Landal vuurwerkvrije vakantieparken 2020/2021

Je kunt voor Oud & Nieuw 2020/2021 bij Landal GreenParks een keuze maken uit 10 vuurwerkvrije vakantieparken (6 parken met controle + 4 parken zonder controle) waar je ongestoord kunt genieten van de jaarwisseling 2020/2021. Deze parken zijn ideaal voor iedereen die niet van vuurwerk houdt of families met kleine kinderen of huisdieren (met name honden en katten zijn heel gevoelig voor harde geluiden).

6 Vuurwerkvrije Landal parken MET controle

Op de 6 onderstaande vuurwerkvrije Landal parken mag absoluut geen vuurwerk worden afgestoken en hier wordt streng op gecontroleerd. Zowel op als rondom het park vindt controle plaats om het vuurwerkvrije gebied te handhaven.

1. Landal Miggelenberg, Gelderland
1. Landal Miggelenberg
, Gelderland
+ Vrijstaande bungalows met veel privacy
+ Vernieuwde brasserie
+ Leuk overdekt zwembad
+ Dierenweide met o.a. lieve geitjes
+ Avonturenhof

2. Landal Hunerwold State, Drenthe
2. Landal Hunerwold State
, Drenthe
+ Mooie, vrijstaande bungalows
+ Park ligt in Nationaal Park Drents-Friese Wold
+ Airtrampoline en speeltuin
+ Lekker uit eten kan bij het nabijgelegen Landhotel Diever
+ Ideaal park voor wandelaars en fietsers

3. Landal Orveltermarke, Drenthe
3. Landal Orveltermarke
, Drenthe
+ Combinatie van rust, avontuur, natuur en cultuur
+ Lekker uit eten bij Restaurant De Teydt
+ Overdekt zwembad met bruisbank, (familie)glijbaan en stroomversnelling
+ Leuk avontureneiland
+ Pitch & Putt golfbaan

4. Landal Duc de Brabant, Noord-Brabant
4. Landal Duc de Brabant
, Noord-Brabant
+ Keuze uit vrijstaande bungalows en loghomes
+ Park ligt midden in de Brabantse Kempen
+ Midgetgolfbaan, speeltuin en airtrampoline
+ Specialiteitenrestaurant Auberge De Hilver
+ Beauty & Wellness bij Be Heppie

5. Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad, Zeeland
5. Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad
, Zeeland
+ Mooie, royale vakantiewoningen in Zeeuwse stijl
+ Het park ligt op slechts 1 km afstand van het strand
+ Overdekt zwembad met peuterbad
+ Airtrampoline, speeltuin en sportveld + vlakbij het park ligt manege Hippo d’Or
+ Begin het nieuwe jaar goed met een heerlijke wandeling over het strand

6. Landal Sonnenberg, Duitsland
6. Landal Sonnenberg
, Duitsland
+ Keuze uit diverse typen bungalows met mooi uitzicht
+ Omringd door wijngaarden, groene dalen en gezellige dorpjes
+ Overdekt zwembad met peuterbad en waterattracties
+ Indoorspeelparadijs, indoorklimwand, bowling, midgetgolfbaan
+ Maak een leuke citytrip naar Bernkastel-Kues, Leiwen of Trier

4 Vuurwerkvrije Landal parken ZONDER controle

Op de 4 onderstaande vuurwerkvrije Landal parken mag geen vuurwerk worden afgestoken maar er vindt geen controle plaats op en rondom de deze vakantieparken. Ondanks vuurwerkvrij zou je dus toch vuurwerkoverlast kunnen ervaren tijdens je vakantie.

Let op: Neem eerst even contact op met Landal GreenParks om te vragen hoe de actuele situatie voor dit jaar is m.b.t. verblijf bij een vuurwerkvrij park zonder controle wanneer je bij één van de onderstaande Landal parken een Oud & Nieuw verblijf gaat boeken.

1. Landal Natuurdorp Suyderoogh, Groningen
1. Landal Natuurdorp Suyderoogh
, Groningen
+ Mooie vrijstaande bungalows
+ Overdekt zwembad met peuterbad
+ Gelegen midden in Nationaal Park Lauwersmeer
+ Restaurant met terras
+ Allerlei watersportactiviteiten

2. Landal Vlieduyn, Vlieland
2. Landal Vlieduyn
, Vlieland
+ Moderne appartementen
+ Gratis bagageservice
+ 200 Meter van het strand, duinen en bos
+ Leuke restaurants in de omgeving
+ Ideaal park voor wandelaars en fietsers

3. Landal Reevallis, Limburg
3. Landal Reevallis
, Limburg
+ Vrijstaande bungalows met mooi uitzicht
+ Maak leuke uitstapjes in de omgeving
+ Faciliteiten Landal Hoog Vaals vlakbij
+ Ideaal park voor wandelaars en fietsers
+ Golfclub Hoog Vaals vlakbij

