Vernieuwingen voor vakantieresort Hof van Saksen

Hof van Saksen krijgt de komende tijd een aantal vernieuwingen. Fase 1 is inmiddels afgerond en daar valt o.a. de vernieuwing van het Grand Café onder. Een ander restaurant op het park krijgt een Mediterraans design. Deze vernieuwing zal begin 2019 worden uitgevoerd.

Vernieuwd Grand Café

Vernieuwd Grand Café Hof van Saksen
Het Grand Café van Hof van Saksen heeft een nieuw design gekregen. Hierbij is gebruik gemaakt van luxe materialen en grafische patronen. Gasten van het restaurant kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water in sfeer.

Bij het Grand Café kun je terecht voor een lekkere kop koffie met iets lekkers, borrelen, lunch of diner. De gerechten worden afgestemd op het seizoen, heerlijk vers, biologisch en de ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Het Grand Café heeft een modern interieur, zeer goede keuken, prachtig uitzicht over het recreatiemeer en heeft bijzondere wijnen.

Bekijk de menukaarten of reserveer direct een tafel >

De 4 andere restaurants op Hof van Saksen

Tijdens je verblijf op Hof van Saksen kun je culinair genieten bij vijf restaurants. Je kunt kiezen uit live-cooking, self-service (buffet), Italiaans, het vernieuwde Grand Café en het popup-restaurant ‘Drentsche Gastro Bar’. Hof van Saksen wil met dit aanbod van maar liefst vijf restaurants gasten blijven verrassen en nieuwe belevingen bieden. Gasten waarderen dit zeer wat blijkt uit de gastwaardering en hoge herhaalbezoek.

Pop-up restaurant Drentsche Gastro Bar Hof van Saksen
Pop-up restaurant Drentsche Gastro Bar

In het pop-up restaurant ‘Drentsche Gastro Bar’ kun je genieten van lekkere streekgerechten. Het diner kun je naar eigen smaak en grootte invullen, omdat de gerechten geserveerd worden als kleine tussengerechten. De (biologische) producten en wijnen worden lokaal ingekocht.

Goed om te weten: Het popup restaurant ‘Drentsche Gastro Bar’ is geopend vanaf 10 juli 2018. Tijdens de zomermaanden kunnen parkgasten van Hof van Saksen hier genieten van lekkere streekgerechten. Omdat het gaat om een popup restaurant is het restaurant voor korte tijd aanwezig op het vakantieresort. Tot wanneer het restaurant geopend blijft is niet bekend, waarschijnlijk is er in juli 2019 weer een ander popup restaurant.

Self-service restaurant Al Fresco
Self-service restaurant Al Fresco

Self-service restaurant Al Fresco heeft een wisselend menu met verse, gezonde gerechten. Het restaurant heeft live-cooking wat wil zeggen dat de kok live diverse vlees- en visgerechten voor jou aan het buffet bereidt. Je hebt bovendien een ruime keuze uit voor- en nagerechten. Kortom, wil je een ware culinaire verrassing beleven dan is dit restaurant wel iets voor jou. Gezellige avond met het hele gezin? Restaurant Al Fesco heeft een kinderbuffet en speelgoed. Tip: Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis gebruikmaken van het buffet.

Restaurant Gusto
Restaurant Gusto

Restaurant Gusto bereidt iedere dag de lekkerste pizza’s en pasta’s uit eigen oven met dagverse ingrediënten. Je kunt een keuze maken uit een ruim assortiment met pizza’s, pasta’s en lekkere bijgerechten. Alles draait bij dit restaurant om smaak, kwaliteit, service en gemak.


Snackrestaurant Rapido

Snackrestaurant is stijlvol en strak. Bij Rapido kun je terecht voor snacks, milkshakes, pasta’s, ijs, salades en verfrissende drankjes. In de zomer kun je heerlijk op het ruime terras genieten van de zomerzon en iets lekkers drinken en/of eten.

Vernieuwingen vakantieboerderijen en serviceaanbod

De vakantieboerderijen en serviceaanbod zijn vernieuwd. De 12-persoons boerderijen hebben nu mooie nieuwe loungebanken en de 8-persoons kinderaccommodaties hebben extra speelelementen gekregen zoals een zandbak in de tuin. Hondenbezitters kunnen hun huisdier voor een paar uurtjes of een hele vakantie onderbrengen is het nabij gelegen hondenpension ‘Nieuwe Dieren’. Voor kinderen van medewerkers van Hof van Saksen is op het resort een crèche geopend: ‘Bij Ot & Sien’.

12-Persoonsboerderij 12C
12-Persoonsboerderij 12C

De 12-persoonsboerderij 12C is circa 184 m² groot en is geschakeld. Beschikt o.a. over 6 slaapkamers, gashaard, 2 combimagnetrons, standaard keukeninventaris, waterkoker, 2 vaatwassers en elektrische citruspers.

