Vertraging bouw nieuw Landal park Forest Village Bergeijk

Vlak bij de plaats Bergeijk in Luyksgestel (Noord-Brabant) zal het nieuwe Landal park Forest Village verrijzen. Helaas is er vertraging ontstaan bij de bouw van het park.

Wat is Landal park Forest Village?

© Landal GreenParks - Toekomstig centrum van Forest Village Bergeijk waar diverse voorzieningen in gevestigd zullen zijn.
© Landal GreenParks – Toekomstig centrum van Forest Village Bergeijk waar diverse voorzieningen in gevestigd zullen zijn.

Park Forest Village is een nieuw vakantiepark dat in beheer komt van Landal GreenParks. Het park ligt in de plaats Luyksgestel, vlak bij Bergeijk (Noord-Brabant). Het wordt een luxe vakantiepark met 340 accommodaties (2 tot 20 personen) en centrumvoorzieningen. Zodra de bouw van het park klaar is wordt de verhuur geregeld door Landal.

Het vakantiepark komt op het terrein waar eerst camping De Zwarte Bergen was gevestigd.

340 Accommodaties
Op het park komen 340 accommodaties te staan voor 2 t/m 20 personen in de uitvoeringen comfort, luxe en extra luxe. Speciaal voor gezinnen met kinderen worden kinderbungalows gerealiseerd. Ook zullen er bungalows zijn die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Centrum: Cirkelvormig hoofdgebouw
Het centrum wordt een groot cirkelvormig, met groen bedekt, hoofdgebouw. Hierin zullen diverse faciliteiten komen zoals de receptie, winkel, fietsverhuur, indoor speelparadijs, Orangerie-restaurant, overdekt zwembad en luxe wellness.

© Landal GreenParks - In het centrum kun je voorzieningen verwachten zoals een receptie, winkel, restaurant, zwembad en wellness.
© Landal GreenParks – In het centrum kun je faciliteiten verwachten zoals een receptie, winkel, restaurant, zwembad en wellness.

Mooie aanvulling op bestaande Landal parken in Noord-Brabant
Park Forest Village is een mooie aanvulling op de al aanwezige vakantieparken van Landal in Noord-Brabant zoals Vakantievilla’s Kaatsheuvel en Het Vennenbos.

Wat is er aan de hand?

De bouw van park Forest Village Bergeijk heeft vertraging opgelopen.

Het plan was dat de bouw van het park begin 2024 zou starten. De bouw start nu een half jaar later, omdat de bouwkosten te hoog zijn.

Door deze vertraging loopt de gemeente Bergeijk het nodige geld mis aan toeristenbelasting.

Over deze vertraging wordt op de website van Landal op het moment van schrijven niets vermeld. Het ED schrijft hierover.

Lees het artikel “Bergeijk loopt ton mis door vertraging Forest Village” >

Ook inwoners Bergeijk zullen langer moeten wachten op aanvulling faciliteiten
De faciliteiten die in het centrum (hoofdgebouw) op het park komen zijn ook toegankelijk voor de inwoners van Bergeijk. Omdat de bouw van het park nu langer gaat duren, zullen ook de inwoners van Bergeijk langer moeten wachten op deze mooie aanvulling met faciliteiten.

Hierbij valt de denken aan toegang tot een indoor speelparadijs, restaurant, wellness en overdekt zwembad.