Unieke vernieuwde bowlingbanen bij Landal De Lommerbergen

De bowlingbanen bij Landal De Lommerbergen (Limburg) zijn vernieuwd. Het zijn nu bowlingbanen met unieke LED-verlichte projecties. Je kunt zelfs je eigen animatie kiezen met een QR code. De prijs die je per uur betaalt om te bowlen is wel pittig.

Vernieuwde bowlingbanen hebben unieke lichtanimaties

De vernieuwde bowlingbanen van Landal De Lommerbergen hebben unieke lichtanimaties
Ga je op vakantie naar Landal De Lommerbergen en heb je zin om een sportieve activiteit te ondernemen? Ga dan zeker eens samen gezellig bowlen bij de vernieuwde bowling van dit vakantiepark.

Projectie van animaties op de bowlingbanen
De bowlingbanen worden verlicht met speciale LED verlichting welke verschillende animaties projecteert op de banen. Dit is uniek in Europa en zorgt voor een kleurrijke en spectaculaire beleving.

Kies zelf je animatie met een QR-code
Met een QR-code kun je zelf kiezen welke animatie je op de baan wilt projecteren.

Puntentelling automatisch
De puntentelling verloopt geheel automatisch (dat was voorheen overigens ook zo). Op het scherm boven de bowlingbaan wordt precies weergegeven wie wat heeft gegooid.

Je hoeft trouwens niet altijd zelf alle namen van de spelers in te voeren wanneer je gaat bowlen. Dit is afhankelijk van de drukte op het park en de tijd wanneer je gaat bowlen. Bij de informatiebalie in het Park Plaza wordt aan je gevraagd wat de namen zijn van de spelers. Die worden dan in het systeem ingevoerd en je kunt dan meteen gaan bowlen. Scheelt weer kostbare tijd die niet van je bowlinguurtje af gaat!

Pittige uurprijs
De actuele prijs van het huren van een bowlingbaan kun je in de Landal app onder het kopje ‘Op het park’, ‘Bowlingbanen’ vinden. Toen wij keken stond er een prijs van € 30 per uur aangegeven. Maximaal 6 personen per baan. Dat is duurder dan voorheen. Ga je ook echt met 6 personen bowlen dan betaal je € 5 per persoon en dat is nog goed te doen, maar met twee of drie personen vinden we de prijs toch wel aan de hoge kant.

Bowlen kan niet meer met korting
Wat echt jammer is, is dat Landal GreenParks vanaf 2020 het Family Fun arrangement waarin één uur bowlen zat niet meer aanbiedt. Dit arrangement kostte € 6,95 per persoon. Tot 4 personen was het bowlen met dit arrangement goedkoper. Helemaal wanneer je met twee of drie personen ging bowlen. In dit arrangement zat bovendien ook een rondje midgetgolfen en één portie bitterballen. Maar helaas, dit arrangement is er vanaf 2020 niet meer. De reden waarom Landal dit arrangement heeft gestopt is niet bekend.

Locatie van de bowlingbanen
Zoals je op de parkplattegrond kunt zien, zijn de bowlingbanen gevestigd in het Park Plaza. Dit is centrum van het vakantiepark waar je ook faciliteiten zoals het subtropisch zwemparadijs, winkels en restaurants kunt vinden. Bij De Lommerbergen ligt het Park Plaza vlakbij de hoofdingang en receptie van het park.

Bowlingbaan reserveren
Een bowlingbaan reserveren kan direct via de Landal app of bij de informatiebalie in het Park Plaza.

Openingstijden
De actuele openingstijden worden een week vooruit getoond in de Landal app onder het kopje ‘Op het park’, ‘Bowlingbanen’.

Geniet van een hapje en een drankje tijdens het bowlen
Tijdens het bowlen kun je genieten van een lekker hapje en een drankje zoals diverse frisdranken, een biertje/wijntje, diverse cocktails en lekkere hapjes zoals bitterballen of tapas.

Misschien in de toekomst: bowlingbanen waarbij bowlingschoenen niet meer nodig zijn?

