk houdt of families met kleine kinderen of huisdieren (met name honden en katten zijn heel gevoelig voor harde geluiden).

1. Landal Miggelenberg, Gelderland
1. Landal Miggelenberg
, Gelderland
– Vrijstaande bungalows met veel privacy
– Vernieuwde brasserie
– Leuk overdekt zwembad
– Dierenweide met o.a. lieve geitjes
– Avonturenhof

2. Landal Hunerwold State, Drenthe
2. Landal Hunerwold State
, Drenthe
– Mooie, vrijstaande bungalows
– Park ligt in Nationaal Park Drents-Friese Wold
– Airtrampoline en speeltuin
– Lekker uit eten kan bij het nabijgelegen Landhotel Diever
– Ideaal park voor wandelaars en fietsers

3. Landal Orveltermarke, Drenthe
3. Landal Orveltermarke
, Drenthe
– Combinatie van rust, avontuur, natuur en cultuur
– Lekker uit eten bij Restaurant De Teydt
– Overdekt zwembad met bruisbank, (familie)glijbaan en stroomversnelling
– Leuk avontureneiland
– Pitch & Putt golfbaan

4. Landal Duc de Brabant, Noord-Brabant
4. Landal Duc de Brabant
, Noord-Brabant
– Keuze uit vrijstaande bungalows en loghomes
– Park ligt midden in de Brabantse Kempen
– Midgetgolfbaan, speeltuin en airtrampoline
– Specialiteitenrestaurant Auberge De Hilver
– Beauty & Wellness bij Be Heppie

5. Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad, Zeeland
5. Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad
, Zeeland
– Mooie, royale vakantiewoningen in Zeeuwse stijl
– Het park ligt op slechts 1 km afstand van het strand
– Overdekt zwembad met peuterbad
– Airtrampoline, speeltuin en sportveld + vlakbij het park ligt manege Hippo d’Or

Vuurwerkvrij verblijf

Wanneer u een vuurwerkvrij verblijf boekt bij één van de vijf vuurwerkvrije Landal vakantieparken is dat met aankomst op 28 of 31 december 2018. Op een vuurwerkvrij Landal park mag GEEN vuurwerk afgestoken worden. Sterretjes zijn wel toegestaan. Houd er echter rekening mee dat er omgevingsgeluid kan zijn.

Tip: Niet alleen Landal biedt parken aan waar een vuurwerkverbod geldt. Kijk ook eens naar dit overzicht met vuurwerkvrije parken.

Zeeland

Landal GreenParks heeft in Zeeland maar één vuurwerkvrij park en dat is Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Mocht hier geen beschikbaarheid meer zijn dan kunt u eventueel uitwijken naar één van de andere 5 Landal vakantieparken in Zeeland. Over het algemeen wordt er in Zeeland niet heel veel vuurwerk afgestoken en in deze provincie zult u dan ook niet snel te maken krijgen met ernstige vuurwerkoverlast.

Landal Coldenhove is niet meer vuurwerkvrij

Helaas is vakantiepark Landal Coldenhove niet meer vuurwerkvrij. Waarom Landal GreenParks dit park niet meer als vuurwerkvrij aanbiedt is niet bekend. Wanneer u een vergelijkbaar park zoekt waar GEEN vuurwerk afgestoken mag worden kunt u het beste kiezen voor Landal Miggelenberg. Ook dit park ligt op de Veluwe (Miggelenberg ligt zelf vlakbij Coldenhove) en is m.b.t. aanbod van bungalows en faciliteiten gelijkwaardig.

Duitsland

Landal heeft geen parken in Duitsland aangemerkt als vuurwerkvrij. Maar over het algemeen liggen de 10 Landal vakantieparken in Duitsland wat meer in het buitengebied en daarom zult u hier niet superveel overlast van vuurwerkgeluid ervaren. Echter geen enkel park is dus aangemerkt als vuurwerkvrij wat inhoudt dat het niet verboden is dat gasten op het park vuurwerk afsteken. Alle informatie over wat wel en niet is toegestaan staan per park specifiek vermeld in de parkregels die u bij aankomst op het park ontvangt.

Goed om te weten: In Duitsland wordt ieder jaar best veel vuurwerk afgestoken. In voorgaande jaren was dat voornamelijk siervuurwerk, maar tegenwoordig is ook (hard) knalvuurwerk daar geliefd.

Vraag & Antwoord

Wat is een Oud & Nieuw verblijf?
Het Oud & Nieuw verblijf is een speciale aanbieding van Landal (actieperiode: 29 december 2018 tot 5 januari 2019). Je viert de jaarwisseling 2018-2019 gezellig op één van de parken van Landal GreenParks.

Hou je niet van vuurwerk? Kies dan uit één van de vijf vuurwerkvrije parken: Miggelenberg, Hunerworld State, Orveltermarke, Duc de Brabant of Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Wacht niet te lang met boeken met een vuurwerkvrije vakantie, want ieder jaar zitten de parken waar een vuurwerkverbod geldt binnen no-time vol. Reserveer dus op tijd!

