Prijs voorkeursboeking Landal GreenParks hoger in 2022

Prijs voorkeursboeking Landal GreenParks hoger in 2022
De prijs van de voorkeursboeking optie van Landal GreenParks is hoger in 2022. Betaalde je in 2021 € 29,95, betaal je daar in 2022 € 35 voor. Dat is een stijging van ongeveer 17%. Ondanks deze hogere prijs, kan de voorkeursboeking nog steeds zorgen voor een extra aangename vakantie (luxe gevoel) en kan daarom echt fijn zijn om mee te boeken tijdens het reserveren.

Wat is houdt de voorkeursboeking optie in?

De voorkeursboeking optie is een keuze die je kunt maken wanneer je je vakantie gaat boeken bij Landal GreenParks. Ook na je boeking kun je nog vaak voor de voorkeursboeking optie kiezen (is op basis van beschikbaarheid).

Bij een voorkeursboeking kies je voor bepaalde eigenschappen met betrekking tot je accommodatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor: een huisnummer, bepaalde voorzieningen (bijvoorbeeld wasmachine, droger, open haard), bepaalde inrichting of ligging van de accommodatie.

Je hebt betaalde en gratis voorkeuren.

Betaalde voorkeuren
Betaalde voorkeuren zijn bijvoorbeeld een huisnummer, bepaalde voorzieningen, bepaalde inrichting of ligging van je accommodatie. In 2021 bedroegen de voorkeurskosten € 29,95, in 2022 is dat € 35.

Gratis voorkeuren
Er zijn ook twee gratis voorkeuren waar je uit kunt kiezen: rookvrij of huisdiervrij. Hier hoef je dus NIET voor te betalen wanneer je dit als keuze opgeeft tijdens je reservering.

Waarom is de voorkeursboeking een stuk duurder in 2022?

Het is niet bekend waarom Landal GreenParks haar voorkeursboeking optie een stuk duurder heeft gemaakt voor 2022. Een stijging van 17% is een redelijke verhoging, maar Landal zal hier een goede reden voor hebben.

Goed om te weten: De gratis voorkeuren (rookvrij en huisdiervrij) blijven ook in 2022 gratis.

Wat de reden is voor de hogere voorkeurskosten is gissen:

Misschien heeft het ermee te maken dat i.v.m. Corona er veel geregeld moet worden met de indeling van accommodaties op de vakantieparken en dat er extra investering nodig is om een door jou gekozen accommodatie daarin mee te plannen.

Het kan ook zijn dat het te maken heeft met de inflatie die gaande is in Nederland: alles wordt duurder.

Een voorkeursboeking is een luxe service. Je bent niet verplicht deze af te nemen! Maar wanneer je wel voor deze service kiest kan je vakantie een stuk aangenamer worden, want je kunt bijvoorbeeld jouw favoriete accommodatie (opnieuw) boeken.

Reserveringskosten blijven bijna gelijk in 2022

De voorkeursboeking is in 2022 een stuk duurder, maar de reserveringskosten blijven daarentegen bijna gelijk: In 2021 was dit € 29,95. In 2022 is dit € 30. Een verschil van slechts € 0,05.

Kosten voor verplichte beddengoed blijven in 2022 gelijk

De kosten voor het verplichte beddengoed blijven in 2022 gelijk: € 8,95 per persoon per verblijf en kinderbedlinnen € 7,50 per kind per verblijf.

Wel of niet kiezen voor voorkeursboeking?

Of je wel of niet moet kiezen voor de voorkeursboeking optie is heel persoonlijk.

Voorkeursligging is een stukje extra luxe
Wij zien zelf deze service een beetje als extra luxe voor je vakantie. Het kan je verblijf zeker een stuk aangenamer maken. Stel je wilt heel graag weer diezelfde mooie accommodatie waarin je eerder verbleef op een bepaald Landal vakantiepark, dan kan een voorkeursboeking ideaal zijn. Dat geldt ook voor een situatie zoals een familie met kinderen die graag een accommodatie dichtbij een speeltuin wil hebben of een gezelschap dat juist niet in de buurt van een speeltuin of kinderboerderij wil verblijven.

Voorkeursligging weglaten kan zorgen voor leuke verrassing
Laat je de voorkeursboeking optie weg, dan kan dat juist zorgen voor een leuke verrassing. Je weet immers niet precies waar je accommodatie zal liggen. Het kan zelfs zo zijn dat een bepaalde accommodatietype met verschillende voorzieningen beschikbaar is. Het kan dan een leuke verrassing zijn wanneer je ineens een open haard in je accommodatie hebt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de ligging, bijvoorbeeld je accommodatie blijkt aan het water te liggen of heeft een gezellige open haard.

In plaats van voorkeursligging, keuze voor luxere accommodatie
Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van de voorkeursligging optie te kiezen voor een luxere accommodatie. Het is maar net wat jouw ideale vakantie is. Bij veel Landal vakantieparken heb je de keuze uit: comfort (standaard), luxe en extra luxe. Bij een luxe of extra luxe accommodatie kun je op extra vakantiecomfort rekenen zoals een privé-sauna, zonnebank of -hemel, opgemaakte bedden of tweede TV in één van de slaapkamers.