12-Persoons Culinaire boerderij 12CE
12-Persoons Culinaire boerderij 12CE

De 12-persoons Culinaire boerderij 12CE is circa 184 m² groot en is geschakeld. Beschikt o.a. over 6 slaapkamers, kookeiland, luxe keukenapparatuur, Teppanyaki plaat, KitchenAid mixer, warmhoudlades, wijnklimaatkast, bar, 2 combimagnetrons, stoomoven, waterkoker, 2 vaatwassers en elektrische citruspers.

4-Persoons Newbornboederij 4CEN
4-Persoons Newbornboederij 4CEN

De 4-persoons Newbornboederij 4CEN is een kinderaccommodatie. Circa 92 m² groot en geschakeld. Beschikt o.a. over 3 slaapkamers, schommelstoel en wipstoel.

4-Persoons 'kinder'boerderij 4CK
4-Persoons ‘kinder’boerderij 4CK

De 4-persoons ‘kinder’boerderij 4CK is een kinderaccommodatie. Circa 92 m² groot en geschakeld. Beschikt o.a. over 3 slaapkamers, babybad, babypot, toiletverkleiner, luieremmer, commode, aankleedkussen, kinderservies, kinderbox, kinderbestek en kinderstoel.

6-Persoons 'kinder'boerderij 6CK
6-Persoons ‘kinder’boerderij 6CK

De 6-persoons ‘kinder’boerderij 6CK is een kinderaccommodatie. Circa 92 m² groot en geschakeld. Beschikt o.a. over 3 slaapkamers, kinderspeel-/slaapkamer met stapelbed, kinderbed (op aanvraag), Blu-ray-speler en LED flatscreen-TV.

8-Persoons 'kinder'boerderij 8CK
8-Persoons ‘kinder’boerderij 8CK

De 8-persoons ‘kinder’boerderij 8CK is een kinderaccommodatie. Circa 184 m² groot en vrijstaand. Beschikt o.a. over 4 slaapkamers, kinderbed, babybad, toiletverkleiner, luieremmer, commode, aankleedkussen, kinderservies, kinderbox en kinderbestek.

Toekomstige uitbreiding met attracties en vakantieboerderijen


Hof van Saksen krijgt de komende tijd attracties en vakantieboerderijen. Wanneer precies wordt gestart met de update is nog niet bekend. Op dit moment is Landal GreenParks bezig met de planvorming, het bestemmingsplan is al klaar.

Hof van Saksen heeft op dit moment 166 Saksische vakantieboerderijen en 66 vakantiehuizen. Omdat de bezetting van Hof van Saksen groeit is er vraag naar meer accommodaties. Hof van Saksen groeide de afgelopen jaren met 15 tot 20 procent.

Komend jaar worden de glijbanen van het zwemparadijs uitgebreid met een extra bandenglijbaan. Op dit moment heeft Hof van Saksen drie nieuwe glijbanen: Intenso (hoogste bandenglijbaan), Bombo (grootste indoorbandenglijbaan) en Presto (steilste speedslide). Bovenin de toren waar alle glijbanen bij elkaar komen is al rekening gehouden met de aansluiting van een 4e glijbaan.

Hof van Saksen heeft veel faciliteiten en activiteiten

Hof van Saksen heeft veel faciliteiten en activiteiten
Vakantiegangers boeken graag een vakantie bij Hof van Saksen, omdat dit luxe resort veel faciliteiten en activiteiten heeft. Op culinair gebied heb je de keuze uit vijf restaurants. Veel waterpret kan beleefd worden on het grote overdekte zwembad met drie spectaculaire indoorwaterglijbanen en wildwaterbaan. In de Spa & Wellness kun je heerlijk tot rust komen en gebruikmaken van sauna’s, baden, gezichtsbehandeling, massage of manicure. Speciaal voor kinderen zijn er o.a. een klimtoren, trampolines in de Bounz® Arena, indoorspeelparadijs en Kinder Academies. Buiten valt er ook genoeg te beleven met klimmen en vele activiteiten op het multifunctionele sportveld.

Tip: Hof van Saksen is genomineerd voor Kids Vakantieaanbieder Award

Hof van Saksen is een geliefd vakantiepark bij gezinnen met kinderen. Voor de Kids Vakantieaanbieder Awards 2019 is Hof van Saksen genomineerd in de categorie Vakantieparken. Met de Kids Enquête kun je een stem uitbrengen (t/m maandag 7 januari 2019) voor Hof van Saksen. Winnaars worden bepaald door kinderen en ouders. Zondag 13 januari 2019 worden de awards uitgereikt op de Vakantiebeurs door Vinchenzo.