Vakantieparken in Gelderland met een subtropisch zwembad

In Gelderland ligt 1 vakantiepark met een subtropisch zwembad: Vakantiepark De Berkenhorst. Om precies te zijn heeft dit park een zwemparadijs. Dat is net iets minder tropisch dan bijvoorbeeld de subtropische zwembaden van Landal GreenParks en Center Parcs. Toch valt er genoeg zwemplezier te beleven in het mooie zwemparadijs van bungalowpark De Berkenhorst.

Vakantiepark De Berkenhorst

Vakantiepark De Berkenhorst met subtropisch zwembad (zwemparadijs)
Vlakbij Apeldoorn (Gelderland) midden in de Veluwse bossen ligt Vakantiepark De Berkenhorst. Dit is een autovrij bungalowpark met plezier voor het hele gezin. Het park heeft o.a. een overdekt zwemparadijs, midgetgolfbaan, restaurant, speelautomaten, een wellness.

Video
Zin in een leuke vakantie met veel tropisch zwemplezier bij Vakantiepark De Berkenhorst? Bekijk prijzen & beschikbaarheid >

Zwemparadijs voor uren zwemplezier
Het zwemparadijs van Vakantiepark De Berkenhorst is heel mooi zwembad met een tropisch klimaat, kinderbad, waterglijbaan, stroomversnelling en whirlpool/bubbelbad. Bij het zwemparadijs vind je ook diverse wellness faciliteiten: bruiningsapparatuur / solarium, sauna, snelbruiner en traditionele sauna. Als parkgast heb je onbeperkt toegang tot het zwemparadijs, ook op de aankomst- en vertrekdag.

Het tropische klimaat maakt dit zwembad extra aangenaam om lekker te gaan zwemmen. De glijbaan en de stroomversnelling zijn leuke zwemattracties. Even heerlijk ontspannen? Dat kan in de whirlpool/bubbelbad met heerlijk warm water en veel bubbels. Ook is een grote waterfontein, altijd leuk om onder te gaan staan!

Voor de allerkleinsten is er een apart kinderbad (spartelbad). Hier kunnen kleine kinderen in alle rust genieten van veel zwemplezier.

Het glazen dak geeft een heel speciale lichtsfeer in het zwemparadijs. Hier en daar staan ook tropische planten, want dit zwemparadijs toch een beetje dat gevoel geeft van een subtropisch zwemparadijs.

Helaas heeft het zwembad geen golfslagbad of wildwaterbaan. Daarvoor zul je echt naar een Landal of Center Parcs vakantiepark moeten gaan met een subtropisch zwemparadijs. Wel is een leuke zwemmersbar aanwezig en dat is zeker een eigenschap dat dit zwemparadijs uniek maakt. Bij de zwemmersbar kun je lekkere dingen kopen zoals een ijsje, drankje of bakje friet. Ideaal voor wanneer je even flink wat energie wilt opdoen.

Het zwemparadijs is niet splinternieuw en heeft een beetje de sfeer van de vroegere zwemparadijzen van Center Parcs. Toch is het een heel leuk zwembad waar je heel veel zwemplezier kunt hebben. Tijdens je gehele verblijf op Vakantiepark De Berkenhorst hebt je toegang tot het zwemparadijs, ook op de aankomst- en vertrekdag. Even gezellig gaan zwemmen is zeker een leuke activiteit om te ondernemen wanneer je voor de aanchecktijd aankomt op het vakantiepark. Bij de receptie van het park kun je alvast inchecken waarna je meteen het park op kunt. Tot de tijd dat je je vakantiehuisje in kunt, kun je meteen vakantieplezier beleven door bijvoorbeeld te gaan zwemmen of één van de andere activiteiten ondernemen zoals midgetgolfen, gamen of spelen in de speeltuin.

