Langste trechterglijbaan ter wereld bij Hof van Saksen

Hof van Saksen krijgt er een nieuwe glijbaan bij, niet zo maar een glijbaan, dit wordt de langste trechterglijbaan ter wereld. De naam van deze spectaculaire trechterglijbaan is de ‘Saltato’, heeft een lengte van 195 meter en krijgt 4 trechters met elk een doorsnede van 5 meter. De nieuwe bandenglijbaan is open voor parkgasten vanaf 5 juli 2019.

Hof van Saksen krijgt een nieuwe spectaculaire glijbaan: Saltato, een trechterglijbaan met een lengte van 195 meter en 4 trechters
Hof van Saksen krijgt een nieuwe spectaculaire glijbaan: Saltato, een trechterglijbaan met een lengte van 195 meter en 4 trechters

In 2017 werden drie spectaculaire indoorwaterglijbanen geopend bij Hof van Saksen: Bombo (grootste indoor waterglijbaan ter wereld met een vrije val van 10 meter), Intenso (hoogste bandenglijbaan met lichteffecten) en Presto (steilste speedlide met ultieme adrenalinekick).

Saltano is trechterglijbaan voor zwemmers zonder schrik

Grafische voorstelling van de nieuwe Saltato trechterglijbaan
Grafische voorstelling van de nieuwe Saltato trechterglijbaan

De Saltato trechterglijbaan is speciaal gemaakt voor zwemmers die geen schrik hebben, oftewel echte waaghalzen. Deze toffe glijbaan heeft maar liefst 4 trechters met een doorsnede van 5 meter. Gasten starten in deze trechters in een 2-persoonsband. Hierin worden zij heen en weer gedraaid. Tijdens de glijrit naar beneden kom je spectaculaire lichteffecten tegen. Dit zorgt voor een nog intensere glijbaan ervaring.

Betekenis naam Saltato
De naam Saltato betekent muzikale sprongen en is een verwijzing naar de opera Carmen van Bizet. Het eerste deel van de trechterglijbaan is kabbelend, dan golvend en vervolgens beland je in de volgende trechter met een donderend geluid. Een glijbaanritje in de Saltato is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Buitengewone vakantiebeleving
Wanneer je vakantie viert bij Hof van Saksen weet je zeker dat je ultieme waterpret kunt beleven. Bij geen enkel ander park vind je zulke unieke waterglijbanen voor het hele gezin als bij het zwemparadijs van Hof van Saksen. De Saltato is speciaal gebouwd voor oudere kinderen en volwassenen om hen een bijzondere ervaring te bieden.

Deze nieuwe trechterglijbaan past in het beeld van dat Hof van Saksen (onderdeel van Landal GreenParks) een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau wil aanbieden aan haar parkgasten. De afgelopen jaren heeft het vakantieresort al diverse vernieuwingen en innovatie ondergaan in de boerderijwoningen, faciliteiten op het park en activiteitenaanbod. Op deze manier blijft Hof van Saksen een bijzonder vakantieresort en het park behoudt zo haar toppositie in de branche.

Vernieuwde Grand Café en Restaurant Gusto geliefd bij parkgasten

Culinair valt er op Hof van Saksen ook genoeg te kiezen. Parkgasten kunnen een keuze maken uit 4 restaurants. Allen hebben een uitgebreid aanbod met heerlijke gerechten en dranken. De restaurants Grand Café en Italiaans Restaurant Gusto zijn compleet vernieuwd en zijn nu gevestigd op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. De restaurants hebben een hip, sfeervol, kindvriendelijk en toegankelijk design met internationale sfeer. Parkgasten zijn heel enthousiast over de nieuwe restaurants.