Landal aankomstdag kiezen: de voor- en nadelen

U kunt zelf uw aankomstdag bij Landal kiezen. Dat betekent dat u niet langer gebonden bent aan vaste aankomst- en vertrekdagen wat vroeger wel het geval was. Een eigen aankomstdag kiezen kan voor een weekend, lang weekend-, midweek- en weekverblijf.

Landal aankomstdag kiezen: de voor- en nadelen
TIP: Landal aankomstdag kiezen + korting

De mogelijkheden van zelf uw aankomstdag kiezen bij Landal

Een eigen aankomstdag kiezen bij Landal is ideaal voor iedereen die rekening dient te houden met werk, schooldagen van de kinderen of andere afspraken. Op deze manier kunt u een stuk flexibeler uw bungalowvakantie plannen.

Weekend (3 nachten)
– donderdag tot zondag
– vrijdag tot maandag
– zaterdag tot dinsdag

Lang weekend (4 nachten)
– donderdag tot maandag

Midweek (4 nachten)
– maandag tot vrijdag
– dinsdag tot zaterdag

Week (7 nachten)
– Aankomst dagelijks mogelijk m.u.v. zondag

Inchecken en uitchecken

Op de aankomstdag is inchecken mogelijk vanaf 15.00u en op de vertrekdag dient uitchecken gedaan te worden voor 10.30u. Het is verstandig om voor uw vertrek even de openingstijden van de receptie van het vakantiepark te controleren. Faciliteiten op de Landal parken (bijvoorbeeld het zwembad) zijn meestal op uw aankomstdag al vanaf 10.00u te gebruiken. Deze faciliteiten zijn ook op uw vertrekdag nog de hele dag beschikbaar.

Goed om te weten

Zelf uw aankomstdag kiezen bij Landal is op basis van beschikbaarheid en is niet mogelijk tijdens vakantieperioden (schoolvakanties) of feestdagen. Op dit soort momenten loopt het weekend van vrijdag tot maandag, midweek van maandag tot vrijdag en week van vrijdag tot vrijdag. Helaas is het niet mogelijk om voor 2 nachten te boeken bij Landal. U kunt wel van vrijdag tot zondag blijven, waarbij u op zondag vertrekt, maar u betaalt voor 3 nachten. Eventueel zou u voor een weekend met flexibele aankomst van donderdag tot zondag kunnen kiezen, maar wanneer uw kinderen op vrijdag naar school moeten of u moet op vrijdag nog werken, dan wordt het lastig.

Landal aankomstdag kiezen mogelijk op 67 Landal vakantieparken
Uw eigen Landal aankomstdag kiezen is op dit mogelijk bij 67 Landal vakantieparken: 44 parken in Nederland, 3 parken in België, 6 parken in Oostenrijk, 10 parken in Duitsland, 1 park in Tsjechië, 2 parken in Zwitserland en 1 park in Hongarije.

Voordelen
De voordelen van zelf uw aankomstdag kunnen kiezen bij Landal is dat u nu beter uw vakantie kunt afstemmen op uw thuissituatie (werk, eventueel schoolgaande kinderen waar u rekening mee moet houden, afspraken etc.). Het kan ook zo zijn dat het nu eenmaal prettiger vindt om op een bepaalde dag aan te komen en weer te vertrekken. Een aankomst op bijvoorbeeld donderdag is bij de meeste Landal parken toch wat rustiger, dat geldt ook voor de vertrekdag op zondag. Voorheen konden bungalowvakanties met een eigen gekozen aankomstdag alleen telefonisch geboekt worden, dat kan tegenwoordig gewoon online, wel zo makkelijk!

Nadelen
Uw Landal aankomstdag kiezen is niet mogelijk tijdens vakantieperiodes (schoolvakanties) en feestdagen. Wanneer u schoolgaande kinderen hebt, dan kunt u flexibel boeken buiten de schoolvakanties (b.v. weekendje weg), maar dus niet in de schoolvakanties zelf. Ook wanneer u liever tijdens de feestdagen op een andere dag aankomt en vertrekt is dat niet mogelijk. Het is jammer dat een weekendverblijf niet voor 2 nachten geboekt kan worden, misschien dat dat ooit in de toekomst mogelijk wordt.

Dagelijkse aankomst op een Landal bungalowpark
Wilt u graag helemaal zelf uw Landal aankomstdag kiezen? Boek dan een week bij Landal. Bij deze optie kunt u dagelijks aankomen, behalve op zondag.