Golfen zonder GVB kan op een Pitch & Putt baan bij Landal

Golfen zonder GVB kan op een Pitch & Putt baan bij Landal
Ben je niet in het bezit van een GVB (golfvaardigheidsbewijs)? Bij Landal kun je toch direct de baan op door te gaan golfen op een Pitch & Putt golfbaan. Deze manier van golfen wordt steeds populairder en hierbij heb je geen vergunning (GVB) nodig. Er zijn vijf Landal vakantieparken waarbij je kunt golfen op een Pitch & Putt baan.

Landal Vakantieparken met een Pitch & Putt baan

Landal Het Land van Bartje
Landal Het Land van Bartje
, Drenthe
Mooi vakantiepark gelegen midden in het groen. Dit park ligt midden in de bossen van natuurgebied De Hondsrug. Dit natuurgebied kenmerkt zich door zijn veelzijdige Drentse landschap. Op het gebied van sport en spel is er veel te doen. Zo kun je o.a. gaan golfen op de mooie golfbaan van Countrygolf Ees. Hier kun je in alle rust en midden in de natuur een balletje slaan. Ook leuk om te doen is afslaan op de driving range met overdekte afslagplaatsen.

Landal Orveltermarke
Landal Orveltermarke
, Drenthe
Wanneer je opzoek bent naar rust, avontuur, natuur en cultuur dan zit je bij Landal Orveltermarke goed! Bij dit park vind je het namelijk allemaal. Veel sport- en spelmogelijkheden zoals golfen op de 18-holes Pitch & Putt golfbaan. Mooie golfbaan omringd door bomen. Hier kun je optimaal genieten van veel golfplezier.

Landal Esonstad
Landal Esonstad
, Friesland
Landal Esonstad is een waterrijk stadje waar je verblijft in een bungalow in de typerende vestingstad of moderne terpwoning aan het water. Dit vakantiepark ligt vlakbij De Wassenzee en grens aan Nationaal Park Lauwersmeer. Landal Esonstad heeft een bijzondere en uitdagende 18-holes golfbaan. Deze is onderverdeeld in ‘De Seedyk’ (holes 1-9) en ‘De Terpen (holes 10-18). De hoogteverschillen, vele waterpartijen en hindernissen (b.v. bunkers) maken deze Pitch & Golfbaan een ware beleving. Iedereen vanaf 8 jaar kan hier golfen.

Landal Beach Resort Ooghduyne
Landal Beach Resort Ooghduyne
, Noord-Holland
Ga lekker uitwaaien aan de kust bij Landal Beach Resort Ooghduyne. Dit park heeft veel te bieden voor jong en oud. Absoluut één van de gaafste activiteiten van dit vakantiepark is de golfbaan: NFG A-status links golfbaan, Driving Range ‘on water’ en Par 3 familiebaan. Ervaren golfspelers kunnen gerecht bij de 9-holes golfbaan en speciaal voor spelers zonder GVB is er de familiebaan. Wil je oefenen met afslaan? Dat kan op de unieke Driving Range ‘on water’. Terwijl je aan het golfen bent waait de zachte zeebries langs je hoofd. Echt een fantastische ervaring om te golfen bij Golfbaan Ooghduyne!

Landal Winterberg
Landal Winterberg
, Duitsland
In het mooie Duitsland ligt Landal Winterberg. Dit park ligt midden in de natuur, heeft gezellige chalets die van alle gemakken zijn voorzien en een ruim aanbod met sport- en spelmogelijkheden zoals golfen in een unieke omgeving. Voor ervaren golfers is er een 9-holes par 72 golfbaan, voor beginners een superleuke Pitch & Putt golfbaan.

Pitch & Putt golf bij Golfclub de Semslanden

Pitch & Putt golf bij Golfclub de Semslanden
Je kunt tijdens je vakantie ook tegen betaling Pitch & Putt golfen bij Golfclub de Semslanden (Gasselternijveen) in Drenthe. Er zijn 5 Landal parken in de omgeving van deze golfclub. De Semslanden is een heel mooi golfpark met een green fee 18 holes baan, 9 holes par 3 baan, zandwal, driving range, brasserie en shop.

