Langste trechterglijbaan ter wereld van Hof van Saksen geopend

Langste trechterglijbaan ter wereld bij Hof van Saksen geopend
De langste trechterglijbaan van Hof van Saksen is geopend. De naam van de glijbaan is ‘Saltato’. Hij is 195 meter lang en heeft vier trechters met een doorsnede van vijf meter. Het plan was eigenlijk dat op 5 juli 2019 de nieuwe trechterglijbaan geopend zou worden, maar de bouw was eerder klaar en daarom is de glijbaan nu eerder geopend (de officiële opening was op zaterdag 29 juni 2019).

Saltato Trechterglijbaan

Je betreedt de trechterglijbaan in een 2-persoonsglijbaanband. Vervolgens ga je door vier trechters die een doorsnede van vijf meter hebben. Tijdens je rit naar beneden ga je heen en weer. Het eerste deel is kabbelend, dan golvend en dan belandt je met een donderend geraas in de volgende trechter. Tijdens je rit naar beneden krijg je spectaculaire lichteffecten te zien. De naam Saltato betekent muzikale sprongen en refereert naar de opera Camen van Bizet.

Saltato Trechterglijbaan, Hof van Saksen
Stap in de 2-persoonsglijbaanband en laat de glijbaanrit maar beginnen!

Specificaties:
Bouwjaar: 2019
Lengte: 197 meter
Gemiddelde snelheid: Zwaar
Diepte opvangbak: 0,20 meter
Lichteffecten: Ja
Minimale lengte: 120 cm (kinderen jonger dan 8 jaar moeten altijd glijden onder begeleiding van een volwassene)

Saltato is vierde spectaculaire glijbaan
De Saltato trechterglijbaan is de vierde spectaculaire glijbaan van het zwemparadijs van Hof van Saksen. In 2017 opende 1. Bombo, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Deze glijbaan heeft een vrije val van maar liefst 10 meter. De 2. Intenso is de hoogste banden glijbaan van de Benelux met unieke lichteffecten en 3. Presto is de steilste speedslide van Nederland welke zorgt voor een ultieme adrenalinekick.

Video 1:
Heb jij zin om deze duizelingwekkende glijtocht zelf te beleven? Boek nu en ontvang korting

In de video van Looopings maak je kennis met de langste trechterglijbaan ter wereld van Hof van Saksen (Saltato). De persoon die filmt zit in een 2-persoonsglijbaanband.

De glijbaan heeft in het begin een blauwe gloed. Eerst draai je een paar keer naar links, waarna je in de eerste trechter belandt. Langs het trechtergat zijn verschillende golflijnen aanwezig. Langzaamaan zak je in het gat. Waarna je enkele malen naar rechts draait. Je krijgt diverse lichteffecten te zien. Hierna kom je in de de tweede trechter terecht. Langzaam zak je opnieuw in het trechtergat. De lichteffecten worden wat heftiger. Je draait een aantal keren naar links waarna je in de derde trechter terecht komt. Je zakt in het trechtergat en glijdt weer enkele malen naar links waarna je in de laatste grote trechter belandt met een laatste glijtochtje naar de opvangbak aan het einde van de trechterglijbaan.

Gezien deze video moet toch best wel een waaghals zijn wil je deze glijbaan in durven. Ook moet je toch wel tegen de nodige lichteffecten kunnen en niet snel misselijk raken, want je tolt aardig heen en weer gedurende de glijbaantocht naar beneden.

Hoe dan ook is het een unieke ervaring om mee te maken!

Video 2:
Zin om de Saltato zelf mee te maken? Boek nu en ontvang korting

De video van TruboSlides laat in de video eerst even de buitenzijde van de Saltato trechterglijbaan zien. Zoals je kunt zien is het een een flink bouwwerk. Aan het begin van de trechterglijbaan zie je een videoscherm staan met wat erin de Saltato gebeurt en er is een medewerker van Hof van Saksen aanwezig die toezicht houdt.

Dan begint de glijbaanrit. Je stapt in een 2-persoonsglijbaanband waarna je de buis ingaat richting de eerste trechter. Voordat je de trechter bereikt draai je een aantal keer naar links. Dat gebeurt rustig (zoals Landal GreenParks omschrijft: rustig kabbelend). De eerste trechter heeft een zonnestralenmotief. Je zakt door het gat door een buis richting trechter twee. Hier beginnen de lichteffecten. De buis tussen trechter twee en trechter drie hebben flink wat knipperende lichteffecten en zorgen zelfs een beetje voor desoriëntatie, maar is wel spectaculair! Vooral de lasereffecten zijn echt tof. Op het einde kom je terecht in de vierde trechter en daar hoor je een flink bulderend kabaal. Hierna ga je de laatste buis in richting de opvangbak aan het einde van de trechterglijbaan en kun je weer opgelucht ademhalen ;).

Nog meer nieuwe dingen geopende op Hof van Saksen

Er zijn nog meer nieuwe dingen geopende op Hof van Saksen: een splinternieuwe Family Adventure Golfbaan (dat is een 18-holes baan met golfplezier voor het hele gezin), handboogschietbaan, tiener Lodge en Archeologie Academie.

Vernieuwde Grand Cafe en Restaurant Gusto vallen in de smaak
Het vernieuwde Grand Cafe en Restaurant Gusto krijgen veel lof van parkgasten van Hof van Saksen. De nieuwe restaurants zijn gevestigd in het centrumgebouw van het vakantieresort: de Havezate. Beide restaurants hebben een hip, sfeervol, kindvriendelijk en toegankelijk interieur gekregen met internationale allure. De reacties van de parkgasten zijn heel enthousiast.