De lichtanimaties maken de bowligbanen van Landal De Lommerbergen absoluut een unieke belevenis. De bowlingbanen zouden nog leuker zijn wanneer er in de toekomst gekozen zou worden voor vloeren waarbij het dragen het bowlingschoenen niet meer nodig is.

Nu is het zo dat je bij binnenkomst van de bowling een kast ziet staan met allerlei maten bowlingschoenen. Voordat je de bowlingbaan op mag dien je bowlingschoenen aan te trekken.

De tijd dat je hiermee mee bezig bent (bowlingschoenen uitkiezen + aantrekken) gaat van je bowlinguur af. Zelfs wanneer je met twee personen gaat bowlen ben je hierdoor al 5 tot 10 minuten van je bowlinguur kwijt, deze tijd zie je letterlijk wegtikken op het beeldscherm. Zeker gezien de hoge uurprijs is dat oprecht zonde.

Wanneer deze bowlingbanen zouden beschikken over het nieuwe type vloer (waar je gewoon met je eigen schoenen op mag) kun je meteen genieten van bowlingplezier.

Zal Landal GreenParks ook de bowlingbanen van Het Vennenbos gaan vernieuwen?

De bowlingbanen van De Lommerbergen zagen er hetzelfde uit als van Het Vennenbos. Wij verwachten dan ook eigenlijk al een beetje dat Landal GreenParks ook de bowlingbanen van Het Vennenbos gaat vernieuwen naar deze unieke LED-verlichting stijl. Of dat al snel gaat zijn is even afwachten, Het Vennenbos heeft de afgelopen tijd een fase van allerlei vernieuwingen afgerond zoals een vernieuwd subtropisch zwembad, vernieuwde bungalows en vernieuwd indoor speelparadijs.

Tip: Landal heeft diverse kortingen waarmee je voordeliger op vakantie kunt gaan!

Ondanks dat de bowlingbanen van Het Vennenbos nog niet dezelfde LED-techniek hebben als bij De Lommerbergen, kun je ook hier leuk bowlen. De bowlingbanen zijn in allerlei kleuren verlicht en er worden animaties op een beeldscherm getoond tijdens het bowlen. De puntentelling verloopt geheel automatisch. Het is mogelijk om te genieten van een hapje en een drankje tijdens het bowlen.

Net als bij De Lommerbergen hoef je niet altijd zelf de namen in te geven van de spelers. Ook hierbij is dit afhankelijk van de drukte op het park en de tijd waarop je gaat bowlen. Bij de informatiebalie in het Park Plaza word je gevraagd de namen door te geven die een medewerker van de infobalie alvast voor je zal invoeren op de computer. Je kunt meteen gaan bowlen en een vol uur genieten van bowlen.

Bowlen bij Het Vennenbos goedkoper dan bij De Lommerbergen
We zagen dat bowlen bij Het Vennenbos wel een stukje goedkoper is dan bij De Lommerbergen. Toen wij keken in de Landal app zagen we een uurprijs staan van € 22,50. Dat betekent dat je bij Het Vennenbos € 7,50 per uur goedkoper uit bent. Je hebt dan weliswaar niet de LED-animaties die je bij de vernieuwde bowlingbanen van De Lommerbergen wel hebt, maar je bent een stukje goedkoper uit.

De verwachting is dat wanneer de bowlingbanen van Het Vennenbos dezelfde vernieuwing ondergaat, de uurprijs op het niveau van De Lommerbergen zal komen te liggen, wat toch wel een beetje jammer zou zijn.

Welke bowlingbanen zijn leuker? Die van Het Vennenbos of De Lommerbergen?

Welke bowlingbanen leuker zijn, is een beetje persoonlijk. De Lommerbergen heeft nu unieke LED lichtanimaties, Het Vennenbos heeft een grotere bowlingruimte met meer bowlingbanen en lagere uurprijs.

Wanneer ook de bowlingbanen van Landal Het Vennenbos het unieke LED verlichtingssysteem krijgen denken we dat je bij Het Vennenbos de beste bowlingervaring zult hebben wat vooral te maken heeft met de grootte van de ruimte. Deze doet bij De Lommerbergen krapper aan.

Bij beide bowlingbanen kun je in ieder geval gezellig bowlen en een onvergetelijke vakantieherinnering beleven.