Tot wanneer zijn de Center Parcs parken gesloten i.v.m. coronavirus?

Het is per land verschillend tot wanneer de Center Parcs vakantieparken gesloten zijn i.v.m. het coronavirus. In mei 2020 gaan de vakantieparken van Center Parcs weer open.

Heropening Center Parcs parken is afhankelijk van het land

Vader met zoon aan het kleuren, moeder met dochter spelletje aan het spelen bij cottage van een Center Parcs vakantiepark
De openingsdatum is voor de Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse parken verschillend. Dit heeft te maken met de voorschriften van de (lokale) overheden in ieder land. De vakantieparken in Nederland gaan als eerste open.

Bekijk actuele openingsdata parken ›

Vakantie boeken bij Center Parcs mogelijk

Uitzicht van boven op cottages aan het water bij een Center Parcs vakantiepark
We hebben gekeken of het mogelijk is om op dit moment een vakantie te boeken bij Center Parcs en dat is mogelijk. Voor ieder land geldt wel een andere vanaf datum waarop het mogelijk is om een verblijf te boeken. Onderstaande data kunnen nog gewijzigd worden door Center Parcs en zijn op basis van beschikbaarheid.

Bekijk data heropening Center Parcs parken ›

Nu een vakantie boeken of nog even wachten?

Vader en moeder met kind in een waterfiets, twee mensen op de fiets over een brug over het water bij een Center Parcs vakantiepark
Het is een beetje wat je zelf wilt. Het is mogelijk om een vakantie te boeken bij Center Parcs, maar het is per land verschillend vanaf welke datum dat mogelijk is. Als eerste openen de parken in België en Duitsland, als laatste de parken in Frankrijk.

Houd er wel rekening mee dat tussentijds nog wijzigingen mogelijk zijn. Per land worden de voorschriften van de overheid en gezondheidsautoriteiten in acht genomen.

Ons advies is om jouw keuze om een vakantie te boeken bij Center Parcs je het beste kunt baseren op de actuele coronavirus informatie.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat de meeste vakantiegangers het liefste met de zomervakantie of herfstvakantie op vakantie willen gaan. Voor deze beide schoolvakanties heeft Center Parcs een aanbieding beschikbaar.

Bekijk zomervakantie aanbieding ›
Bekijk herfstvakantie aanbieding ›

Heb jij vragen over jouw nog te boeken of geboekte vakantie?

Center Parcs geeft aan dat gasten per SMS en e-mail op de hoogte worden gehouden. Heb je vragen of jouw nog te boeken of geboekte vakantie of wil je meer informatie over hoe Center Parcs met het coronavirus omgaat kijk dan op de coronavirus informatiepagina.

Hoe het allemaal begon: Sluiting van alle Center Parcs parken

Parken in België werden als eerste gesloten
De eerste Center Parcs vakantieparken werden gesloten in België. Op last van de Belgische overheid moesten alle Vlaamse Center Parcs en Sunparks parken in België sluiten op vrijdag 13 maart 2020.

Frankrijk, Nederland en Duitsland volgenden al snel
Hierna volgende de sluiting van de parken in Frankrijk. Deze werden gesloten op zondag 15 maart 2020. Tot slot werden de parken in Nederland en Duitsland gesloten op maandag 16 maart 2020 12:00u.

Center Parcs parken werden hermetisch afgesloten door beveiligers
Zodra de parken gesloten werden moesten vakantiegangers zo snel mogelijk hun vakantiehuisje verlaten. Direct nadat parkgasten het park hadden verlaten gingen schoonmakers aan de gang om de cottages schoon te maken en zorgden beveiligers voor het hermetisch afsluiten van de parken: eerst werden linten gespannen, daarna werden hekken geplaatst.

Er blijft wel personeel op de parken werken die o.a. de dieren op het park (kinderboerderij) te eten geven. Ook beveiliging blijft aanwezig.

