Review Roompot Summer Sale aanbieding (zomervakantie)

Review Summer Sale (zomervakantie) aanbieding Roompot
Roompot heeft een speciale aanbieding: Summer Sale. Bij deze aanbieding krijg je een aantrekkelijke korting op je zomervakantie. Maar is deze aanbieding ook echt goed of niet? We hebben deze aanbieding voor je bekeken.

Tot 25% korting op je zomervakantie

De Summer Sale aanbieding geeft je tot 25% korting op je zomervakantie in de maand juli, augustus of september 2023. De korting wordt automatisch geactiveerd zodra je een boeking start bij Roompot. Het maakt hierbij niet uit of je je boeking via bijvoorbeeld de hoofdpagina, Zoek & Boek pagina of via de Summer Sale pagina doet (dit hebben we getest).

Groot aanbod met parken

Bij de Summer Sale aanbieding kun je een keuze maken uit een groot aanbod met parken in Nederland en het buitenland zoals Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Italië.

Het valt bij de Summer Sale echt op dat je een ruime keuze hebt uit vakantieparken en accommodaties. Bij sommige aanbiedingen van parkaanbieders zie je nog weleens een beperking in het aanbod van parken en vakantieverblijven, maar bij deze actie kun je kiezen uit veel mooie parken en accommodaties in binnen- en buitenland.

Het grootste aanbod bestaat uit parken in Nederland, gevolgd door parken in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Het aanbod in Nederland bestaat vooral uit parken die zijn gelegen aan de Noordzee. Mocht je houden van een heerlijke zomervakantie aan de kust, dan is de Summer Sale aanbieding uitstekend!

Groot aanbod met accommodatietypes

Per vakantiepark kun je een ruime keuze maken uit accommodatietypes: van safaritent en chalet tot hele luxe villa. Ook restyled (=vernieuwd) en nieuwe accommodaties kun je vinden met Summer Sale voordeel.

Meeste aanbod met aankomst op vrijdag of maandag

Ook bij Summer Sale aanbieding geldt dat je het grootste aanbod met parken en accommodaties te zien krijgt wanneer je als aankomstdag vrijdag of maandag kiest. Dat komt omdat bij veel parken alleen op die dagen aankomst en vertrek mogelijk is. Maar het is in ieder geval mogelijk om ook te kiezen voor een afwijkende aankomstdag zoals zaterdag of zondag, alleen is het aanbod daarbij dus een stuk kleiner.

Ook voor gezelschappen met huisdieren

Mensen met een huisdier kunnen ook via de Summer Sale aanbieding een zomervakantie met korting boeken. Bij “Persoonlijke voorkeuren” kun je namelijk aangeven: “Huisdieren welkom”. Wanneer je deze optie hebt gekozen krijg je alleen het aanbod met parken en accommodaties te zien waar je jouw huisdier (bijvoorbeeld een hond) mee naartoe mag nemen.

Extra comfort tijdens je vakantie is mogelijk!

Bij de filteroptie kun je kiezen voor extra comfort tijdens je vakantie: privé sauna, bubbelbad buiten, privé parkeerplaats, luxe comfortpakket, privé aanlegsteiger en/of privé oplaadpunt voor je auto.

Ben je alleen goedkoper uit wanneer je via de Summer Sale pagina boekt?

Om te zien hoe de Summer Sale korting precies wordt toegepast hebben we een tweetal tests gedaan. Wij wilden namelijk weten of je de Summer Sale korting alleen krijgt wanneer je via de pagina van de aanbieding boekt of dat dit niet per se hoeft en je ook via andere pagina’s voordeliger kunt boeken.

(!) Goed om te weten: Roompot geeft de boekingsprijzen weer inclusief verblijf, bedlinnen, eindschoonmaak, reserveringskosten en toeristenbelasting. Prijzen zoals door ons gezien op roompot.nl op 25 juni 2023. Het gaat hier om vanaf prijzen.

[ TEST 1 ]
+ Reisgezelschap: 2 personen
+ Bestemming: Nederland
+ Aankomstdatum: 21 juli 2023
+ Vertrekdatum: 24 juli 2023

Prijzen via Summer Sale pagina:
Bospark Lunsbergen: € 321
Noordzee Résidence Cadzand-Bad: € 753
Duinresort Dunimar: € 728
Beach Resort Nieuwvliet-Bad: € 631
Roompot Gulpen: € 572

Prijzen via directe zoekfunctie:
Bospark Lunsbergen: € 321
Noordzee Résidence Cadzand-Bad: € 753
Duinresort Dunimar: € 728
Beach Resort Nieuwvliet-Bad: € 631
Roompot Gulpen: € 572

Conclusie: Geen prijsverschil, de Summer Sale korting wordt automatisch toegepast ongeacht via welke pagina je boekt. Dat kan bijvoorbeeld via de zoekfunctie zijn of via de Summer Sale aanbiedingspagina.

