Bij Trail of Senses op Center Parcs Erperheide ontdek je de natuur met je zintuigen

Trail of Senses is een nieuwe natuurbelevingsactiviteit voor het hele gezin bij Center Parcs Erperheide (België). Het is een familiewandeling waarbij een beroep wordt gedaan op de zintuigen van mensen.

© Foto: centerparcs.nl - Trail of Senses is onderdeel van de Nature Trail op Center Parcs Erperheide. Het is een wandeltocht waarbij je zintuigen worden geprikkeld. De wandeling kan worden uitgebreid met een wandeltocht naar de Vallei van Abeek.
© Foto: centerparcs.nl – Trail of Senses is onderdeel van de Nature Trail op Center Parcs Erperheide. Het is een wandeltocht waarbij je zintuigen worden geprikkeld. De wandeling kan worden uitgebreid met een wandeltocht naar de Vallei van Abeek.

Trail of Senses is wandeltocht waarbij je zintuigen worden geprikkeld

De Trail of Senses is een nieuwe buitenactiviteit die ondernomen kan worden op Center Parcs Erperheide (België). Het is een wandelroute die 30 minuten duurt. Deze activiteit is onderdeel van de Nature Trail.

Tijdens de wandeling worden je zintuigen geprikkeld. Deelnemers leren over smaken en geuren bij mensen en binnen de dierenwereld.

Je kunt hierbij denken aan het proeven van verschillende soorten planten en geblinddoekt ruiken aan geuren zoals azijn en munt.

De wandeling van 30 minuten kan uitgebreid worden door deze te koppelen met een lange wandeling in de Vallei van Abeek.

Bron: vrtnws (vrt.be)

Met App of onder begeleiding van Parkranger
Je kunt de Trail of Senses ondernemen met de Center Parcs Nature Discovery App op de smartphone of onder begeleiding van een Parkranger.

Download de Center Parcs App om te zien wanneer je de Digitale Nature Discovery kunt ondernemen. Kies bij park voor De Vossemeren (B), Erperheide (B) of Bispingerheide (D) en kies daarna voor ‘Activiteiten ontdekken’. Je kunt nu per maand en dag zien wanneer (inclusief tijden) de Digitale Nature Discovery plaatsvindt.

Via de Center Parcs App of de receptie kun je de Nature Trail wandeltocht onder begeleiding van een Ranger reserveren. Bij Erperheide is het ook mogelijk om de nieuwe Trail of Senses, blotevoetenpad of wandeling in de Vallei van Abeek te boeken.

(i) Zodra je gaat deelnemen aan de Nature Trail heb je de Nature Discovery App nodig. Deze is beschikbaar voor iOS en Android.

Nature Trail beschikbaar op 3 Center Parcs parken

De Nature Trail is een natuurbelevingspad waarbij je echt kunt genieten van de prachtige natuur en je onontdekte geheimen van het park leert kennen.

Deze activiteit is inbegrepen bij je verblijf en is geschikt voor het hele gezin.

De Nature Trail kun je vinden op 3 Center Parcs vakantieparken: 2 parken in België en 1 park in Duitsland.

1. De Vossemeren (België)
Bij de Nature Trail van De Vossemeren loop je over kronkelpaadjes en steek je het water over via bruggetjes. Tijdens je wandeltocht ontdek je de rijke natuur met bomen, vogels, insecten, vissen en plantjes.

2. Erperheide (België)
Geniet van de prachtige natuur die het gebied op en rondom Erperheide te bieden heeft. Ontdek tijdens je wandeling de schitterende flora en fauna. Erperheide heeft een unieke Trail of Senses, blotevoetenpad en je kunt je wandeling uitbreiden tot een lange wandeltocht naar de Vallei van Abeek.

3. Bispinger Heide (Duitsland)
Ontdek de prachtige natuur op en rondom Bispinger Heide tijdens de Nature Trail wandeltocht. Maak kennis met alles wat de natuur in dit prachtige stukje Duitsland te bieden heeft zoals de bomen, insecten, planten en vogels.