Plattegrond Center Parcs De Huttenheugte

Op de parkplattegrond van Center Parcs De Huttenheugte (Drenthe) staat aangegeven wat je waar op het park kunt vinden. Bijvoorbeeld de accommodaties en faciliteiten zoals Market Dome, Aqua Mundo, Action Factory, Kids Club en Adventure Island.

Plattegrond Center Parcs De Huttenheugte

Downloaden in PDF formaat

1. Ga naar deze pagina van Center Parcs De Huttenheugte

2. Kies “Open de plattegrond”

3. De meest recente plattegrond wordt automatisch gedownload in PDF-formaat.

Bekijken via Center Parcs App

1. Open de Center Parcs App

2. Kies “Ontdek onze parken!”

3. Kies onder “Onze parken in Europa” voor “De Huttenheugte” (eventueel sneller te vinden door eerst “Nederland” te kiezen)

4. Kies voor “Plattegrond”

Tip! De plattegrond van De Huttenheugte in PDF-formaat kan niet gedownload worden vanuit de app. Ga naar deze pagina en kies “Open de plattegrond” om de meest recente plattegrond automatisch te downloaden in PDF-formaat op je smartphone.

Plattegrondanalyse

Onderstaande plattegrondanalyse kan je o.a. helpen wanneer je een voorkeursboeking gaat doen of voor extra informatie over dit park.

Wij proberen deze plattegrondanalyse zo compleet mogelijk te maken en up-to-date te houden.

Bron: Plattegrond Center Parcs De Huttenheugte

Parkeren
Je mag op de aankomst- en vertrekdag tijdelijk je auto bij je cottage parkeren. Maar dat is alleen voor in- en uitladen van je bagage. Hierna dien je je auto te zetten op één van de parkeerplaatsen (P) op het park.

Center Parcs De Huttenheugte heeft best wel wat parkeerplaatsen. De meeste parkeerplaatsen liggen aan de voorzijde van het park. Je hebt ook nog twee parkeerplaatsen aan de rechter achterzijde van het park (gezien vanaf de ingang). Een parkeerplaats van Plopsa Indoor Coevorden is er daar één van.

Receptie
De receptie op het park (8) vind je aan de voorzijde van het park vlakbij de Market Dome (2) en Aqua Mundo (3). Hier kun je terecht voor alles rondom jouw verblijf, bijvoorbeeld wanneer je vragen hebt of ergens informatie over wilt hebben.

Zones
De zones op het park worden aangegeven met een beeltenis van een dier, bijvoorbeeld een egel, vogel of zwaan. In totaal zijn er 9 zones die een cirkel vormen.

Market Dome
De Market Dome (2) is één van de belangrijkste plaatsen op het park. Hier zijn meerdere faciliteiten te vinden zoals het Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs (3), restaurants en shops.

Veel waterpartijen
Center Parcs De Huttenheugte is een heel waterrijk park. Er zijn meerdere waterpartijen aanwezig, waarvan de grootste in het midden van het park.

Meeste faciliteiten gelegen aan voorzijde park
De meeste faciliteiten zijn centraal gelegen aan de voorzijde van het park. Deze vind je in en rondom de Market Dome (2). Je vind hier faciliteiten zoals de Kids Club, Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs (2), restaurants, shops, Adventure Golf & High Adventure Experience (16).

Diverse speeltuinen
Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op dit vakantiepark. Er zijn diverse kleinere speeltuinen aanwezig op het park die mooi verdeeld liggen over het park.

Plopsa Indoor Coevorden
Het pretpark Plopsa Indoor Coevorden (24) ligt tegen het vakantiepark aan. Bij dit pretpark hoort ook nog een groot parkeerterrein. Plopsa Indoor Coevorden ligt aan de rechter zijde, meer naar achteren gelegen bij het park (gezien vanaf de ingang).

Wandelen op het park is ook leuk
Je hoeft Center Parcs De Huttenheugte niet af om leuk te kunnen wandelen. Dit is best wel een groot park en je kunt op het park zelf dan ook prima wandelen. Je kunt bijvoorbeeld mooie wandeltochten maken rondom de waterplassen.

Accommodaties aan het water
Wanneer je graag wilt verblijven in een accommodatie aan het water dan heb je bij Center Parcs De Huttenheugte een hele ruime keuze. Best wel veel accommodaties hebben uitzicht over het water.

Vooral de accommodaties aan de grootste waterplas hebben een heel mooi uitzicht over het water.

Accommodatie met rustige ligging? Vermijd locatie vlakbij Plopsa Indoor Coevorden
Wil je graag een rustige ligging met je accommodatie? Kijk dan even goed op de plattegrond dat je geen accommodatie kiest vlakbij Plopsa Indoor Coevorden (24). Vermijd ook de omgeving vlakbij de grote parkeerplaats die bij het pretpark hoort.

Wanneer je zelf de locatie van je accommodatie wilt kiezen kun je het beste de voorkeursligging service mee boeken. Deze is gratis wanneer je gebruik maakt van vroegboeken.

Mocht je juist wel graag vlakbij Plopsa Indoor Coevorden zitten dan is dat mogelijk. Er zijn diverse accommodatie die vlakbij dit pretpark liggen.

Wanneer je niet van drukte houdt kun je ook beter een accommodatie rondom de Market Dome (2) vermijden. Hierin zijn namelijk nogal wat faciliteiten gevestigd, maar tevens rondom dit gebouw. Ook de omgeving van de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het park kun je beter vermijden in verband met drukte van autoverkeer.

Accommodatie met meer koelte? Kies voor tuin op Noorden of Oosten OF aan het water!
In de zomermaanden kan de temperatuur in je accommodatie snel oplopen. Wanneer je niet zo goed tegen de warmte kunt, kun je het beste voor een accommodatie met tuin op het Noorden of Oosten kiezen.

Je kunt deze accommodaties zien door te letten op dat de ingang van deze accommodaties juist op het Zuiden of Westen ligt. Je hebt in dat geval namelijk de tuin (terras) op het Noorden of Oosten. De ingangen van de huisjes zijn bereikbaar via autowegen op het park (gele kleur).

Je kunt er ook voor kiezen om een accommodatie aan het water te kiezen. Vanaf het water stroom koele lucht richting de huisjes.

De beste keuze is wellicht om te kiezen voor een accommodatie met tuin op het Noorden of Oosten in combinatie met ligging aan het water.

Accommodatie met veel zonuren? Kies voor tuin op het Zuiden of Westen
Wil je graag zoveel mogelijk zonuren tijdens je verblijf, kies dan voor een accommodatie met tuin op het Zuiden of Westen. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur in deze huisjes, maar ook in de tuin flink kan oplopen tijdens warme zomermaanden.

Wellicht zou je kunnen kiezen voor een huis gelegen aan het water. Je hebt dan de voordelen van de ligging op het Zuiden of Westen en koele luchtstroom vanaf het water.

Houd er ook rekening mee dat de accommodaties grote raampartijen hebben en dat je daardoor veel felle lichtinval kunt hebben de gehele dag door. Zeker tijdens de zomermaanden is dat niet altijd even prettig.

Je kunt de ligging checken op de plattegrond door erop te letten dat de voorzijde van de accommodatie naar de bovenzijde (Noorden) of linkerzijde wijst (Oosten). De tuin (terras) ligt in dat geval op het Zuiden of Westen.