[ TEST 2 ]
+ Reisgezelschap: 4 personen
+ Bestemming: Nederland
+ Aankomstdatum: 4 augustus 2023
+ Vertrekdatum: 7 augustus 2023

Prijzen via Summer Sale pagina:
Noordzee Résidence Cadzand-Bad: € 744
Duinresort Dunimar: € 762
Beach Resort Nieuwvliet-Bad: € 990
Roompot Gulpen: € 584
Hof Domburg: € 738

Prijzen via directe zoekfunctie:
Noordzee Résidence Cadzand-Bad: € 744
Duinresort Dunimar: € 762
Beach Resort Nieuwvliet-Bad: € 990
Roompot Gulpen: € 584
Hof Domburg: € 738

Conclusie: Ook hierbij geen prijsverschil, de Summer Sale korting wordt automatisch toegepast wanneer je via bijvoorbeeld de Summer Sale aanbiedingspagina of zoekfunctie je zomervakantie boekt.

Vanaf prijs laat meteen zien voor welk accommodatietype deze geldt

Wanneer je het aanbod bekijkt zie je meteen voor welk accommodatietype de vanaf prijs geldt. Dat geeft je meteen een indruk waarop die vanaf prijs gebaseerd is. Dat kan bijvoorbeeld zijn een vakantietent, bungalow, lodge, chalet of beach house.

Wel zo handig deze informatie vooraf, want dan krijg je een beter idee wat je meteen kunt verwachten (type accommodatie) voor de vanaf prijs die getoond wordt en valt het later (na doorklikken) niet tegen.

Dat zou wel het geval geweest zijn wanneer je in je hoofd al opzoek bent naar een bepaald accommodatietype (bijvoorbeeld een villa), je ziet een aantrekkelijke vanaf prijs staan en na het aanklikken van “Bekijk vakantieverblijven” kom je erachter dat die prijs geldt voor een vakantietent.

Tot wanneer is de Summer Sale aanbieding beschikbaar?

We konden geen exacte einddatum vinden tot wanneer de Summer Sale aanbieding geldig is. Deze aanbieding is in ieder geval gericht op de zomervakantie. Bij “Datums” zagen we vrijdag 1 september 2023 als laatste aankomstdag staan.

Houd er rekening mee dat de geldigheid van deze aanbieding ook afhankelijk is van de beschikbaarheid van parken en accommodaties. Zodra alles volgeboekt is, dan stopt de aanbieding ook.

Is de Summer Sale aanbieding goed of niet?

Ja wij vinden het een goede aanbieding, omdat het aanbod met parken en accommodaties groot is. Dat geldt voornamelijk voor het aanbod in Nederland. Ook de korting is aantrekkelijk. Je voordeel kan oplopen tot 25% korting. We zagen zelfs dat op bepaalde verblijven de korting nog wat hoger is. Het loont de moeite goed te kijken naar hoeveel voordeel je krijgt.

Om de Summer Sale korting te krijgen maakt het overigens niet uit of je via de Summer Sale aanbiedingspagina boekt of bijvoorbeeld via de Zoek & Boek-pagina of rechtstreeks vanaf de voorpagina van Roompot.nl. De korting wordt automatisch geactiveerd.

In het aanbodoverzicht zie je hoeveel voordeel je ontvangt. Dit wordt niet als een percentage weergegeven, maar als een bedrag. Ook is er geen sprake van een vaststaand kortingspercentage. Mocht je willen weten welk kortingspercentage je krijgt dan kun je de eenvoudige berekening maken: (oude prijs-nieuwe prijs)/oude prijs*100.

Bijvoorbeeld:

Villapark Duinzicht
Oude vanaf prijs: € 2572
Nieuwe vanaf prijs: € 1233
Korting: € 1339
Kortingspercentage:  52,06%

(!) Goed om te weten: Prijzen weergegeven op Roompot.nl veranderen dynamisch op basis van bijvoorbeeld vraag naar accommodaties. De weergegeven prijzen zijn inclusief verblijf, bedlinnen, eindschoonmaak, reserveringskosten en toeristenbelasting.