Landal Wifi internet gratis of tegen betaling

Op de Landal parken kunt u gebruikmaken van Wifi internet. Bij sommige parken is dat betaald, maar bij veel parken is het gratis. De beschikking hebben over een internetverbinding tijdens de vakantie is tegenwoordig voor veel mensen onmisbaar. Sommige parkgasten hebben het nodig om bereikbaar te blijven voor hun werkgever, andere voor plezier zoals e-mailen en het kunnen kijken naar video’s op YouTube. Gelukkig heeft Landal hieraan gedacht.

landal.nl/wifi-internet
Handig overzicht met informatie over bij welke Landal parken Wifi internet gratis is of tegen betaling.

Wifi internet bij Landal GreenParks, Plaatje: Meisje ligt op de bank met iPad en maakt gebruik van Wifi internet in een bungalow van Landal. Verder te zien: Tafeltje met fruitschaal en twee wijnglazen.

Luxe en extra accommodaties = gratis internetverbinding
Bij Landal is het zo dat internet over het algemeen gratis is in luxe en extra luxe accommodaties. Bij luxe of extra luxe bungalows ontvangt u bij aankomst op het park Wifivouchers. Landal Het Vennenbos en Landal De Lommerbergen hebben geen luxe of extra luxe bungalows, op die parken betaalt u dus altijd om gebruik te kunnen maken van internet. Zeker wanneer u een week vakantie boekt bij één van deze parken en die week alle dagen Wifi internet wilt hebben, dan krijgt u te maken met enkele tientjes extra kosten.

Standaard (Comfort) accommodatie = soms betaalde internetverbinding
Voor Wifi internet in standaard (comfort) vakantiehuisjes kan het zijn dat u internetvouchers moet aanschaffen.

Hoe kan ik zien of een Landal park gratis of betaalde Wifi heeft?
Landal heeft een handig overzicht beschikbaar waarop u kunt zien op welke parken internet gratis is en op welke parken tegen betaling. Ook wordt aangegeven waar Wifi spots zitten bij de faciliteiten op het park. Bij deze Wifi spots (bijvoorbeeld bij het restaurant of receptie) is internet gratis.

Waar kan ik Wifi internet vouchers kopen?
U kunt internet vouchers kopen bij uw reservering of bij de receptie op het park.

Wat is het Landal Wifi wachtwoord?
Op de internetkaarten die u kunt kopen bij de receptie staat op het kaart staat alles aangegeven: voor hoeveel dagen de internettegoedkaart is, inlognaam en wachtwoord. Wanneer u niet gebruikmaakt van een internetkaart, dan kunt u via een betaalgegevens internet inloggegevens aanmaken (inlognaam + wachtwoord).

Waar vind ik de internetkosten?
Ga naar dit overzicht en klik daarna het park aan waar u naartoe gaat / waar u op dit moment verblijft. Klik dan op de link onder het kopje ‘internet’. U gaat dan meteen naar de internet informatiepagina van het park. Bij het onderdeel vouchers en prijzen kunt precies zien wat u per soort voucher betaalt voor internet (keuze uit 1 dag, weekend/midweek, week en langer dan een week tot maximaal 28 dagen).

Onder de prijzen kunt u nog speciale info zien zoals of er speciale prijzen gelden wanneer u langer verblijft, met hoeveel apparaten u maximaal toegang hebt per wificode (meestal in luxe accommodaties is dat een onbeperkt aantal apparaten) en of er bij de centrale voorzieningen gratis wifi is.

Tip: Het is goedkoper om vooraf Wifi internetkaarten te kopen, dan nadien via de receptie van een Landal park.

Goed om in de gaten te houden!

Drukke vakantieperiodes
Het kan zo zijn dat in de drukke vakantieperiodes de internetsnelheid op een Landal park niet optimaal is. Dit wordt veroorzaakt doordat de internetverbinding een bepaalde capaciteit aankan. Als veel parkgasten tegelijkertijd gebruikmaken van internet kan het zo zijn dat de Wifi verbinding wat trager wordt. Mocht u problemen ervaren met het internet, dan kunt u dit melden bij de receptie op het park. Mocht u een voucher gekocht hebben, maar het internet het helemaal niet doen, dan kunt u bij de receptie vragen of u uw geld terug kunt krijgen.

