Voorkeursboeking Landal: Kies zelf de ligging van je accommodatie

Wanneer je bij Landal gebruik maakt van de service voorkeursboeking mag je zelf kiezen in welke accommodatie of locatie op het vakantiepark je graag wilt verblijven.
Een voorkeursboeking bij Landal GreenParks wil zeggen dat je zelf de ligging van je accommodatie (b.v. bungalow of villa), een bepaald type accommodatie met speciale voorzieningen of je huisnummer kiest. Je hebt zowel gratis voorkeuren (huisdiervrij/rookvrij) als betaalde voorkeuren zoals het kiezen van een specifieke omgeving of huisnummer.

Voorkeursboeking: Locatie, accommodatie met speciale voorzieningen of huisnummer

Wanneer je gebruik maakt van de voorkeursboeking service kun je kiezen uit (=voorkeuren):

1. Een bepaalde omgeving waarin je accommodatie ligt op het vakantiepark. Bijvoorbeeld in de omgeving van de speeltuin, aan het water of waar het rustig is).

2. Je kunt een accommodatie kiezen die beschikt over speciale voorzieningen. Bijvoorbeeld met open haard, wasmachine of specifieke indeling).

3. Of je kiest specifiek voor een huisnummer. Op iedere parkplattegrond staan de huisnummers van de accommodaties aangegeven.

Gratis voorkeuren, betaalde voorkeuren en huisnummers

Een voorkeursboeking bij Landal GreenParks is gratis of tegen betaling (bekijk actuele prijs voorkeursboeking). Rookvrij of huisdiervrij, die zijn gratis. Het kiezen van een huisnummer, omgeving of bepaalde accommodatie voorzieningen is tegen betaling.

Wil je graag een prachtige ligging van je accommodatie? Bij Center Parcs mag je deze gratis kiezen wanneer je gebruik maakt van vroegboekkorting.TIP! Center Parcs geeft bij vroegboekkorting GRATIS voorkeursligging (t.w.v. € 33)
Bij Center Parcs kun je een GRATIS voorkeursligging van je accommodatie (cottage) krijgen wanneer je gebruik maakt van vroegboekkorting. Het enige wat je hoeft te doen is je verblijf tot 2 maanden voor aankomst te boeken. In dat geval ontvang je tot 20% korting + gratis voorkeursligging (t.w.v. € 33) + voucher ActiviteitenCadeau (t.w.v. 30). Met de gratis voorkeursligging mag je helemaal zelf weten in welke cottage je op het park wilt verblijven (op basis van beschikbaarheid).

Gratis voorkeuren bij Landal
Huisdiervrij, rookvrij en roken toegestaan

Voorbeelden van betaalde voorkeuren bij Landal
Bij de parkeerplaats, water, kinderboerderij, centrale ligging, accommodatie op een hoek, niet bij het water, open haard, rustige ligging of specifiek huisnummer kiezen

Huisnummers (tegen betaling)
Op de parkplattegrond van het Landal vakantiepark van je keuze kun je zien waar alle accommodaties zijn gelegen. Wanneer je op de optie ‘Kies uw eigen huisnummer’ krijg je te zien welke huisnummers nog beschikbaar zijn. Deze huisnummers kun je eenvoudig opzoeken op de plattegrond van het park. Zo kun je een goede keuze maken.

Voorkeursboeking telefonisch of online

Je kunt de voorkeursboeking bij Landal GreenParks aangeven wanneer je telefonisch boekt of online. Beiden manieren van reserveren verloopt bij Landal gemakkelijk.

Telefonisch
Wanneer je telefonisch je vakantie gaat boeken bij Landal, geef je bij de reserveringslijn aan dat je graag gebruik wilt maken van een voorkeursboeking. Een medewerker/-ster zal dan vragen of je een bepaald type accommodatie wilt boeken, op een specifieke locatie wilt zitten op het park (locatie van de accommodatie) of je kunt een huisnummer kiezen (indien beschikbaar).

Voordeel van telefonisch boeken is dat een medewerker/-ster van het Contact Center je vakantie met je doorloopt zodat je zeker weet dat wat je boekt het juiste is. Ook kun je meteen vragen stellen mocht er iets niet duidelijk zijn of mocht je extra informatie willen. Een ander voordeel is dat het soms zo kan zijn dat telefonisch een bepaalde accommodatie nog wel geboekt kan worden, maar online niet (dit wordt overigens wanneer je online boekt aangegeven op de reseveringspagina van Landal GreenParks).

