Vissen bij Landal Het Vennenbos

Het is mogelijk om te vissen tijdens je vakantie op Landal Het Vennenbos (Noord-Brabant). Je hebt geen vergunning nodig. Wanneer je super gek bent op vissen dan kun je het beste een vakantiehuisje boeken aan het water. Kun je direct vanuit je bungalow naar het water lopen en een hengeltje uitgooien.

Vissen bij Landal Het Vennenbos
Tip: Kies voor een bungalow aan het water bij Landal Het Vennenbos, kun je meteen een hengeltje uitgooien

Geen vergunning nodig
Om te kunnen vissen bij Landal Het Vennenbos heb je geen vergunning nodig, deze leuke buitenactiviteit kost je dus niet extra’s. Neem wel je eigen hengel(s) mee, want je kunt geen vishengel huren op het park. Belangrijk is dat je altijd goed in de gaten houdt dat je de vissen vriendelijk behandeld, netjes terug zet in het water en dat je ook goed let om je omgeving, gooi bijvoorbeeld geen hengel uit op het moment dat andere parkgasten in een waterfiets voorbij komen.

Grote waterplas (waterfietsplas) is beste plaats om te vissen
Het beste kun je een visstek zoeken bij het grote watergedeelte dat begint bij het Park Plaza (faciliteiten zoals het subtropisch waterparadijs, trekvlot en waterfietsen zijn hier gevestigd), dit wordt ook wel de ‘waterfietsplas’ genoemd. Pas hier wel op met het uitgooien van je hengel, want je wilt niet je vishaak bij iemand in zijn waterfiets gooien.

Landal Het Vennenbos heeft nog meer waterpartijen dan de waterfietsplas, maar veel hiervan staan droog of hebben troebel water met veel rotzooi zoals takken. Daar ga je niet bepaald een leuk stekje vinden om te vissen.

Vissen vanuit een waterfiets
Het is niet bekend of je vanuit een waterfiets mag vissen, daarover konden we niets vinden in de informatie van Landal GreenParks. Wanneer je dat wilt gaan doen kun je het beste even bij de receptie (voorzijde van het park) of bij de infobalie in het Park Plaza) vragen wat wel/niet is toegestaan.

Huisjes gelegen aan het grote meer
Een aantal typen vakantiehuisjes zijn aan het ‘grote meer’ op het park gevestigd. Zoals je op de plattegrond van Landal Het Vennenbos kunt zien zijn dat de typen bungalows: 6B1 (6-persoons), 8EM (8-persoons) en 8C (8-persoons). Deze bungalows hebben hun achtertuin en terras richting het water liggen. Je loopt vanuit je bungalow direct naar de waterkant en kunt meteen beginnen met vissen.

Bungalow vlakbij het water zodat je altijd comfortabel kunt vissen

Best wel veel bungalows op Landal Het Vennenbos liggen aan het water, maar die liggen niet allemaal aan het grote binnenwater (waterfietsplas). Sommige gedeeltes staan droog. Zeker in de zomerperioden staan vlaktes die op de plattegrond worden aangegeven als water droog. De beste visstekken vindt je bij het water aan de achterzijde (zuidkant) van het park. Zoals we al eerder schreven: dit water begint bij het Park Plaza waar ook de waterfietsen en het trekvlot liggen.

Wanneer je absoluut zeker wilt zijn dat je verblijft in een bungalow welke grenst aan de waterkant en waarbij je meteen met je hengeltje naar een leuke visstek kunt lopen kun je het beste een voorkeursboeking doen bij Landal GreenParks wanneer je gaat boeken. Maak hierbij gebruik van de bungalownummer optie. Dat wil zeggen dat je het bungalownummer kunt doorgeven waarin je vakantie wilt vieren. Alle bungalownummers kun je eenvoudig vinden op de plattegrond van het park. Goed om te weten: Een voorkeursboeking is niet gratis bij Landal GreenParks, maar je weet wel zeker dat je in het juiste vakantiehuisje terecht komt.

Tip: Bij Center Parcs kun je perfect vissen én je ontvangt een coupon voor een gratis voorkeursligging van je cottage t.w.v. € 33 wanneer je vroeg je vakantie boekt (=minimaal twee maanden van te voren).

Waarom zou je juist kiezen voor een bungalow aan het water?

Het makkelijke van een bungalow aan het water is dat je alleen maar je vishengel(s) hoeft te pakken en je loopt naar de kant van het water om te vissen. Zit je een stuk verder van het water vandaan, dan moet je met al je visspullen over het park heen kuieren. Mocht je tussendoor zin hebben in iets lekkers van drinken of eten dan kun je je visspullen even laten liggen en naar je bungalow lopen. Ook wanneer je ’s avonds laat nog even zin hebt om te gaan vissen, dan zit je binnen 5 minuten te vissen wanneer je een huisje hebt aan het water.

Bungalow type 6B1 is een leuk vakantiehuisje

Bungalow type 6B1 is een leuk vakantiehuisje
De 6B1 bungalows van Landal Het Vennenbos hebben een vernieuwd interieur en zijn van alle gemakken voorzien. Een groot gedeelte van de 6B1 bungalows zijn gelegen aan de grote waterpartij die start vanaf het Park Plaza. Vanuit het terras van je bungalow kijk je zo op water. Dit is dan ook een ideaal bungalowtype om te boeken wanneer je wilt vissen tijdens je vakantie of wanneer je juist voor een visvakantie kiest.

De 6B1 bungalow is circa 68 m² groot en biedt plaats voor maximaal 6 personen. Dit bungalowtype is geschakeld en heeft 2 verdiepingen. Er zijn 3 slaapkamers en er is 1 badkamer met vlakke douche. De bungalow heeft een modern interieur met frisse kleuren. Dankzij de grote raampartijen is er veel licht aanwezig in het vakantiehuisje. De bungalow is van alle gemakken voorzien zoals een open keuken met o.a. magnetron, vaatwasser en inductiekookplaat (4-pits), flatscreen-TV in de woonkamer, wifi-internet (tegen betaling) en terras met terrasmeubilair en parasol. Tip: Je kunt je visspullen opbergen in de inpandige berging.

Zijn er eigenlijk wel vissen bij Landal Het Vennenbos?

Liefhebbers van vissen zijn over het algemeen positief over de vismogelijkheden bij Landal het Vennenbos. Er zijn zeker vissen aanwezig in de wateren van Het Vennenbos. Het beste kun je zelf op het park even rondkijken waar je graag het liefste wilt gaat vissen. In bepaalde perioden van het jaar staan sommige watervlaktes op het park droog. Waar je altijd water kunt vinden is bij het grote binnenwater waar je ook kunt waterfietsen (=waterfietsplas). Kijk zeker eens naar onderstaande video waarin je iemand kunt zien zoeken naar karpervissen in één van de wateren van Landal het Vennenbos.

TIP: Wil je echt eens een toffe visvakantie beleven? Kijk dan eens naar het Vissen bij Center Parcs overzicht. Gegarandeerd veel visplezier!

Je krijgt door deze video meteen ook een kleine impressie van hoe bungalows op dit park aan het water liggen. Zoals je kunt zien is het heel tof om een bungalow aan de waterkant te hebben, omdat je dan altijd snel kunt vissen wanneer je maar wil. En omdat je bungalow vlakbij is, kun je altijd snel even iets te eten of drinken halen of naar de WC zonder dat je al je visspullen weer mee moet sjouwen over het park.