Alle Center Parcs parken zijn vuurwerkvrij, ook in 2024

Alle Center Parcs parken zijn vuurwerkvrij, ook in 2024
Om de natuur te beschermen heeft Center Parcs een bewuste keuze gemaakt om alle parken vuurwerkvrij te maken. Ook vinden er geen vuurwerkshows plaats. Wil jij een rustige Oud & Nieuw 2024 vieren? Bij Center Parcs kan het. Je kunt een keuze maken uit parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gelegen op mooie locaties midden in de natuur.

Alle parken vuurwerkvrij + geen vuurwerkshows

Verschillende vakantiepark aanbieders maken al jaren een selectie uit hun parkaanbod om die aan te wijzen als vuurwerkvrij. Center Parcs doet het anders. Zij heeft besloten al haar parken vuurwerkvrij te maken. Dit is het geval vanaf jaarwisseling 2022. Ook met Oud en Nieuw 2024 zijn alle parken vuurwerkvrij en voor zover bekend blijven in de toekomst alle parken vuurwerkvrij.

Bekijk het complete overzicht met Center Parcs parken >

Geen vuurwerk meenemen én ook niet afsteken

Het is niet toegestaan om zelf vuurwerk mee te nemen naar een Center Parcs park. Ook is het verboden om vuurwerk af te steken op het park. Er wordt actief toegezien op dat parkgasten dit naleven. Wat precies de consequenties zijn voor mensen die toch betrapt worden op het hebben of afsteken van vuurwerk is niet bekend. Mogelijk een eerste waarschuwing en bij aanhoudende overlast weggestuurd worden van het park?

Geen vuurwerkshows

Er worden geen vuurwerkshows georganiseerd op de parken. Als je een vuurwerkshow wilt zien, dan kun je online gaan en deze bekijken op bijvoorbeeld YouTube of de nog eenvoudiger de TV aanzetten in je accommodatie en rond 12 uur inschakelen op NPO 1, 2 of 3 voor het Nationale Vuurwerk.

Is kindervuurwerk toegestaan?

Center Parcs geeft duidelijk aan dat vuurwerk niet meegenomen mag worden en dat het ook niet afgestoken mag worden op de parken.

Het onderwerp vuurwerk wordt algemeen aangehaald door Center Parcs. Daarom kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat ook kindervuurwerk (CAT-1) zoals sterretjes, fonteintjes en knetterlinten niet zijn toegestaan. Ook kindervuurwerk is brandgevaarlijk voor de natuur, evenals dat veel van het kindervuurwerk voor overlast (geluid en afval) kan zorgen.

Geen garanties dat je helemaal geen overlast door vuurwerk zult hebben?

We lazen op de FAQ pagina van Center Parcs dat zij niet kan garanderen dat er helemaal geen vuurwerk te zien zal zijn tijdens je verblijf. Maar wat houdt dat in?

Sommige parken van Center Parcs liggen vlakbij een woongebied. Het kan zijn dat er in de directe omgeving van het park (dus buiten de parkhekken) wel vuurwerk wordt afgestoken.

Genoeg leuke dingen om te doen tijdens Oud en Nieuw!

© Foto: CenterParcs.nl. Zoveel leuke dingen om te doen tijdens je Oud en Nieuw verblijf! Wat dacht je van subtropisch zwemmen?
© Foto: CenterParcs.nl. Zoveel leuke dingen om te doen tijdens je Oud en Nieuw verblijf! Wat dacht je van subtropisch zwemmen?

Oud en Nieuw vieren op een Center Parcs park is echt een hele leuke ervaring! Je bent gezellig bij elkaar en tijdens je verblijf kun je samen leuke activiteiten ondernemen. Vier samen de jaarwisseling met lekker eten en drinken. Geniet tot in de late uurtjes, want niemand hoeft naar huis te rijden.

Tip! Boek een cottage met open haard. Dan kun je gezellig de open haard aanmaken en genieten van gezelligheid en heerlijke warmte.