5 Landal parken vlakbij Golfclub de Semslanden
Landal Het Land van Bartje (13 km)
Hof van Saksen (18 km)
Waterpark De Bloemert (24 km)
Landal Orveltermarke (28 km)
Landal Aelderholt (33 km)

Wat is Pitch & Putt Golf?

Pitch & Putt Golf vindt zijn oorsprong in Ierland en Engeland. Sinds 1935 wordt daar deze golfsport actief gespeeld. De eerste Pitch & Putt golfbaan werd in Nederland in 1998 geopend in Koekange.

Het golfspel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan. Pitch & Putt Golf staat vooral bekend om de kortere holes (meestal afstand tussen de 30 en 90 meter). Een volledige ronde duurt ongeveer tussen de 2 á 2,5 uur. Pitch & Putt Golf is geschikt om gespeeld te worden door volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Voor deze sport is geen GVB (golfvaardigheidsbewijs) nodig. Binnen vijf minuten heeft u voldoende basis om een leuke ronde mee te kunnen spelen. Pitch & Putt Golf is ook geschikt voor ervaren golfers.

Het doel van het spel is om een golfbal vanaf de afslagplaats naar de vlag toe te pitchen (dit is hetzelfde als een halve golfswing maken). Nadat de pitch is gemaakt, dient de golfbal met putten in de hole gebracht te worden. Binnen de Pitch & Putt golf mag er met 3 clubs worden gespeeld. 2 Golfclubs om mee te pitchen en 1 golfclub om mee te putten. Bij de meeste spelvormen van Pitch & Putt telt een slag als 1 punt. De punten dienen aan het einde van een spel opgeteld te worden. De persoon met de minste punten (minste slagen) heeft gewonnen.

Pitch & Putt kan ook ingezet worden om te trainen zodat u hierna voor het GVB op kunt gaan. Het GVB geeft toegang tot de gewone golfbanen. Bij Landal Greenparks kunt u op de meeste golfparken in slechts één week uw golfvaardigheidsbewijs halen!

Pitch & Putt golf is voor iedereen

Wil je graag kennismaken met de golfsport of heb jij al ervaring met golf? Pitch & Putt golf is voor iedereen: pro’s en beginners. Grootste verschil met gewoon golf is dat de afstand tussen de holes een stuk kleiner is en dat maakt dit spel toegankelijk voor iedereen. Perfect voor iedereen die voor de eerste keer gaat golfen, beginnend is of zijn/haar golfvaardigheden aan de rest van het gezin, familie of vrienden wil laten zien. Pitch & Putt golf is absoluut één van de leukste activiteiten die je tijdens je vakantie kunt ondernemen!

Waarom Pitch & Putt Golf?

+ Superleuke sport, zorgt voor een ontspannen sfeer
+ Iedereen van 8 jaar en ouder kan dit golfspel spelen
+ Speel golf met familie, vrienden, collega’s of individueel
+ Met en zonder golfervaring erg leuk om te spelen
+ Een GVB (golfvaardigheidsbewijs) is niet nodig

Klaar voor de volgende stap?

Klaar voor de volgende stap? Ga golfen als een pro bij één van de Landal parken met een golfbaan
Ben jij klaar om te gaan golfen als een pro? Landal heeft een ruim aanbod met vakantieparken met een golfbaan op of dichtbij het park. Alleen bij een Pitch & Putt golfbaan heb je geen GVB nodig. Wil je graag door naar de volgende stap en wil je golfen op een pro golfbaan? Dan dien je in het bezit te zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Het halen van je GVB is absoluut de moeite waard. Het is echt genieten om samen op een prachtige pro golfbaan heerlijk te golfen en tegelijk te genieten van de prachtige omgeving.

Bekijk Landal vakantieparken met een golfbaan ›