Is een vuurwerkvrij park ook echt helemaal vuurwerkvrij?
Ja, het park zelf is helemaal vuurwerkvrij, daar houdt Landal streng toezicht op. Hou er alleen wel rekening mee dat buiten de poorten van het vakantiepark wel vuurwerk afgestoken mag worden. Het is ook mogelijk dat je in de omgeving van het park vuurwerkgeluiden hoort (=omgevingsgeluid).

Mag ik sterretjes afsteken?
Ja, sterretjes mag je wel afsteken met Oud & Nieuw, vraag dit eventueel extra na bij de receptie op het park waar je verblijft. Wees wel voorzichtig met het afsteken van sterretjes en doe dit niet in de bungalow, maar alleen buiten. Zorg er bovendien voor dat je andere parkgasten hiermee niet tot last bent.

Is Landal Hochwald  vuurwerkvrij?
Nee, Landal Hochwald (Duitsland) is niet vuurwerkvrij. In Duitsland wordt relatief gezien zelfs vrij veel vuurwerk afgestoken. Dat was eerst voornamelijk siervuurwerk, maar de laatste jaren is daar voor veel knalvuurwerk bijgekomen. Toch is Hochwald een rustig gelegen vakantiepark, dus superveel vuurwerkoverlast zul waarschijnlijk niet hebben.

Is Landal Het Vennenbos vuurwerkvrij?
Nee, Landal Het Vennenbos (Noord-Brabant) is niet vuurwerkvrij. Omdat het park in een bosrijke omgeving ligt kan het op zich meevallen met de vuurwerkoverlast. Wanneer je zo min mogelijk kans op vuurwerkoverlast wilt hebben kun je het beste zover mogelijk achteraan het park een bungalow boeken.

Is Landal Aelderholt vuurwerkvrij?
Nee, Landal Aelderholt (Drenthe) is niet vuurwerkvrij. Echt veel overlast hoef je niet te verwachten, omdat het een rustig gelegen park is. Zeker wanneer je een vakantiehuisje in de buurt van de golfbaan boekt (achteraan het park) is eventueel overlast minimaal.

Is Landal Sluftervallei vuurwerkvrij?
Nee, Landal Sluftervallei (Texel) is niet vuurwerkvrij. Op Texel wordt weinig vuurwerk afgestoken + het park ligt heerlijk rustig. Wanneer je dus geen liefhebber bent van vuurwerk en een rustige vakantie wilt, dan is vakantiepark Sluftervallei een goede keuze.

Is Landal Sonnenberg vuurwerkvrij?
Nee, Landal Sonnenberg (Duitsland) is niet vuurwerkvrij. Wat voor Hochwald geldt (=ander park in Duitsland) geldt ook voor Sonnenberg. In Duitsland wordt best veel vuurwerk afgestoken. Was dat eerst voornamelijk siervuurwerk, nu is dat ook vrij hard knalvuurwerk. Net als Hochwald ligt Sonnenberg best wel rustig. Sonnenberg is misschien wel nog een stuk rustiger gelegen dan Hochwald en daarom zou je niet veel vuurwerkoverlast moeten ervaren tijdens je verblijf op dit vakantiepark.

Is Landal Coldenhove vuurwerkvrij?
Nee, Landal Coldenhove (Gelderland) is niet (meer) vuurwerkvrij. Omdat Coldenhove wat dieper in de bossen ligt zul je niet zo snel kans hebben op overlast door vuurwerk.

Wil je verblijven op een nog rustiger park dan Coldenhove dan zou je Landal Miggelenberg kunnen overwegen. Dit park ligt heel rustig diep in de bossen en het is een vuurwerkvrij park. Beide parken hebben diverse faciliteiten en comfortabele bungalows. Mocht er bij Miggelenberg geen beschikbaarheid meer zijn, dan is Coldenhove een prima alternatief.

Is Landal Heideheuvel vuurwerkvrij?
Nee, Landal Heideheuvel (Gelderland) is niet vuurwerkvrij. Heideheuvel ligt niet heel diep in de bossen in tegenstelling tot Coldenhove en Miggelenberg. Het zou daarom mogelijk zijn dat je van voorzijde van het park en/of de omliggende regio wat meer vuurwerkoverlast ervaart. Het beste kun je een bungalow gelegen aan de achterzijde van Heideheuvel boeken wanneer je extra rustig je vakantie wilt doorbrengen.

Is Landal De Lommerbergen vuurwerkvrij?
Nee, Landal De Lommerbergen (Limburg) is niet vuurwerkvrij. Omdat De Lommerbergen niet ver van bewoond gebied afligt kan het zijn dat je bij dit park enig vuurwerkoverlast kunt ervaren. Wanneer je de minste kans op overlast wilt hebben kun je het beste een huisje gelegen aan de achterzijde van het park boeken. De meeste kans op geluidsoverlast is namelijk aan de voorzijde van het park. (!) Ieder jaar behoort Limburg wel tot de provincies met de meeste meldingen over vuurwerkoverlast.

Is Landal Twenhaarsveld vuurwerkvrij?
Nee, Landal Twenhaarsveld (Overijssel) is niet vuurwerkvrij. Omdat Twenhaarsveld wordt omringd door bos, heide en heuvels zul je van vuurwerkoverlast weinig tot niets merken. Het is een heerlijk rustig park gelegen aan de voet van De Holterberg. Het park heeft diverse faciliteiten en leuke activiteiten.