Culinaire arrangementen
Je kunt bij je Oud en Nieuw verblijf een culinair arrangement mee boeken. Je kunt een keuze maken uit diverse culinaire arrangementen zoals een uitgebreide Nieuwjaarsbrunch.

Een culinair arrangement kun je reserveren samen met je cottage of na je boeking toevoegen in de Center Parcs App.

Wil je graag in je cottage genieten van lekker eten? Kies dan voor het Table Cooking Arrangement. Je kunt bij dit arrangement kiezen uit een avond steengrillen of fonduen. Alles wordt compleet voor je verzorgd.

Extra activiteiten
Tijdens Oud en Nieuw worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd. Geniet van Winter Wonderland en winterse activiteiten (o.a. Family Winter Quiz Night, Kids Winter Voorleesverhaaltjes en Winter Wonderland Fotospot).

Extra leuk voor kinderen: Orry & vrienden op Center Parcs TV (Winter Editie) of neem deel aan de Workshop: Warme Appelmoes waarbij je de lekkerste warme appelmoes naar je eigen smaak leert maken.

Parkactiviteiten
Tijdens Oud & Nieuw verblijf kun je op de parken van Center Parcs veel leuke parkactiviteiten ondernemen. Het aanbod waar je uit kunt kiezen is groot en gevarieerd.

Wat dacht je bijvoorbeeld van subtropisch zwemmen in Aqua Mundo, (mini)golf, gamen in Gametown, Family Laser Battle, bowlen, klimmen en diverse andere sporten: o.a. fitness en racketsporten.

Speciaal voor kinderen zijn er activiteiten zoals de kinderboerderij, Kids Safari, ponyrijden, Mini-cards en (indoor) speeltuinen.

In de Market Dome kun je ’s avonds onder het genot van lekker drinken en eten genieten van entertainment zoals Live Muziek, Family Quiz Night en Crazy Bingo Game.

2024 Relaxt afsluiten en ontspannen 2025 ingaan? Kies voor een Wellness park

© Foto: CenterParcs.nl. Wellness cottage Center Parcs De Eemhof met buitenbubbelbad op het privéterras.
© Foto: CenterParcs.nl. Wellness cottage Center Parcs De Eemhof met buitenbubbelbad op het privéterras.

Center Parcs tipt haar wellness parken. Bij Center Parcs heet dit “Wellness in de Spa”. Wellness in jouw eigen accommodatie is ook mogelijk. Boek in dat geval cottage of hotelsuite met Wellness faciliteiten zoals een regendouche, bubbelbad en/of sauna.

Wellness in de Spa is mogelijk op de parken in België, Duitsland en Frankrijk.
Park Allgäu (Duitsland) heeft een Country Club. Hier kom je als herboren van terug. Zo is er een weelderige Deep Nature Spa® en kun je genieten van culinaire hoogstandjes in Restaurant Auszeid Hüttn (Aziatische specialiteiten). In de fitnessruimte kun je naar hartenlust sporten.

Park Hochsauerland (Duitsland) heeft een nieuwe nieuwe Deep Nature® Spa. Hier vind je diverse sauna’s, hamam en zoutgrot.

Alle Franse parken hebben een Deep Nature ® Spa met sauna’s, baden en lichaamsbehandelingen.

Het gloednieuwe park Terhills Resort (België) ligt op een hele mooie locatie in de Belgische Kempen. Hier kun je terecht voor een heerlijke Wellness-vakantie. Op slechts 10 minuten loopafstand van het park ligt Elaisa Wellness. Hier vind je sauna’s en speciale baden.

Wellness in jouw eigen accommodatie
Bij Center Parcs heb je een ruime keuze uit accommodaties (cottages en hotelsuites) met Wellness faciliteiten.

De VIP cottages hebben een regendouche, bubbelbad en sauna.

De Exclusive cottages hebben een luxe design en Wellness badkamer die is voorzien van een bubbelbad en regendouche. Bij dit type cottage ervaar je op en top luxe en comfort tijdens je verblijf!