Het zwemparadijs is vooral leuk voor gezinnen met kinderen. Het zwembad is niet supergroot, maar daardoor wel overzichtelijk en de zwemattracties die er zijn zien er netjes uit en geven het zwemplezier zeker een boost. Voor oudere kinderen en tieners kan het zwembad misschien net iets te weinig uitdaging bieden, maar ook zij zullen zich zeker een paar uur prima kunnen vermaken met zwemplezier.

Stroomversnelling
De stroomversnelling gaat best wel snel en is daarom zeker een zwemattractie die je echt eens uitgeprobeerd moet hebben wanneer je gaat zwemmen in het zwemparadijs. De stroomversnelling gaat onder een brug door. Wat kinderen vooral leuk vinden is om tijdens het zwemmen aan deze brug te gaan hangen en heen en weer te schommelen. Maar omdat het stromende water door blijft gaan wordt het schommelen al snel te zwaar en laat je je vanzelf weer mee verder voeren door de stroomversnelling. De stroomversnelling loopt helemaal buitenom het zwembad. Superleuk want zo kun je zowel binnen als buiten in lekker warm water zwemmen.

Kluisjes
Je kleding en kostbaarheden kun je opbergen in één van de kluisjes van het zwembad. Het sleuteltje kun je als armbandje om doen, zodat je deze niet kwijt raakt.

Grote glijbaan
De grote glijbaan is prominent aanwezig in het zwembad. Je klimt eerst langs een zilveren trap naar boven om vervolgens de glijbaan in te stappen en met hoge vaart naar beneden te roetsjen. Aan de onderzijde van de glijbaan plons je vervolgens in een apart zwembadgedeelte. De glijbaan van het zwemparadijs is niet alleen snel, maar duurt ook best wel een tijdje, leuk!

De grote glijbaan is niet alleen voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen. Kun je gezellig samen met je papa, mama, zus, broer of vriendjes gezellig van de glijbaan af.

De glijbaan heeft een doorzichtige glazen kap. Tijdens je rit naar beneden heb je zo uitzicht op het groen van het vakantiepark en de lucht. Het is daardoor geen benauwde afgesloten glijbaan en dat zullen voornamelijk jonge kinderen wel zo fijn vinden.

Even uitrusten?
Even uitrusten van alle zwemplezier? Aan de zijkanten van het zwembad staan stoeltjes en tafels. Ook handig voor ouders die toezicht willen houden op hun zwemmende kroost.

Buiten zwemmen kan het hele jaar
Wil je graag buiten zwemmen? Bij het zwemparadijs van Vakantiepark De Berkenhorst kun je een heel jaar buiten zwemmen, want het buiten zwemgedeelte is verwarmd water. Dus of het nu zomer of winter is, de zwembadtemperatuur is altijd precies goed. Je zwemt van binnen naar buiten via de stroomversnelling. Het buitenzwembad loopt als een halve cirkel van binnen naar buiten.

Nog meer zwemplezier?
Vergeet vooral je zwembrilletje niet mee te nemen wanneer je graag onder water zwemt. Het zwembad is groot genoeg om heel wat duikavonturen te beleven. Ook leuk om mee te nemen naar het zwembad is bijvoorbeeld een opblaasbal of ringen die je kunt opduiken.

Wellness
Bij het zwemparadijs zit ook een wellness gedeelte (dit kun je vinden naast de zwemmersbar). Het wellness gedeelte beschikt over bruiningsapparatuur / solarium, sauna, snelbruiner en traditionele sauna. De whirlpool/bubbelbad is in het zwembad zelf aanwezig. Als parkgast heb je onbeperkt toegang tot het wellnessgedeelte.

Zwemmersbar
Zin in een lekker ijsje of een glaasje drinken? Dit kun je halen bij de zwemmersbar. Makkelijk wan zo hoef je niet zelf van alles mee te nemen naar het zwembad. Het is zelfs mogelijk om een lekker bakje frietjes en/of snack te bestellen. Bij de zwemmersbar staan ook krukken voor wanneer je gezellig bij de bar iets wilt drinken.