4. Landal De Veluwse Hoevegaerde, Gelderland
4. Landal De Veluwse Hoevegaerde
, Gelderland
+ Mooie vrijstaande villa’s
+ Restaurant NEW Life
+ Park wordt omringd door groen
+ Diverse sport en spel mogelijkheden
+ Prachtige omgeving (Veluwe)

Vuurwerkvrij verblijf

Wanneer je een vuurwerkvrij verblijf boekt bij één van de vuurwerkvrije Landal parken is jouw verblijf op een vakantiepark waar een verbod geldt op het afsteken van vuurwerk op en rondom het park. Ideaal voor iedereen die niet houdt van vuurwerk. Een vuurwerkvrij verblijf is bijvoorbeeld heel populair bij mensen met een hond of kat, omdat die bang worden van vuurwerk, maar ook i.v.m. gevoelig gehoor.

Op een vuurwerkvrij Landal park mag absoluut GEEN vuurwerk afgestoken worden. Sterretjes zijn wel toegestaan. Houd er echter rekening mee dat er omgevingsgeluid kan zijn.

Tip! Niet alleen Landal biedt parken aan waar een vuurwerkverbod geldt. Kijk ook eens naar dit overzicht met vuurwerkvrije parken.

Zeeland: Heerlijk vuurwerkvrij verblijf aan de kust

Landal GreenParks heeft in Zeeland 1 vuurwerkvrij park en dat is Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Mocht hier geen beschikbaarheid meer zijn dan kun je eventueel uitwijken naar één van de andere 5 Landal vakantieparken in Zeeland. Over het algemeen wordt er namelijk in Zeeland niet heel veel vuurwerk afgestoken en in deze provincie zul je dan ook niet snel te maken krijgen met ernstige vuurwerkoverlast.

Duitsland: Voor het eerst 1 vuurwerkvrij vakantiepark!

Dit jaar (Oud & Nieuw 2020/2021) heeft Landal GreenParks voor de eerste keer een vuurwerkvrij vakantiepark: Landal Sonnenberg. Heel mooi gelegen vakantiepark waar je in alle rust kunt genieten van een rustige jaarwisseling zonder vuurwerk.

Tip! Landal heeft ook nog 9 andere vakantieparken in Duitsland. Deze zijn in het buitengebied gelegen en daarom zul je hier niet superveel overlast van vuurwerk ervaren. Maar 9 andere parken zijn niet aangemerkt als vuurwerkvrij wat inhoudt dat het op die parken niet verboden is wanneer gasten vuurwerk afsteken. Alle informatie over wat wel en niet is toegestaan staan per park specifiek vermeld in de parkregels die je bij aankomst op het park ontvangt.

Goed om te weten: In Duitsland wordt ieder jaar best veel vuurwerk afgestoken. In voorgaande jaren was dat voornamelijk siervuurwerk, maar ook (hard) knalvuurwerk is daar geliefd. In Nederland is al het knalvuurwerk vanaf 2020 verboden.

Landal Coldenhove sinds 2 jaar niet meer vuurwerkvrij

Helaas is vakantiepark Landal Coldenhove sinds twee jaar niet meer vuurwerkvrij. Waarom Landal GreenParks dit park niet meer als vuurwerkvrij aanbiedt is niet bekend. Wanneer je een vergelijkbaar park zoekt waar GEEN vuurwerk afgestoken mag worden kun je het beste kiezen voor Landal Miggelenberg. Ook dit park ligt op de Veluwe (Miggelenberg ligt zelfs vlakbij Coldenhove) en is m.b.t. aanbod van bungalows en faciliteiten gelijkwaardig.

Vraag & Antwoord

Wat is een Oud & Nieuw verblijf?
Het Oud & Nieuw verblijf is een speciale aanbieding van Landal. Je viert de jaarwisseling 2020-2021 gezellig op één van de parken van Landal GreenParks.

Houd je niet van vuurwerk? Kies dan uit één van de 6 vuurwerkvrije parken: Miggelenberg, Hunerworld State, Orveltermarke, Duc de Brabant, Strand Resort Nieuwvliet-Bad of Sonnenberg. Wacht niet te lang met boeken met een vuurwerkvrije vakantie, want ieder jaar zitten de parken waar een vuurwerkverbod geldt binnen no-time vol. Reserveer dus op tijd!

Is een vuurwerkvrij park ook echt helemaal vuurwerkvrij?
Ja, het park zelf is helemaal vuurwerkvrij, daar houdt Landal streng toezicht op. Houd er alleen wel rekening mee dat buiten de poorten van het vakantiepark wel vuurwerk afgestoken mag worden. Het is ook mogelijk dat je in de omgeving van het park vuurwerkgeluiden hoort (=omgevingsgeluid).