Het sluiten van de parken in binnen- en buitenland is ordelijk verlopen. Het is wel heel druk bij het Customer Contact Center met vragen van klanten. Maar dat is eigenlijk bij alle vakantiepark aanbieders het geval zoals bij Landal GreenParks en Roompot.

Bij Center Parcs ontvangen vakantiegangers een digitale voucher met de waarde van hun originele reservering. Deze kunnen zij gebruiken voor het boeken van hun volgende vakantie.

Digitale vouchers en Dagrecreatie tickets

Digitale voucher voor gasten
Center Parcs geeft aan dat gasten een digitale voucher ontvangen met een waarde die gelijk is aan hun originele reservering. Deze voucher kan gebruikt worden voor het boeken voor een volgende verblijf. De vouchers worden verstuurd per e-mail.

Dagreactie tickets wijzigen
Alle Center Parcs parken zijn niet alleen gesloten voor gasten, maar ook voor dagrecreanten. Center Parcs geeft aan dat iedereen die een ticket heeft gekocht bij Center Parcs voor de periode dat de parken gesloten zijn, deze gratis gewijzigd kan worden. Neem hiervoor contact op met het betreffende vakantiepark waarvoor je een dagrecreatie ticket hebt gekocht (per park is een contactpagina beschikbaar).

Informatiepagina coronavirus

Informatiepagina Center Parcs
Center Parcs heeft een informatiepagina over het coronavirus COVID-19. Hierop vind je de meest recente ontwikkelingen m.b.t. dit virus en hoe de Center Parcs parken hiermee omgaan.

Vakantieparken en het coronavirus
We hebben zelf ook een coronavirus informatiepagina: ‘Vakantieparken en het coronavirus‘. Op deze pagina kun je informatie vinden zoals de contactgegevens van vakantieparken, het wijzigen (omboeken) en annuleren van je vakantie en directe links naar coronavirus informatiepagina’s van de verschillende vakantiepark aanbieders zoals van Center Parcs, Landal GreenParks en Roompot.

Extra informatie

13 mei 2020 – Center Parcs gaat weer open
Goed nieuws! De parken van Center Parcs gaan weer open. Een aangepast aanbod, flexibele boekingsvoorwaarden en diverse veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Op de pagina data heropening Center Parcs parken kun je zien wanneer de deuren van welke vakantieparken precies open gaan.

Tip: Center Parcs heeft de service Gratis Omboeken. Dit houdt in dat je nu je vakantie kunt boeken, maar later altijd nog gratis mag omboeken naar een ander verblijf t/m december 2020.

Center Parcs is Lock Down voor
Omdat Center Parcs snel en adequaat heeft gehandeld door al haar parken te sluiten is zij daarmee wezenlijk een lockdown in Nederland voor. Door dit een lockdown niet af te wachten, maar meteen door te pakken loopt ze daarmee voor op wat nog allemaal komen kan. Vakantiegangers hebben in ieder geval netjes hun spullen kunnen pakken en veilig huiswaarts kunnen keren.

Op dit moment is alle focus gericht op vragen die binnenkomen via de klantenservice, hulp bieden aan klanten m.b.t. reeds gemaakte boekingen en toekomstige boekingen en ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus nauwlettend in de gaten houden.

Geen geld terug, wel een voucher
Bij Center Parcs krijg je geen geld terug, maar je ontvangt wel een digitale voucher (recreatie-voucher) ter waarde van de originele reservering. Deze voucher wordt in de media ook wel een coronavoucher genoemd. De voucher kun je gebruiken voor het boeken van je volgende verblijf.

Ook parken in de UK gesloten
Ook in de UK zijn de Center Parcs gesloten (van 20 maart t/m 16 april 2020). Net als in o.a. Nederland is het heel druk bij de klantenservice met vragen van vakantiegangers. Wat ons wel opviel was dat er in de UK een mogelijkheid is om te kiezen tussen uit terugbetaling (refund) of een rebook (opnieuw boeken) van de vakantie. Dit omdat in bijvoorbeeld Nederland alleen een voucher mogelijk is.