Rustiger zwemmen? Beste zwemtijden zwemparadijs Het Vennenbos (Landal)

Zwemmen in het subtropisch zwembad van Vakantiepark Het Vennenbos (Landal) is één van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen op dit park. Let wel goed op de drukte bij dit zwemparadijs. Het is er geregeld druk en dat kan zorgen voor minder zwemplezier. We hebben uitgezocht wanneer je het beste kunt gaan zwemmen.

TIP! Ontdek ECHTE subtropische zwembaden op Center Parcs parken met de gaafste glijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden!
TIP! Ontdek ECHTE subtropische zwembaden op Center Parcs parken met de gaafste glijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden!

Rustiger zwemmen op een aankomst- of vertrekdag

De aankomst- en vertrekdagen bij Vakantiepark Het Vennenbos zijn op maandag, dinsdag, donderdag en zondag.

Wanneer je in de ochtend of middag op deze dagen (m.u.v. zondag) gaat zwemmen heb je een grotere kans dat het rustiger is in het zwembad.

Let goed op de tijden wanneer parkgasten kunnen inchecken en weer moeten uitchecken. Inchecken op de aankomstdag is vanaf 16:00u en uitchecken op de vertrekdag is uiterlijk 10:30u. Het tijdvak: 10:30u tot 16:00u kan daarom rustiger zijn om te gaan zwemmen.

(!) Er zijn parkgasten die op de aankomstdag eerst gaan zwemmen voordat ze inchecken. Het is immers een leuke manier om de tijd te overbruggen tot de inchecktijd van 16:00u. Misschien dat je daarom beter het tijdvak: 10:30u tot 15:00u kunt aanhouden.

(!) Tijdens de schoolvakanties en feestdagen kan het alsnog heel druk zijn in het zwembad ondanks dat het een aankomst- of vertrekdag is. De minste drukte heb je meestal als de vertrekdag NA een schoolvakantie valt. Als op maandag de scholen weer beginnen, dan is het meteen een stuk rustiger op het vakantiepark.

(i) In de ochtend en middag (tot 16:00u) kan het op een aankomst- of vertrekdag rustiger zijn in het zwembad. Houd er wel rekening mee dat tijdens schoolvakanties en feestdagen het ook op die dagen de gehele dag druk kan zijn in het zwembad, al is de ochtend meestal het rustigste om te gaan zwemmen. Ook in de avond na 18:00u/19:00u is het over het algemeen wat rustiger, omdat veel gezinnen met jonge kinderen rond 17:30u – 18:00u naar de bungalow gaan om te gaan eten (of naar een restaurant in het Park Plaza) waarna de kinderen naar bed gaan.

Rustiger zwemmen? Beste zwemtijden zwemparadijs Het Vennenbos (Landal)
© Foto: Landal.nl – Dit is nog eens lekker rustig zwemmen in het zwemparadijs van Vakantiepark Het Vennenbos!

Rustiger zwemmen in de ochtend of avond

Over het algemeen geldt dat je rustiger kunt zwemmen in de ochtend of avond.

Extra drukte van daggasten volledig vermijden?
Daggasten kunnen pas vanaf 10:00u gaan zwemmen, parkgasten al vanaf 09:00u. Wanneer je de extra drukte van daggasten volledig wilt vermijden kun je het beste kiezen om te gaan zwemmen in het eerste zwemuur (tijdvak: 09:00u – 10:00u).

Ochtend
In de ochtend is het tijdvak: 09:00u – 12:00u een goed moment om rustiger te kunnen zwemmen.

Avond
In de avond is het tijdvak: 18:00u – 21:00u een goed moment om rustig te kunnen zwemmen.

Vermijd de drukte van de middag
Je kunt beter het tijdvak 12:00u – 18:00u (middag / laat op de middag) vermijden. In dat tijdvak kan het namelijk best wel druk zijn in het zwembad.

Altijd veel drukte tijdens schoolvakanties en feestdagen
Houd er rekening mee dat het in de schoolvakanties en feestdagen de gehele dag druk kan zijn in het zwemparadijs. Vooral rond feestdagen kan het enorm druk zijn het zwemparadijs.

In de schoolvakanties en op feestdagen is het extra druk

In de schoolvakanties en tijdens feestdagen kan het enorm druk zijn in het zwemparadijs van Vakantiepark Het Vennenbos. Dit is al een populair zwembad omdat het subtropisch is, maar in schoolvakanties en feestdagen piekt deze populariteit behoorlijk.

Schoolvakanties
In de schoolvakanties is Vakantiepark Het Vennenbos meestal helemaal volgeboekt. Daar komen de daggasten nog bij. Tijdens de schoolvakantieperiodes is dan ook heel erg druk in het zwembad.

Als je in een schoolvakantie bij Het Vennenbos verblijft kun je wellicht het beste kiezen voor de ochtend om te gaan zwemmen, omdat dan de kans dat het rustiger is, het grootst is. Eventueel zou je ook ’s avonds pas naar het zwembad kunnen gaan, maar dan wel wat later in de avond. Het zwemparadijs is tot 21:00u geopend, je zou dan bijvoorbeeld het laatste uur kunnen gaan zwemmen (tijdvak 20:00u – 21:00u). Rond etenstijd (bij best wel wat mensen is dat rond 17:30u / 18:00u) kan ook weleens een goede tijd zijn om even te gaan zwemmen (tijdvak: 18:00u – 19:00u).