Mag ik sterretjes afsteken?
Ja, sterretjes mag je wel afsteken met Oud & Nieuw, vraag dit eventueel extra na bij de receptie op het park waar je verblijft. Wees wel voorzichtig met het afsteken van sterretjes en doe dit niet in de bungalow, maar alleen buiten. Zorg er bovendien voor dat je andere parkgasten hiermee niet tot last bent.

Is Landal Hochwald  vuurwerkvrij?
Nee, Landal Hochwald (Duitsland) is niet vuurwerkvrij. In Duitsland wordt relatief gezien zelfs vrij veel vuurwerk afgestoken. Dat was eerst voornamelijk siervuurwerk, maar de laatste jaren is daar voor veel knalvuurwerk bijgekomen. Toch is Hochwald een rustig gelegen vakantiepark, dus superveel vuurwerkoverlast zul waarschijnlijk niet hebben.

Is Landal Het Vennenbos vuurwerkvrij?
Nee, Landal Het Vennenbos (Noord-Brabant) is niet vuurwerkvrij. Omdat het park in een bosrijke omgeving ligt kan het op zich meevallen met de vuurwerkoverlast. Wanneer je zo min mogelijk kans op vuurwerkoverlast wilt hebben kun je het beste zover mogelijk achteraan het park een bungalow boeken.

Is Landal Aelderholt vuurwerkvrij?
Nee, Landal Aelderholt (Drenthe) is niet vuurwerkvrij. Echt veel overlast hoef je niet te verwachten, omdat het een rustig gelegen park is. Zeker wanneer je een vakantiehuisje in de buurt van de golfbaan boekt (achteraan het park) is eventueel overlast minimaal.

Is Landal Sluftervallei vuurwerkvrij?
Nee, Landal Sluftervallei (Texel) is niet vuurwerkvrij. Op Texel wordt weinig vuurwerk afgestoken + het park ligt heerlijk rustig. Wanneer je dus geen liefhebber bent van vuurwerk en een rustige vakantie wilt, dan is vakantiepark Sluftervallei een goede keuze.

Is Landal Sonnenberg vuurwerkvrij?
Ja! Landal Sonnenberg (Duitsland) is het eerste Landal park dat vuurwerkvrij is vanaf 2020. Heel leuk, prachtige gelegen vakantiepark met diverse faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolfbaan, overdekt zwembad (met peuterbad en diverse waterattracties) en er is een gezellig restaurant. Eindelijk kun je nu ook in Duitsland genieten van een vuurwerkvrij verblijf!

Is Landal Coldenhove vuurwerkvrij?
Nee, Landal Coldenhove (Gelderland) is niet (meer) vuurwerkvrij. Maar omdat Coldenhove wat dieper in de bossen ligt zul je niet zo snel kans hebben op overlast door vuurwerk.

Wil je verblijven op een nog rustiger park dan Coldenhove dan zou je Landal Miggelenberg kunnen overwegen. Dit park ligt heel rustig diep in de bossen en het is een vuurwerkvrij park. Beide parken hebben diverse faciliteiten en comfortabele bungalows. Mocht er bij Miggelenberg geen beschikbaarheid meer zijn, dan is Coldenhove een prima alternatief.

Is Landal Heideheuvel vuurwerkvrij?
Nee, Landal Heideheuvel (Gelderland) is niet vuurwerkvrij. Heideheuvel ligt niet heel diep in de bossen in tegenstelling tot Coldenhove en Miggelenberg. Het zou daarom mogelijk zijn dat je van voorzijde van het park en/of de omliggende regio wat meer vuurwerkoverlast ervaart. Het beste kun je een bungalow gelegen aan de achterzijde van Heideheuvel boeken wanneer je extra rustig je vakantie wilt doorbrengen.

Is Landal De Lommerbergen vuurwerkvrij?
Nee, Landal De Lommerbergen (Limburg) is niet vuurwerkvrij. Omdat De Lommerbergen niet ver van bewoond gebied afligt kan het zijn dat je bij dit park enig vuurwerkoverlast kunt ervaren. Wanneer je de minste kans op overlast wilt hebben kun je het beste een huisje gelegen aan de achterzijde van het park boeken. De meeste kans op geluidsoverlast is namelijk aan de voorzijde van het park. (!) Ieder jaar behoort Limburg wel tot de provincies met de meeste meldingen over vuurwerkoverlast.

Is Landal Twenhaarsveld vuurwerkvrij?
Nee, Landal Twenhaarsveld (Overijssel) is niet vuurwerkvrij. Omdat Twenhaarsveld wordt omringd door bos, heide en heuvels zul je van vuurwerkoverlast weinig tot niets merken. Het is een heerlijk rustig park gelegen aan de voet van De Holterberg. Het park heeft diverse faciliteiten en leuke activiteiten.