Vakantie bij Landal GreenParks omboeken i.v.m. Corona? Dit moet je weten

Vakantie bij Landal GreenParks omboeken i.v.m. Corona? Dit moet je weten
© Foto: Landal GreenParks

Wil je jouw vakantie bij Landal GreenParks omboeken i.v.m. Corona of wil je een verblijf gaan boeken dan zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. De belangrijkste informatie(bronnen) hebben we voor je verzameld zodat je niet eerst meer hoeft te gaan zoeken.

Belangrijkste informatiepagina’s op een rijtje

Wanneer je snel opzoek bent naar informatie over jouw verblijf of nog te boeken verblijf en alles rondom Corona dan kan er nogal wat op je afkomen. We hebben gekeken wat de belangrijkste pagina’s zijn van Landal GreenParks met informatie zodat je snel wegwijs wordt.

Contactpagina
Wil je snel contact opnemen met Landal GreenParks? Kijk dan op de contactpagina voor o.a. het telefoonnummer van het Contact Center.

https://www.landal.nl/contact-en-vragen

Algemene voorwaarden
Zeer belangrijke pagina met alle algemene voorwaarden die van toepassing zijn op boekingen gedaan bij Landal GreenParks. Je vindt hier alle actuele voorwaarden waar je rekening mee moet houden wanneer je al een vakantie hebt geboekt bij Landal GreenParks (o.a. voorwaarden m.b.t. wijzigen, omboeken en annuleren). Deze pagina is ook heel belangrijk om door te nemen wanneer je nog een vakantie gaat boeken en je wilt niet voor verrassingen komen te staan.

https://www.landal.nl/over-landal/algemene-voorwaarden

Omboeken en annuleren
Op deze pagina vind je snel informatie m.b.t. het omboeken en annuleren van je verblijf bij Landal GreenParks. Tevens informatie over de annuleringsverzekering van Europ Assitance (kan afgesloten worden tijdens het boeken van een verblijf op landal.nl) en wat je rechten in dat geval zijn wanneer je je verblijf wilt annuleren.

https://www.landal.nl/contact-en-vragen/corona/omboeken-en-annuleren

Wijzigen en annuleren
Informatie over het wijzigen of annuleren van je verblijf bij Landal GreenParks zoals het wijzigen van de reisdata, persoonlijke gegevens aanpassen, reisgenoot toevoegen of verwijderen, huisdier toevoegen, reservering wijzigen en/of arrangement bijboeken, reservering annuleren en reissom terugkrijgen.

https://www.landal.nl/contact-en-vragen/wijzigen-annuleren

Landal App
De Landal App is heel belangrijk om te hebben. Je kunt in deze app inloggen op je jouw MijnLandal-account en veel zelf regelen zoals digitaal inchecken wanneer je arriveert op het vakantiepark, openingstijden Parkshop (indien aanwezig op het park) en eten & drinken bestellen om te laten bezorgen bij je accommodatie of afhalen (indien mogelijk).

APP DOWNLOADEN VOOR IOS OF ANDROID:
https://www.landal.nl/contact-en-vragen

MijnLandal Account
Wil je alles rondom jouw verblijf inzien en/of wijzigingen doorgeven? Je kunt naast de Landal App dit ook op je device zoals een PC, laptop of tablet doen via “Mijn Landal account”.

https://www.landal.nl/contact-en-vragen/mijn-landal-account

Corona-informatie
Belangrijke startpagina voor alle informatie over corona m.b.t. vakantie bij Landal GreenParks zoals richtlijnen, hoe je jouw recreactie-voucher kunt verzilveren en informatie over omboekflexibiliteit en reisadviezen.

https://www.landal.nl/coronavirus-informatie

Gratis annuleren, 100% geld terug?
Landal GreenParks heeft een speciale pagina (‘Zorgeloos boeken’) waarop je kunt zien wanneer je gratis kunt annuleren en 100% je geld terug krijgt.

https://www.landal.nl/algemeen/zorgeloos-boeken

Gasten met verblijf geboekt voor 7 januari 2022 ontvangen e-mail

Gasten die bij Landal GreenParks een vakantie hebben geboekt met aankomst t/m 7 januari 2022 hebben een e-mail ontvangen. In deze e-mail staat vermeld dat je je vakantie door kunt laten gaan of dat je deze kunt omboeken.

BRON:
https://landal.vakantieparken-bungalowparken.nl/2021/12/nieuwe-covid-maatregelen-boeking.html

(!) Er viel ons wel iets heel belangrijks op aan deze e-mail waar je echt even heel goed rekening mee moet houden wanneer je gaat omboeken:

“De recreatie-voucher is 12 maanden geldig en kan besteed worden voor een volgend verblijf t.w.v. 30% van de huurprijs van je huidige verblijf.”

Landal recreatie-voucher
Alle informatie over de Landal recreatie-voucher kun je vinden op: https://www.landal.nl/voucher. Je vindt op deze pagina informatie over o.a. hoe je je recreatie-voucher kunt inwisselen, saldo checken en terugbetaling van je voucher.