Wifi signaal soms minder op bepaalde parken
Op sommige Landal parken is het Wifi signaal niet altijd even goed. Bijvoorbeeld bij de parken Het Vennenbos en Coldenhove wordt het wifi signaal weleens verstoord, omdat deze parken midden in de bossen liggen. Vaak is bij dit soort parken een tweede internetmogelijkheid (Wifi signaal) bij een centraal gebouw, bijvoorbeeld in het restaurant of in het Park Plaza (=centrum van Het Vennenbos en De Lommerbergen). Meestal kunt u gratis gebruikmaken van internet op dat Wifi netwerk of u bent verplicht een consumptie te nemen.

Wifi niet altijd even goed op parken in het buitenland
Helaas is de internetverbinding op Landal parken in het buitenland niet altijd even optimaal. Mogelijk kunt u (wanneer u naar een vakantiepark gaat dat iets meer buiten de ‘bewoonde wereld’ ligt), beter een eigen 4G Wifi modem meenemen (ook wel Mifi modem genoemd). Daar kunt u dan een 4G SIM-kaart indoen van een netwerk zoals T-Mobile of Vodafone. Tip: Bijvoorbeeld bij Bol.com kunt u een keuze maken uit diverse 4G modems / Mifi modems.

Hoe meer dagen, des te goedkoper het internet is
Bekijk goed hoeveel dagen u internet nodig denkt te hebben tijdens uw vakantie. Koopt u een voucher voor meerdere dagen dan bent u veel goedkoper uit dan wanneer u steeds een 1 dag voucher zou kopen. Verblijft u een weekend of midweek bij Landal? Kies dan meteen voor de weekend/midweek Wifi-kaart. Verblijft u een week? Kies dan voor de week-voucher. Mocht u langer dan een week op vakantie zijn, dan kunt u een Wifi-kaart kopen die langer geldt dan een week (tot max. 28 dagen) voor een vaste prijs.

Wifi delen
Wanneer u een wificode (=internetvoucher) koopt bij Landal dan heb u hiermee toegang tot internet met maximaal 6 apparaten. Wanneer u dus online wilt kunnen zijn met een laptop, iPad (of andere tablet) en smartphone is dat geen probleem. Mocht u met meer dan 6 apparaten gebruik willen maken van Wifi, dan dient u meerdere wificodes te kopen. Stel dat u met 8 personen bent en u wilt allemaal gebruik kunnen maken van Wifi, dan heeft u 2 internetvouchers nodig. In luxe bungalows kunt u meestal met een onbeperkt aantal apparaten online.

Kan ik op internet (gratis) Landal Wifi codes vinden?
Nee, bovendien zou dat illegaal zijn. Wanneer u verblijft op een park in een accommodatie waar u geen gratis internet hebt, koop dan gewoon de internetvouchers bij Landal GreenParks. Tip: Koop internetvouchers met korting bij Landal GreenParks door deze meteen mee te reserveren tijdens het het boeken van uw bungalow. U bent goedkoper uit bij een weekend/midweek, week of langer dan een week voucher. Uw korting is dan rond de € 3 per Wifi-kaartje.

Mocht u onverhoopt toch vergeten Wifi vouchers gekocht te hebben bij aankomst op het park, koop deze dan bij de receptie. U kunt dan meteen vanaf het begin van uw vakantie gebruikmaken van draadloos internet.

Vermijd apps die zogenaamd paswoorden weten van Wifi hotspot
In de app stores zijn apps te vinden die claimen wachtwoorden te kunnen tonen van Wifi hotspots. Bij sommige apps worden ook hotspots van Landal GreenParks genoemd. Laat deze apps links liggen, want de kans op het binnenhalen van malafide apps op je smartphone is groot. Verblijf je op een Landal park waar je niet gratis kunt internetten koop dan gewoon een Wifi voucher.