Wanneer je telefonisch gaat boeken is het aan te raden vooraf online goed te controleren naar wat voor soort vakantie je opzoek bent: reisdata, reisgezelschap, Landal vakantiepark, accommodatietype en locatie van je accommodatie etc. Dit scheelt heel veel tijd tijdens het boeken van je vakantie. Wil je gebruik maken van de voorkeursboeking, bijvoorbeeld waarbij je een huisnummer kiest? Kijk dan vooraf alvast op de parkplattegrond voor de locaties van alle accommodaties op het vakantiepark waar je heen wilt gaan.

Online boeken
Het grootste voordeel van online boeken is dat je alle tijd kunt nemen om je vakantie te boeken en dat je online direct inzicht hebt in de beschikbaarheid van de accommodaties. Op het gebied van voorkeursboeking kun je precies zien wat de beschikbaarheid is m.b.t. huisdiervrij/rookvrij, specifieke accommodatie locaties (bijvoorbeeld vlakbij bepaalde faciliteiten) en beschikbare huisnummers.

Wanneer je gebruik gaat maken van een voorkeursboeking en je gaat online boeken is het raadzaam om de parkplattegrond erbij te houden. Zo kun je heel precies tijdens het reserveren aangeven wat je voorkeuren zijn en/of een specifiek huisnummer kiezen (indien beschikbaar).

Stap 1: Kies een Landal vakantiepark

Stap 2: Kies een accommodatie

Stap 3: Kies voorkeur en/of eigen huisnummer

Huisdiervrij en/of rookvrij + huisnummer kiezen? Let hierop tijdens het online boeken!

Wanneer je een huisdiervrije of rookvrije accommodatie online gaat boeken en je wilt daarnaast ook nog het huisnummer kiezen is het heel belangrijk dat je eerst bij de optie ‘voorkeuren’ aangeeft dat je huisdiervrij en/of rookvrij wilt. Daarna kijk je bij huisnummers welke accommodatie nog beschikbaar zijn.

De beschikbaarheid van huisnummers wordt namelijk direct aangepast in je scherm zodra je huisdiervrij en/of rookvrij kiest. Anders kan het zo zijn dat je een hele rij met huisnummers te zien krijgt, je kiest een nummer, maar later kom je erachter dat de accommodatie die je hebt gekozen niet rookvrij en/of huisdiervrij is.

Wanneer je toch per ongeluk het verkeerde hebt gekozen kun je het beste zo spoedig mogelijk contact opnemen met het Landal Contact Center op telefoonnummer 0900-8842. Onze ervaring is dat medewerkers van Landal heel klantvriendelijk zijn en je graag helpen bij vragen/problemen en/of het verkrijgen van informatie.

Huisnummers worden niet weergegeven?

Krijg je tijdens het online boeken niet de huisnummers te zien die nog op het Landal park van je keuze beschikbaar zijn? Dan kan het zijn dat er geen beschikbaarheid meer is of er is een storing bij Landal GreenParks. In het laatste geval wordt in een schermpje de onderstaande mededeling gedaan.

“Exacte prijsberekening niet mogelijk
We kunnen op dit moment geen definitieve prijs berekenen. De getoonde prijs is exclusief bijkomende kosten. U kunt wel een reservering maken. Zodra wij de prijs kunnen berekenen, bevestigen wij uw reservering. Vanaf dat moment heeft u 5 dagen de tijd om een (deel)betaling te doen, zodat uw reservering definitief wordt gemaakt.”

Voorkeursboeking staat aangegeven op je reserveringsbevestiging

Wanneer je gebruik maakt van een voorkeursboeking wordt dit weergeven op je reserveringsbevestiging (=factuur). Daarop staat precies aangegeven wat je gekozen hebt, bijvoorbeeld een huisnummer.

Een betaalde voorkeursboeking wordt bij Landal op de factuur aangegeven als ‘Voorkeurstoeslag Accommodatie’. Voorkeur Rookvrij en Voorkeur huisdier toegestaan worden op de factuur aangegeven onder ‘Specificatie verblijf’ en ‘Geboekte extra’s’ (indien je een huisdier mee op vakantie neemt).

Voorkeursboeking wijzigen na het boeken van je vakantie

Voor zover bekend is het mogelijk om de voorkeursboeking te wijzigen na het boeken van je vakantie. Of het wel of niet mogelijk is jouw voorkeursboeking te wijzigen is afhankelijk van jouw reservering.

Alle informatie en mogelijkheden m.b.t. het wijzigen van jouw vakantie kun je opvragen via de Landal Reserveringslijn. Tip: Kijk ook goed naar de voorwaarden m.b.t. wijzigen en annuleren wanneer je van de voorkeursboeking service gebruik gaat maken.