Veel gezocht: Landal recreatie-voucher aanvragen
We zagen dat er op moment van schrijven veel gezocht wordt naar “Landal recreatie-voucher aanvragen”. Helaas konden wij geen pagina vinden op landal.nl waar je precies die Landal recreatie-voucher kunt aanvragen.

Dat zit zo:

Op het moment dat de Nederlandse overheid bepaalde Corona maatregelen aankondigt, dan gaat een vakantiepark aanbieder zoals Landal GreenParks kijken wat ze moet gaan doen. Ook overheden van andere landen zoals Duitsland en België kunnen ineens besluiten om bepaalde maatregelen te nemen i.v.m. het Coronavirus.

Wat de exacte Corona richtlijnen zijn m.b.t. Landal vakantieparken zijn per vakantieland kun je hier vinden: https://www.landal.nl/thema/maatregelen

Voor Nederland zijn onlangs (vanaf 19 december 2021) strenge Corona maatregelen ingegaan. Kort samengevat komt het erop neer dat op het gebied van vakantieparken in Nederland geldt dat alle faciliteiten gesloten zijn met uitzondering van supermarkten (bij de Landal vakantieparken zijn dat de Parkshops). Eten en drinken (bijvoorbeeld frietjes, snacks en pizza) kun je laten bezorgen bij je accommodatie of kun je ophalen bij een door het park aangegeven locatie.

Dit is weer een unieke situatie i.v.m. Corona en daarom heeft Landal GreenParks opnieuw de recreactie-voucher ingevoerd. Landal GreenParks heeft bekeken welke gasten een recreactie-voucher kunnen aanvragen.

(!) Update 25-01-2022
Op vrijdag 25 januari 2022 was er persconferentie. Ook op de vakantieparken mag alles weer open (onder strikte voorwaarden opgesteld door de overheid). Dat houdt o.a. in dat faciliteiten zoals restaurants, indoor speelplaatsen en bowlingbanen ook geopend mogen zijn. Je kunt op deze pagina van Landal zien wat de exacte regels zijn m.b.t. bezoeken van de faciliteiten.

Landal recreactie-voucher via e-mail
Gasten van Landal GreenParks met een verblijf met aankomst t/m 7 januari 2022 hebben een e-mail ontvangen van Landal GreenParks met daarin de instructies voor het aanvragen van de recreatie-voucher.

Je kunt niet als “buitenstaander” een bepaalde pagina raadplegen om een recreactie-voucher aan te vragen. Dat kan alleen op instructie van Landal GreenParks.

We hebben gekeken of je misschien via de Landal app bij een recreactie-voucher pagina kunt komen, maar wij konden deze niet vinden.

Mocht het nu zo zijn dat jij een verblijf hebt geboekt bij Landal GreenParks met aankomst t/m 7 januari 2022 maar je hebt geen e-mail m.b.t. de omboekmogelijkheid van jouw verblijf, dan kun je het beste zo snel mogelijk even contact opnemen met het Contact Center van Landal GreenParks. Landal geeft op haar website aan dat het heel erg druk is op haar Contact Center. Het kan zo zijn dat hierdoor moeilijk contact kunt krijgen met het Contact Center. Ons advies is om zo vroeg mogelijk in de ochtend te bellen om rond etenstijd.

Het telefoonnummer van het Landal Contact Center evenals alle informatie m.b.t. contact zoeken met Landal GreenParks kun je vinden op deze pagina:
https://www.landal.nl/contact-en-vragen

Vakantie door laten gaan
Laat je je vakantie doorgaan, houd er dan rekening met de maatregelen die actief zijn op de Landal vakantieparken. Van 19 december 2021 t/m 14 januari 2022 zijn de faciliteiten op de parken gesloten. Inchecken kan digitaal via de Landal app (bij de meeste parken), parkshops blijven open, eten en drinken kun je laten bezorgen bij je accommodatie of ophalen.

Vakantie omboeken
Je kunt bij Landal GreenParks je vakantie omboeken. Dit kun je via de website doen. Je vraagt een recreatie-voucher aan en boekt met deze voucher een nieuw verblijf.

1. Vraag een recreatie-voucher aan

*Informatie over voucher inwisselen en saldo checken:
https://www.landal.nl/voucher

2. Kies een bestemming

3. Boek je vakantie online via landal.nl

4. Kies bij betaling voor ‘reserveer en betaal binnen 14 dagen of geef aan dat je met een recreatie-voucher wilt betalen’

5. De veiligheidscode van de recreactie-voucher staat vermeld onder het kaartnummer in de e-mail

6. Het tegoed van de recreatie-voucher wordt na je boeking automatisch berekend.

Let wel even goed op voordat je gaat omboeken met een recreactie-voucher!
Landal GreenParks geeft in de e-mail aan: De recreatie-voucher is 12 maanden geldig en kan besteed worden voor een volgend verblijf t.w.v. 30% van de huurprijs van je huidige verblijf.