Wellness cottage kun je boeken bij vakantiepark De Eemhof, De Kempervennen en Park Allgäu (Duitsland). Deze accommodaties hebben een Wellness badkamer met sauna en regendouche.

Park Zandvoort heeft een Wellness Hotelsuite. Deze heeft een Wellness badkamer met sauna, bubbelbad en regendouche.

Nieuwjaarsduik 2025

© Foto: vakantieparkmagazine.nl. Brrr... een Nieuwjaarsduik in het meer kan behoorlijk koud zijn, misschien toch liever een duik in het warme water van Aqua Mundo?
© Foto: vakantieparkmagazine.nl. Brrr… een Nieuwjaarsduik in het meer kan behoorlijk koud zijn, misschien toch liever een duik in het warme water van Aqua Mundo?

Op verschillende Center Parcs parken kun je een Nieuwjaarsduik nemen. Het gaat hierbij om parken met een meer en een strand (aanloopgedeelte). Als het weer het toelaat dan kun je ook in 2024 beginnen met een Nieuwjaarsduik. Houd de activiteiten in de Center Parcs App goed in de gaten of informeer op het park waar je verblijf of je een Nieuwjaarsduik kunt nemen.

Tip! Als het gaat om de “parken van Center Parcs + Nieuwjaarsduik” wordt er in de media meestal gesproken over Center Parcs De Kempervennen (Noord-Brabant), Het Meerdal (Limburg) en De Huttenheugte (Drenthe).

Wil je graag weten hoe zo’n Nieuwjaarsduik er een beetje uitziet?
AMFVLOGS heeft een hele leuke video op YouTube waarin Chris en Rogier je laten zien dat ze een Nieuwjaarsduik (2023) nemen in het meer van Center Parcs De Huttenheugte.

De Huttenheugte heeft een geschikt meer om een Nieuwjaarsduik in te nemen, omdat dit meer ook een strand heeft. In dat geval heb je een aanloopgedeelte voordat je het water ingaat.

Liever een Nieuwjaarsduik in lekker warm water?
Heb je geen zin om in koud water een Nieuwjaarsduik te nemen? Kies dan voor een park met een Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs. Zowel in Nederland als het buitenland heeft Center Parcs parken met een Aqua Mundo.

Heeft Center Parcs een Oud en Nieuw aanbieding voor 2024?

© Foto: CenterParcs.nl. Geniet van een heerlijk rustig verblijf op één van de mooie Center Parcs parken midden in de natuur.
© Foto: CenterParcs.nl. Geniet van een heerlijk rustig verblijf op één van de mooie Center Parcs parken midden in de natuur.

Ja, Center Parcs heeft een kerstvakantie 2024 aanbieding (daar valt ook Oud & Nieuw onder). Ook is er een speciale themapagina: “Een lekker lang weekend weg met Oud en Nieuw“.

Oud en Nieuw 2024 valt midden in de week
Geen lang weekend weg dit jaar (2024) met Oud en Nieuw, maar wel positief: Oud en Nieuw valt midden in de week. Oudjaarsdag (31 december 2024) valt op een dinsdag en Nieuwjaarsdag (1 januari 2025) op een woensdag.

Je zou dus een ‘voordelig midweekje’ weg kunnen boeken om de jaarwisseling op een mooi Center Parcs park te vieren. Over het algemeen geldt namelijk dat bij vakantiepark aanbieders een midweek boeken voordeliger is dan een weekend.

Flexibel boeken
Je zou eventueel in plaats van een midweek of week met Oud en Nieuw 2024 ook flexibel een aantal dagen weg kunnen boeken, bij Center Parcs kun je namelijk een flexibel verblijf boeken. Toen wij keken zagen we dat zelfs een aankomst op dinsdag 31 december 2024 mogelijk is. Mocht je beschikbaarheid zien, wacht dan niet te lang met boeken, want de jaarwisseling is een hele populaire periode.