Feestdagen
Op feestdagen kan het gigantisch druk zijn in het zwemparadijs. Met Kerst, Oudjaarsdag, Nieuwjaarsdag, Paasweekend en hemelvaartsweekend is het loei druk. Niet alleen met parkgasten, maar ook met daggasten.

Eventueel zou je op feestdagen heel vroeg in de ochtend kunnen gaan zwemmen (tijdvak 09:00u – 11:30u) of rond etenstijd (tijdvak: 17:30u – 19:00u) of het laatste uur in de avond (tijdvak: 20:00u – 21:00u) wanneer je de allergrootste drukte wilt vermijden.

Daggasten kunnen zorgen voor extra drukte

Bij Vakantiepark Het Vennenbos mogen naast parkgasten ook daggasten zwemmen.

Daggasten kunnen losse zwemtickets kopen (=dagrecreatietickets). Daggasten mogen net als parkgasten de gehele dag zwemmen wanneer het zwemparadijs geopend is. Dat geldt voor zowel in de week als in het weekend. Ook in de schoolvakanties en tijdens feestdagen is zwemmen met een dagticket mogelijk.

Je kunt een schatting maken van hoe populair een bepaalde dag is bij daggasten om te gaan zwemmen bij Het Vennenbos.

Stap 1: Ga naar de bestelpagina voor dagtickets van Het Vennenbos

Stap 2: Klik een dag aan op de kalender

Stap 3: Aan de onderzijde van de kalender zie je hoeveel dagtickets nog beschikbaar zijn. Het is mogelijk om een dagticket voor een hele dag (10:00-21:00) of ’s avonds (16:00-21:00). Bij beide tijdvakken staat aangegeven hoeveel tickets er nog zijn.

Daggasten kunnen pas uur later gaan zwemmen dan parkgasten
Wil je de drukte van daggasten helemaal vermijden? Kies dan voor het eerste zwemuur (tijdvak: 09:00u – 10:00u). Daggasten kunnen namelijk pas vanaf 10:00u gaan zwemmen, maar parkgasten al vanaf 09:00u.

Bij veel vraag naar dagtickets zorgt dat voor veel drukte in het zwembad!
We vinden wel dat er veel dagtickets door Landal Het Vennenbos beschikbaar worden gesteld.

Voor een hele dag zwemmen (=10:00u – 21:00u) worden iedere dag 300 tickets beschikbaar gesteld! Voor middag en avond zwemmen (=16:00 – 21:00u) zijn dat 250 tickets.

Let hierbij wel even op: deze tijdvakken lopen synchroon. Het totaal aantal dagtickets/zwemtickets dat beschikbaar wordt gesteld is 300, dus niet 2x 300. Stel dat iemand een dagticket 10:00u – 21:00u koopt, dan gaat er ook van het tijdvak 16:00u – 21:00u een ticket af.

Zijn er voor een bepaalde datum veel tickets verkocht? Dan kun je er vanuit gaan dat het extra druk zal zijn in het zwembad.

(!) Wil je graag een los dagje gaan zwemmen bij Het Vennenbos en houd je niet van teveel drukte? Houd dan deze kalender goed in de gaten. Als je parkgast bent, dan is je verblijf inclusief toegang tot het zwemparadijs op alle verblijfsdagen. Is het een dag te druk, dan kun je altijd nog op een andere dag gaan. Als je daggast bent kan dat niet, immers je zwemticket is maar één dag geldig.

Op weekdagen zwemmen is rustiger (m.u.v. schoolvakanties en feestdagen)

Over het algemeen geldt dat het rustiger is op weekdagen in het zwembad dan in de weekenden. Houd er wel rekening mee dat tijdens schoolvakanties en feestdagen het op weekdagen ook heel druk kan zijn.

Vooral in het weekend kan het echt enorm druk zijn in het zwemparadijs. Mocht je op een weekenddag gaan zwemmen, dan kun je het beste ’s morgens gaan zwemmen of ’s avonds (later op de avond, tijdvak 18:00u – 21:00u).

’s Morgens of ’s avonds zwemmen is rustiger
Het zwemparadijs is al geopend om 10:00u, zowel op weekdagen als in het weekend.

Vroeg in de ochtend gaan zwemmen is meestal wat rustiger (tijdvak: 09:30u – 11:30u) . In de schoolvakanties en tijdens feestdagen kan het de gehele dag druk zijn in het zwembad.

’s Avonds kan het ook rustiger zijn in het zwembad (tijdvak:18:00u – 21:00u), maar dat geldt vooral voor de weekdagen m.u.v. vrijdag. Net als voor de ochtend geldt voor de avond dat het in de schoolvakanties en feestdagen ’s avonds wel nog druk kan zijn in het zwembad.

Buiten de schoolvakanties en feestdagen kan het ’s avonds een stuk rustiger zijn in het zwemparadijs, omdat daggasten meestal tegen etenstijd weer huiswaarts keren + gezinnen met jonge kinderen gaan eten en de kinderen gaan daarna naar bed. Dit alles neemt best wel wat drukte weg.

(!) Op vrijdagavond kan het druk kan zijn in het zwembad, ook wanneer er geen sprake is van een schoolvakantie.

(!) Houd de Landal App goed in de gaten voor actuele openingstijden: Na het openen van de Landal App kies je bij “Park” voor “Vakantiepark Het Vennenbos”. Kies daarna voor “Faciliteiten” en dan “Subtropisch Zwemparadijs” om de openingstijden te bekijken.